Ez a honlap a működéshez és a hirdetések testre szabásához cookie-kat használ. Az "OK" gombbal elfogadhatod, a "Beállítások" alatt letilthatod a cookie kezelést. A fogaskerékre kattintva bármikor megváltoztathatod a döntésedet. Adatkezelési nyilatkozat
Termékek Menü
Itt jársz: > >

Blog

Kelemen Szabolcs
Karácsonyi ajándékötletek 2018

Egy jó könyv mindig jó ajándék. Ha még nem tudod, mit adj Karácsonyra 2018-ban, segítségül álljon itt néhány tematikus ötlet:

Kelemen Szabolcs
Ez a baj Nagini előtörténetével Tévedsz, ha szerinted Voldemort kígyója nem tartogat meglepést. A "Legendás állatok és megfigyelésük 2: Grindelwald bűntettei" nem csak a cím hosszával, hanem például Nagini előtörténetével is meg fogja lepni a nézőket.
Kelemen Szabolcs
Ez árnyékolja be a Witcher világát Már éppen kezdtek jóra fordulni a Witcher körüli dolgok: forgatják a Netflix sorozatát - talán éppen Magyarországon, mert Henry Cavillt, a főhőst éppen itthon látják egész gyakran - aztán elszabadult hajóágyúként megjelenik egy hír a szerzőről...
Kelemen Szabolcs
A Han Solo film... elmegy

Sokan bukásnak tartják a májusban megjelent Han Solo filmet, pedig már bőven pozitív a mérlege (mi szeretnénk úgy bukni, hogy még abból is 120 millió dolláros profit lesz...). Az tény, hogy a forgalma össze sem mérhető a többi Star Wars moziéval, de ez lehet, hogy nem is a Han Solo film hibája. Az utolsó Jedik után több embertől hallottam, hogy ő Star Wars filmre mostantól nem vesz jegyet - tőlük esélyt sem kapott a csempész előtörténete.

Amikor a mozik vetítették, érdemtelenül kihagytuk, de most, hogy megjelenik a DVD is, ismét aktuális lett, úgyhogy lássuk mit is tud a "Solo: Egy Star Wars-történet". Vigyázat, spoilerek következnek (nem mintha 4 hónappal a megjelenés után erre sokakat kellene figyelmeztetni, de azért hátha).

Kelemen Szabolcs
Henry Cavill fogja játszani Geraltot. Örülünk? Ez a nap is eljött: már tudjuk, ki fogja játszani Geraltot a Netflix Witcher sorozatában. A hír nem kicsit szólt, mi pedig a bejelentés óta azon gondolkozunk, hogy vajon jó ez nekünk?
Kelemen Szabolcs
Ezért NE olvass vaják könyvet

A vaják könyvek szép sikereket tudhatnak maguk mögött: azon túl, hogy az eredeti formátumból is rengeteget vásároltak, a PC játékok is hasítanak, és TV sorozatot is készít belőle a Netflix.

Mégsem ajánlott mindenkinek az olvasásuk - lássuk miért?

Kelemen Szabolcs
Variációk sárkányokra II.: Tolkien

A Hobbit történetének egyik fő mozgatórugója az, hogy Smaug, a sárkány elfoglalta Erebornt, a törpök föld alatti városát.

Tolkien világának sárkányairól is innen tudhatjuk meg a legtöbbet - de mit is?

Kelemen Szabolcs
Variációk a jövő háborújára: a vének

A Vének háborúja sorozat John Scalzitól az alaphelyzetében sem hétköznapi - hát még a folytatás!

 

Kelemen Szabolcs
Harry Potter és a szerencsétlen 13-as Nagy hódolói vagyunk a jól átgondolt filmes és egyéb teóriáknak. Találtunk egy Harry Potter teóriát, ami elsőre nem tűnik nagy számnak, de nagyon illik a történetre, akár szándékosan lett elrejtve a történetben, akár a véletlen műve.
Kelemen Szabolcs
Ezt érte el a WarCraft

1994-et írtunk. Már ismertük a Dune II-t, a Settlerst, a Cannon Foddert. Valami hiányzott belőlük. A Command & Conquernek, a Red Alertnek és a StarCraftnak még se híre, se hamva, ugyanis egy fontos mérföldkőnek még el kellett érkeznie:

 

 

Scifimarket.hu
Minecraft: néhány alapinformáció szülőknek

A gyereked számítógépen valami hiperegyszerű grafikájú kockákat pakol órákon át, esetleg nem átall ezzel foglalkozni telefonon és könyvekben sem?

Ne aggódj, nem vagy egyedül. A jelenség okozóját Minecraft-nak hívják, amiről néhány alapinformációt megosztunk itt, és most.

Kelemen Szabolcs
Assassin's Creed: válassz oldalt!

... van egy harc, ami évezredek óta tart két titkos társaság között. Szinte egyidős az emberiséggel.

Egyik oldal sem válogat túlzottan a módszerek között - de akkor mi is a különbség közöttük?

Kelemen Szabolcs
Asimov vs. Westworld A WestWorld tarolt a TV sorozatok között. Vele együtt újra a középpontba került a mesterséges intelligencia (AI) is, pedig ahogy a sorozatban tálalják, az azért hagy maga után némi kívánnivalót - főleg ha Asimov Alapítvány vagy Robot sorozatához hasonlítjuk.
Kelemen Szabolcs
Variációk sárkányokra I.: Witcher

A sárkányok minden fantasy világok legnagyobb falatai közé tartoznak, azonban nem egyformák minden írónál.

Lássuk mit tudhatunk meg a Witcher sorozat A végzet kardja c. könyvéből a sárkányokról. Vigyázat, spoiler következik!

Scifimarket.hu
Nekik köszönheti megszállottságát Lisbeth Salander

Lisbeth Salander vajon egy elvetemült gyilkos, vagy inkább egy tudatos pszichopata?

Nehéz erre jó választ adni. Beszéljenek helyettünk a cselekedetei és nézzük végig az ellenfeleit. Kiket, és miért üldöz a remekbe szabott millenium sorozatban. Vigyázat, spoilerek következnek.

Scifimarket.hu
Celaena kalandjai, avagy az Üvegtrónról röviden Legyél fiatal vagy idős, teljesen mindegy, mert ez a sorozat generációkat átlépve köt le egy kényelmes fotelbe
Scifimarket.hu
Az Alkonyat sorozatról röviden

Az alkonyat könyvek talán a legnépszerűbb könyvsorozat, ami világszerte fiatalok millióinak hozta meg a kedvét az olvasáshoz.

Scifimarket.hu
A skandináv krimik felemelkedése Sötét helyek, mély érzések, és a fő karakterek általában szomorú alkoholisták. Miért lett ennyire felkapott a skandináv bűncselekmények témája?
Scifimarket.hu
A Twilight rejtett kérdése Stephenie Meyer és a valóra vált álom. 2005-ben megálmodott egy átlagos tizenéves lányt és egy vámpír fiút, de a történet nem csak ennyiből áll.
Scifimarket.hu
James Dashner: útvesztő a sikerhez Dashner az Útvesztő könyveket adta nekünk. Azt a sorozatot, ami határozottan részese volt a hol felfelé, hol lefelé tartó útjának.