A honlap használatával elfogadod a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatnak megfelelően. Adatvédelmi nyilatkozat Elfogadom
Itt jársz: > >

Blog

Kelemen Szabolcs
Obi-wan Kenobi Jediként számtalan küldetésben vett részt, amikben nem ritkán ártatlanok védelmében lép fel.
Az viszont merőben szokatlan, hogy a Köztársaságot kell megakadályoznia a nagyüzemi mészárlásban egy akár még nagyobb katasztrófa elkerüléséért. Pedig a klón háborúk során ez is megtörtént.
Kelemen Szabolcs

A StarCraft abban is különbözik a többi stratégiai játéktól, hogy a történetét nagyon eltalálták. A világa kellően összetett, a cselekményét átszövik a drámai fordulatok, sőt nyomokban még szerelmi szálat is tartalmaz, úgyhogy szinte kiált a megfilmesítésért .

Hogy lesz-e belőle egyszer egész estés mozi, az viszont sok mindentől függ...

Kelemen Szabolcs

Sidious-szal végül Darth Vader végzett, de csak amikor A Jedi visszatérben az uralkodó a fiát, Luke-ot készült elpusztítani.

Előtte több, mint 20 évig szolgálta őt a Birodalom élén. Pedig oka éppenséggel lett volna korábban is, hogy ellene forduljon.

Vajon miért nem tette?

Kelemen Szabolcs

Idén két népszerű zombis film is folytatást kap: a Resident Evil (avagy Kaptár, 2017-01-26) és a World War Z (Z világháború - ha a híreknek hinni lehet, akkor 2017-06-09).

Mindegyik világa sikeres a maga módján: készült belőlük játék, film és könyv is, így megéri közelebbről is megismerni őket! [Vigyázat, spoilerek következnek]

Kelemen Szabolcs

A Zsivány egyes: egy Star Wars történet kétségtelenül anyagi siker. 200 millió dolláros forgatási költsége mellett 990 millió dolláros bevételt könyvelhetett el eddig.

De elért valami mást is: bebizonyította, hogy lehet sikeres egy olyan Star Wars film is, ami komoly hangvételű, és nem a nézőszám maximálására törekszik. Azokat a rajongókat is visszacsábította a Star Wars világába, akik Jar Jar Binks és a hasonló húzások miatt csalódtak a szériában.

(Vigyázat, cselekményleírást tartalmaz!)

Kelemen Szabolcs

A Dűne filmváltozatát csak nemrég volt alkalmam megnézni. A PC játékot (Dune II, a real time stratégiai játékok ősatyja) és a könyvet is a film előtt ismertem meg.

1984-ben mutatták be, ami azért érdekes, mert addigra olyan mozik állították magasra a sci-fi filmek mércét, mint az első Star Wars trilógia, vagy A nyolcadik utas, a Halál. Lássuk, hogy sikerült!

Kelemen Szabolcs

2016-os visszatekintés helyett inkább vegyük górcső alá, mi várható 2017-ben!

A szórakoztató ipar csúcsra járatva ontja magából az újabbnál újabb műveket - ezért a lista szinte biztos, hogy nem lesz teljes. Remélhetőleg azért az érdekesebb sci-fi, horror és fantasy témák nem maradnak említés nélkül.

Kelemen Szabolcs
Ha nem követted még távolról sem, hogy mi ez az új Star Wars film, összeszedtük a vele kapcsolatos érdekesebb kérdéseket és a válaszokat.
Ha rajongó vagy, valószínűleg semmi újat nem fogsz itt olvasni, de ellenkező esetben akár kedvet is kaphatsz a film megnézéséhez :-)
Kelemen Szabolcs
Egy jó könyv mindig jó ajándék. Ha még nem tudod, mit adj Karácsonyra 2016-ban, segítségül álljon itt néhány ötlet:
Kelemen Szabolcs

Gondolkodtál már azon, hogy hogyan találja meg az utódját egy Sith Mester akár galaxisnyi távolságról is, miközben a Sith Rend létezését titokban kell tartania?

Vagy azon, hogy ha talált is egy alkalmasnak tűnő utódot, hogyan veszi rá, hogy csatlakozzon hozzá, és hogyan oldja meg, hogy a jelölteknek ne járjon el a szája?

