A működéshez és a hirdetések testre szabásához cookie-kat használunk. Az "OK" gombbal elfogadhatod, a "Beállítások" alatt letilthatod a cookie kezelést. A fogaskerékre kattintva bármikor megváltoztathatod a döntésedet. Adatkezelési nyilatkozat
Termékek Menü

A teljes Trónok harca könyvsorozat csomagban

Ár:
24.995 Ft
21.196 Ft
Kedvezmény: 15%
Már csak 1 db raktáron
Gazdaságos csomagajánlat a Trónok harca könyvsorozat mind az 5 könyvére George R. R. Martin tollából. - kis betűvel szedve Bővebben...
Spórolás ikon (pénzeszsák)
Spórolj akár
550+ Ft-ot!
Választható ajándék ikon
Választható
játék/ajándék
Telefon ikon
Telefonos
rendelés
Ajándék ikon
Ajándékba
lesz?
FutárSzemélyesCsomagk.Pick Pack P.FoxPostPosta
Szállítási díj*0 Ft0 Ft0 Ft-200 Ft0 Ft0 Ft
Szállítási idõ1-4 mn.**0-4 mn.**1+ mn.****1-6 mn.**1-4 mn.**1-4 mn.**
Szállítási díj*Szállítási idõ
Futár0 Ft1-4 mn.**
Személyes0 Ft0-4 mn.**
Csomagk.0 Ft1+ mn.****
Pick Pack P.-200 Ft1-6 mn.**
FoxPost0 Ft1-4 mn.**
Posta0 Ft1-4 mn.**
*más extra díj NINCS (kivéve PayPal), **munkanap, raktárról Fizetési módok...
Többet egy csapásra? (Pipáld ki, amit még a kosárba tennél):
Betűs ajándéktasak, nagy (13x26x32,5 cm) Betűs ajándéktasak, nagy (13x26x32,5 cm)
649 Ft
A Trónok harca titkai [Trónok harca könyv] A Trónok harca titkai [Trónok harca könyv]
3.600 Ft 2.693 Ft

Leírás

Együtt jobban megéri, mert ingyenes a szállítás!
A csomag tartalma: Trónok harca [Trónok harca sorozat 1. könyv, George R. R. Martin],
Királyok csatája [Trónok harca sorozat 2. könyv, George R. R. Martin],
Kardok vihara [Trónok harca sorozat 3. könyv, George R. R. Martin],
Varjak lakomája [Trónok harca sorozat 4. könyv, George R. R. Martin],
Sárkányok tánca [Trónok harca sorozat 5. könyv, George R. R. Martin]

A könyvsorozat, ami trilógiának készült, de sokkal több lett

A Tűz és jég dala sorozat az amerikai író, George R. R. Martin műve. A fantasy regényciklus első kötetét, a Trónok harcát 1991-ben kezdte el, és 1996-ban jelent meg az Egyesült Államokban (magyarországi kiadására 2003-ig kellett várni). Martin, aki eredetileg a sorozatot trilógiaként álmodta meg, már öt kötetnél tart. Az eddigi utolsó 2011-ben jelent meg Sárkányok tánca címmel. Azóta az író már számos ígéretet tett a Trónok harcának hatodik és a hetedik könyvére is.

A regényciklus és háttere

A könyvek Westeros és Essos kitalált világába invitálják az olvasót, akik rögtön nemesi családok közti csatába keverednek. Westerost fal védi, a fal másik oldalán élnek a Vadak és a Mások, az éledező gonosz gyermekei.

A történet megértéséhez kulcsfontosságú a háttér. Az események előtti évszázadokban Westeros királyságai a Targaryen-dinasztia uralkodása alatt egyesültek. Hatalmuk alapját a sárkányok képezték, amíg azok ki nem haltak. Tizennégy évvel az első könyvet megelőzően az őrült Targaryan királyt legyőzte a Robert Baratheon által vezetett lázadás, aki így király lett. Az első regény, a Trónok harca egésze Robert király haláláig tart, ami után vitatott származású fia, Joffrey kerül a trónra.

A második regényben (Királyok csatája) Robert Baratheon halála után többen is maguknak követelik a trónt, mint például testvérei, Renly és Stannis. Királyvár ostroma során Tyriont megtámadja Joffrey egyik királyi testőre, azonban Podrick Payne megmentette Őt, megölve a testőrt. Stannis sorsa bizonytalan. Azonban nem csak Robert király halála pecsétel meg sorsokat: Ned Stark kivégzése után egyik lánya, Arya bujdosni kényszerül, másik lánya, Sansa Stark pedig Királyvárban marad, de sorsa egyre kilátástalanabb. Havas Jon (Jon Snow), akiről úgy tudjuk, Ned Stark fattyú fia, az Éjjeli őrséggel Westeros-t védi mindentől, ami a Falon túlról jön. A későbbi regényekben több természetfeletti elemre kell támaszkodniuk.

