Ez a honlap a működéshez és a hirdetések testre szabásához cookie-kat használ. Az "OK" gombbal elfogadhatod, a "Beállítások" alatt letilthatod a cookie kezelést. A fogaskerékre kattintva bármikor megváltoztathatod a döntésedet. Adatkezelési nyilatkozat
Termékek Menü

A teljes Trónok harca sorozat csomagban [George R. R. Martin]

Ár:
24.995 Ft
21.246 Ft
Kedvezmény: 15%
Már csak 1 db raktáron
Gazdaságos csomagajánlat a Trónok harca könyvsorozat mind az 5 könyvére George R. R. Martin tollából. - kis betűvel szedve Bővebben...
Spórolás ikon (pénzeszsák)
Spórolj akár
550 Ft-ot!
Gyors kiszolgálás ikon (stopperóra)
Vedd át akár
még ma!
Választható ajándék ikon
Választható
játék/ajándék
Telefon ikon
Telefonos
rendelés
FutárPodmaniczky u.Fehérvári ú.Pick Pack P.FoxPostPosta...
Szállítási díj*0 Ft0 Ft-200 Ft-100 Ft0 Ft
Szállítási idõ1-4 mn.**1-3 mn.**0 mn.**1-6 mn.**1-4 mn.**
Szállítási díj*Szállítási idõ
Futár0 Ft1-4 mn.**
Podmaniczky u.0 Ft1-3 mn.**
Fehérvári ú.-200 Ft0 mn.**
Pick Pack P.-100 Ft1-6 mn.**
FoxPost0 Ft1-4 mn.**
Posta...
*más extra díj NINCS, **munkanap [utánvéttel, ha raktáron van], Fizetési módok...
Többet egy csapásra? (Pipáld ki, amit még a kosárba tennél):
Betűs ajándéktasak, nagy (13x26x32,5 cm) Betűs ajándéktasak, nagy (13x26x32,5 cm)
649 Ft
A Trónok harca titkai [Trónok harca könyv] A Trónok harca titkai [Trónok harca könyv]
3.600 Ft 2.696 Ft

Leírás

Együtt jobban megéri, mert ingyenes a szállítás!
A csomag tartalma: Trónok harca [Trónok harca sorozat 1. könyv, George R. R. Martin], Királyok csatája [Trónok harca sorozat 2. könyv, George R. R. Martin], Kardok vihara [Trónok harca sorozat 3. könyv, George R. R. Martin], Varjak lakomája [Trónok harca sorozat 4. könyv, George R. R. Martin], Sárkányok tánca [Trónok harca sorozat 5. könyv, George R. R. Martin]

A Tűz és jég dala sorozat az amerikai író, George R. R. Martin könyvei. A sorozat első kötetét, a Trónok harcát 1991-ben kezdte el, és 1996-ban jelent meg. Martin, aki eredetileg a sorozatot trilógiaként álmodta meg, már öt kötetnél tart. Az eddigi utolsó 2011-ben jelent meg Sárkányok tánca címmel. Azóta az író már számos ígéretet tett a hatodik és a hetedik kötetre is.

A könyvek Westeros és Essos kitalált világába invitálják az olvasót, akik rögtön nemesi családok közti csatába keverednek. Westerost fal védi, a fal másik oldalán élnek a Vadak és a Mások, az éledező gonosz gyermekei.

A történet megértéséhez kulcsfontosságú a háttér. Az események előtti évszázadokban Westeros királyságai és a Targaryen-dinasztia uralkodása alatt egyesültek. Hatalmuk alapját a sárkányok képezték, amíg azok ki nem haltak. Tizennégy évvel az első könyvet megelőzően a Targaryan királyt legyőzte Robert Baratheon által vezetett lázadás, aki így király lett. Az első regény, a Trónok harca egésze Robert király haláláig tart, ami után vitatott származású fia kerül a trónra.

A második regényben (Királyok csatája) Robert Baratheon halála után többen is maguknak követelik a trónt, mint például testvérei, Renly és Stannis. Jon Snow, aki Ned Stark fattyú fia, és az Éjjeli őrség Westeros-t védik mindentől, ami a Falon túlról jön. A későbbi regényekben több természetfeletti elemre kell támaszkodniuk. A vár ostroma során Tyriont megtámadja Joffrey egyik királyi testőre, azonban Podrick Payne megmentette Őt, megölve a testőrt. Stannis sorsa bizonytalan.