Kelemen Szabolcs
A xenomorphokkal kapcsolatos kísérletek több regényben is szóba kerülnek. Az ilyen kísérletekben egy közös van: szinte kivétel nélkül katasztrófához vezetnek.
Bár ezek csak kitalált történetek, olyan jól köszön vissza belőlük az emberi természet és a butaság sokszínűsége, hogy már ezért is érdemes pár hasábot szentelni nekik.
Kelemen Szabolcs
Több, mint 2 éve tombol a Klón háború, aminek már ártatlanok milliói estek áldozatául.
A Jedi Rend - felocsúdva az első sokkból - tényként kezeli nem csak azt, hogy a Sith-ek nem szűntek meg létezni, hanem azt is, hogy a legújabb Sith tanítvány éppen Yoda mester kezei alatt tanult.
Ez a Jediből lett Sith, Dooku gróf pedig egy nagyon fontos ajánlattal keresi meg Yodát.
Kelemen Szabolcs
Douglas Adams emlékéhez méltatlan lenne, ha csak azt a 3 "találmányát" emelnénk ki munkásságából, ami a korábbi cikkben szerepelt. Álljon itt műveinek 3 másik kelléke, ami neki köszönhetően került be a köztudatba és bűn volna nem említeni őket!
Kelemen Szabolcs

Obi-wan - miután megadták Padménak a végtisztességet a Naboo-n - elvitte Luke-ot a Tatuinra, ahol mostohaszülei, Owen és Beru Lars nevelték.

Bár a Jedi mester megfogadta, hogy vigyáz rá, téved, aki azt hiszi, hogy közel 20 évig csak Luke-ot figyelte távcsővel...

A FoxPostnak van most egy akciója, aminek a keretében 299 Ft-ért szállítják a csomagokat. Részletek itt.
Kelemen Szabolcs
Hogy mi kell ahhoz, hogy egy könyv épségben jusson el Hozzád? Például ezek!
Kelemen Szabolcs

Lehet az alapmű bármilyen brilliáns, ha rossz színészekkel viszik cellulózra, az eredmény pocsék lesz.

Most öt olyan színészt válogattunk össze, akikkel remek sci-fi filmeket forgattak, sőt, páran igazi toplistásak!

Kelemen Szabolcs

A Star Wars Celebration talán legfontosabb bejelentése az volt, hogy Thrawn főadmirális újra bekerül a Star Wars kánojába. Ráadásul nem csak a Rebels következő évadában fog feltűnni, hanem egy róla szóló regény is készülőben van!

De lássuk a részleteket: pontosan miről van szó, és miért olyan nagy dolog?

Kelemen Szabolcs

Ördögi főgonoszok nélkül a legtöbb történet igencsak unalmas lenne - a hősök nagysága csak a gonoszok erejéhez mérten mutatkozik meg.

Úgyhogy nézzünk egy szubjektív listát a TOP 5 sci-fi főgonoszról!

Kelemen Szabolcs

Mivel Douglas Adams is angol, nem csoda, hogy különleges humora van, ami könnyen harsány röhögéshez vezethet. A poénjai általában magukban is fogyaszthatók, de néha kell hozzá némi (felületes) háttérismeret, elvégre gyakran sci-firől van szó.

Humorát jól illusztrálják azok a tárgyak, amik a műveiben felbukkannak. Lássunk 3 találmányt, amit ő vezetett be a köztudatba!

Miért tőlünk vásárolj? + hírlevél
Bankkártyás fizetés interneten és futárnál!
300 Ft-os kupon és 3 e-book feliratkozóknak!
Email*:
Beváltás 3000 Ft-tól. Részletek
Ingyenes szállítás
Minden vásárláshoz
  • 5% kedvezményre jogosító kód
  • Könyvjelző minden könyvhöz.
(A Pénztárban választhatod ki.)
Szállítás Futár Átvétel Bp.
0-2.000 Ft 990 Ft 390 Ft
2.000-
3.000 Ft
799 Ft 0 Ft
3.000-
4.000 Ft
749 Ft 0 Ft
4.000-
10.000 Ft
699 Ft 0 Ft
10.000 Ft
felett
0 Ft -100 Ft
Határidő 1-4 nap* 0-2 nap
Fizetés KP,
utalás, bankkártya
Csomagolási és fizetési költség nincs. További szállítási módok.
  • 300 Ft-os hírlevélkupon. A kuponbeváltásról bővebben.
  • futárnál utalásos fizetéskor 50 Ft kedvezmény
  • online bankkártyás fizetéskor 50 Ft kedvezmény

Vásárlás regisztráció nélkül, egyszerűen >>
*expressz futárral gyorsabb

Szerzők, gyártók:
info doboz
Kérdésed van?

We also speak English!