A harmadik "felvonásban" (Kardok vihara) tovább fokozódik a feszültség és most közeledik tetőpontjához a hatalomért folytatott embertelen küzdelem. A megosztott, megtépázott királyság eddigi legszörnyűbb ellenségével kénytelen szembenézni, amely a síron túlról érkezik...

A negyedik regényben (Varjak lakomája) az ősi Westeros földjén lassan véget ér a hosszú, véres háború. Észak ifjú királya halott, családja ősi székhelye romokban hever. Látszólagos nyugalom borul a vidékre. A Vas-szigetek harcias népe a Hét Királyság földjeire vágyik, miközben a kikötőkben egyre több tengerész sző meséket egy Sárkánykirálynőről és három sárkányáról...

Az ötödik részben (Sárkányok tánca) már közeleg a tél, a háború után a túlélőknek az éhínséggel kell szembenézniük. Az emberek birodalmát védelmező Fal ifjú parancsnoka, Havas Jon a Mások elleni reménytelen küzdelemre próbálja felkészíteni a szétzüllött Éjjeli Őrséget. Stannis Baratheon Észak uralmáért vív reménytelen küzdelmet a Boltonokkal, miközben Királyvárban a Lannister-ház próbálja megerősíteni Tommen, a gyermekkirály törékeny uralmát a kivérzett Hét Királyság fölött. Tyrion Lannister sárkányvadászatra indul, ám útja veszélyekkel és váratlan kitérőkkel teli. A világ eközben az ősi városra, Meereenre figyel, ahol Daenerys Targaryent, Westeros jog szerinti uralkodóját minden oldalról szorongatják ellenségei. A végkifejlet csak tűz és vér lehet, ám ki éli túl a sárkányok táncát?

TV-sorozat

George R. R. Martin Trónok harca könyveinek egyre népszerűbbé válásával a HBO 2007-ben eldöntötte, hogy a TV-k képernyőire viszik a Tűz és Jég dalát. A pilot epizódot 2009 végén készítették el, és további négy epizódot gyártottak 2010 márciusában. A 2011 áprilisában bemutatott sorozat az első könyvről a Trónok harca címet kapta, és remek fogadtatásban részesült. A csatorna felvette a műsor második évadjára kiterjedő Királyok csatáját két nappal később. Röviddel az első évad befejezése után 13 Emmy-díjat kapott, többek között a kiemelkedő dráma sorozatban. Az HBO 2012 áprilisában bejelentette a harmadik szezont. Röpke tíz nappal a 2. szezon után, amely könyv hossza miatt a harmadik a Kardok vihara első felét fedte le.

Röviddel a 2013-as évad előtti 3. szezon után, a hálózat bejelentette, hogy érkezik negyedik szezon, amely a Kardok vihara második felére terjed ki majd, de ugyanakkor már "nyomokban megjelenik" benne a Varjak lakomája és a Sárkányok tánca is. A 3. évadot 15 Emmy-díjra jelölték ki. De itt nem volt megállás. Két nappal a negyedik szezon után, 2014 áprilisában a HBO bejelentette at ötödik és hatodik évadot is, melyek nagyrészt a regény 4. és 5. részére támaszkodnak. Az 5. évad 2015. április 12-én debütált, és Guinness világrekordot állított fel a legnagyobb számú Emmy-díj nyerésére a maga 24 jelölésével. A hatodik szezon bemutatója 2016. április 24-én volt. Ezek a epizódok Emmy-díjat kaptak, köztük a kiemelkedő dráma sorozat díját is. A 7. szezon 2017. július 16-án mutatkozott be, a befejező évad premierére pedig 2019 áprilisában került sor, de utóbbi kettő már nem George R. R. Martin könyvek alapján készülnek. Az író verziója a történet befejezésére (vagyis a Trónok harcának 6. és egy esetleges 7. könyve) még várat magára.

Érdekesség: amit kevesen tudnak, hogy a Trónok harcából társasjáték is készült. Méghozzá kettő darab is. Egy stratégiai illetve egy Monopoly. Mindegyik 2015-ben jelent meg.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Termékadatok:

Oldalszám 5133 oldal
Kiadó Alexandra Kiadó
Tömeg 3800 g
Nyelv magyar