A harmadik „felvonásban” (Kardok vihara) tovább fokozódik a feszültség és most közeledik tetőpontjához a hatalomért folytatott embertelen küzdelem. A megosztott, megtépázott királyság eddigi legszörnyűbb ellenségével kénytelen szembenézni, amely a síron túlról érkezik...

A negyedik regényben (Varjak lakomája) az ősi Westeros földjén lassan véget ér a hosszú, véres háború. Észak ifjú királya halott, családja ősi székhelye romokban hever. Látszólagos nyugalom borul a vidékre. A Vas-szigetek harcias népe a Hét Királyság földjeire vágyik, miközben a kikötőkben egyre több tengerész sző meséket egy Sárkánykirálynőről és három sárkányáról...

És végül az ötödik rész (Sárkányok tánca) Közeleg a tél, a háború után a túlélőknek az éhínséggel kell szembenézniük. Az emberek birodalmát védelmező Fal ifjú parancsnoka, Havas Jon a Mások elleni reménytelen küzdelemre próbálja felkészíteni a szétzüllött Éjjeli Őrséget. Stannis Baratheon Észak uralmáért vív reménytelen kzdelmet a Boltonokkal, miközben Királyvárban a Lannister-ház próbálja megerősíteni Tommen, a gyermekkirály törékeny uralmát a kivérzett Hét Királyság fölött. Tyrion Lannister sárkányvadászatra indul, ám útja veszélyekkel és váratlan kitérőkkel teli. A világ eközben az ősi városra, Meereenre figyel, ahol Daeneryst, Westeros jog szerinti uralkodóját minden oldalról szorongatják ellenségei. A végkifejlet csak tűz és vér lehet, ám ki éli túl a sárkányok táncát?

George R. R. Martin könyvek egyre népszerűbbé válásával a HBO 2007-ben televíziós változatra alakította a Tűz és Jég dalát. A pilot epizódot 2009 végén készítették el, és további négy epizódot gyártottak 2010 márciusában. A 2011 áprilisában bemutatott sorozat a Trónok harca, remek fogadtatásban részesült. A csatorna felvette a műsor második évadjára kiterjedő Királyok csatáját két nappal később. Röviddel az első évad befejezése után 13 Emmy-díjat kapott, többek között a kiemelkedő dráma sorozatban. Az HBO 2012 áprilisában bejelentette a harmadik szezont. Röpke tíz nappal a 2. szezon után, amely könyv hossza miatt a harmadik a Kardok vihara első felét fedte le.

Röviddel a 2013-as évad előtti 3. szezon után, a hálózat bejelentette, hogy érkezik negyedik szezon, amely a Kardok vihara második felére terjed ki majd, de ugyanakkor már „nyomokban megjelenik” benne a Varjak lakomája és a Sárkányok tánca is. A 3. évadot 15 Emmy-díjra jelölték ki. De itt nem volt megállás. Két nappal a negyedik szezon után, 2014 áprilisában a HBO bejelentette at ötödik és hatodik évadot is, melyek nagyrészt a regény 4. és 5. részére támaszkodnak. Az 5. évad 2015. április 12-én debütált, és Guinness világrekordot állított fel a legnagyobb számú Emmy-díj nyerésére a maga 24 jelölésével. A hatodik szezon bemutatója 2016. április 24-én volt. Ezek a epizódok Emmy-díjat kaptak, köztük a kiemelkedő dráma sorozat díját is. A 7. szezon 2017. július 16-án mutatkozott be, a következő évad premiere pedig 2019-ben várható, de utóbbi kettő már nem George R. R. Martin könyvek alapján készülnek. Az író verziója a történet befejezésére még várat magára.

Érdekesség: amit kevesen tudnak, hogy a Trónok harcából társasjáték is készült. Méghozzá kettő darab is. Egy stratégiai illetve egy Monopoly. Mindegyik 2015-ben jelent meg.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Írja meg véleményétMegjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő

Termékadatok:

Oldalszám 5133 oldal
Kiadó Alexandra Kiadó
Tömeg 3094 g