Termékek Menü
0
Itt jársz: > >

Blog

Kelemen Szabolcs
3 nagy hiba Az utolsó Jedikben Tudtad, hogy Az utolso Jedik rendezője (Rian Johnson) meg van győződve, hogy egy hibát sem követett el a film készítése során?
És mindezt a Twitteren rázúduló össztűz ellenére is így gondolja. Mi nem mennénk el odáig, hogy ismerje el, a film borzalmas lett, de felhívjuk a figyelmet legalább 3 olyan dologra, amik vagy idegenek a karakterektől, vagy nagyon nem reálisak és ezzel aláássák a történet hitelességét.
Kelemen Szabolcs
Voldemort: az örökség eredete [Harry Potter fanfilm]

A Harry Potter sorozatban szinte a legérdekesebb Voldemort előtörténete. A könyvek ebben többet nyújtanak, mint a nyolc film, de a most megjelent - nem hivatalos - rajongói alkotás még néhány részlettel gazdagítja annak a múltját, akit nem nevezünk nevén.

Kelemen Szabolcs
Az utolsó Jedik [Spoileres értékelés] Megjelent. Valaki imádja, valaki utálja. A két véglet közötti vélemény ritka, mint a fehér holló, pedig most egy ilyen következik. (Rengeteg utalással a cselekményre, szóval ha még nem láttad, ne olvass tovább.)

Stephen Hawking munkásságát sokan Einstein, Newton és sok egyéb hatalmas koponya tevékenységeivel vetik össze, hiszen rengeteg mindent hozzátett a tudományos világhoz felfedezései, elméletei és publikációi által. 

A Neil Gaiman Amerikai Istenek egy igazi sikersztori, mely Árnyék nevű főszereplő kalandjairól és megpróbáltatásairól szól. A főhősnek fel kell fedeznie, hogy az élet nem is olyan magától értetődő, mint azt ő eredetileg gondolta. 

Rengeteg sztori született már arról, hogy az emberiség elhagyta a szülőföldet és új világot kolonizálásába és meghódításába fogott. A Leviatán Ébredése is hasonló témákat feszeget, azonban olyan atmoszférával, karakterekkel és sztorival, melyek még az igazi sci-fi fanatikusokat is le fogják nyűgözni! 

Kelemen Szabolcs
Ez várható 2018-ban (sci-fi, fantasy és amit jobb kerülni) 2017 elég jó év volt a sci-fi és fantasy rajongóknak. De mire számíthatunk 2018-ban?
Karácsonyi ajándékötletek 2017

Egy jó könyv mindig jó ajándék. Ha még nem tudod, mit adj Karácsonyra 2017-ban, segítségül álljon itt néhány tematikus ötlet:

Kelemen Szabolcs
Ezek voltak az eredeti aszaszinok A világ egyik legsikeresebb akciójátéka az Assassin's Creed, ami 10 év alatt megért rengeteg részt, egy tucat hozzá kapcsolódó könyvet, és 2016-ban még mozifilm is készült belőle (ami - bár a kritikusok osztatlan tetszését nem nyerte el - anyagilag szintén sikeres lett).
Bár az Assassin's Creed története fiktív, a történelemből ismert egy szekta, aminek a tagjai eredetileg az aszaszin nevet viselték, és mutattak is hasonlóságot a játékbéli másaikkal.
Kelemen Szabolcs
Lesz film a Harry Potter és az elátkozott gyermekből? Harry Potter kalandjait utoljára 2011-ben láthattuk mozivásznon. A hétrészes könyvsorozat után viszont 2016-ban megjelent a Harry Potter és az elátkozott gyermek, amit először színházi közönség, majd az olvasók élvezhettek. Bár a könyv a 2016-os Karácsony slágerterméke volt, film még nem készült belőle. Vajon mikor láthatjuk a mozikban?
Kelemen Szabolcs
3 kérdés, amire a választ a Star Wars könyvek adják meg

A Csillagok háborúja filmek cselekménye elég összetett, de maga a világ még ennél is szerteágazóbb.

A figyelmes néző rengeteg el nem varrott szálat találhat, ezért nem véletlen, hogy olyan népszerűek azok a könyvek, amik lerántják a leplet arról, ami a filmekből kimaradt. Ilyen nyitva hagyott kérdésekből gyűjtöttünk össze most egy csokorra valót.

Kelemen Szabolcs
Így jutottak volna át a Falon sárkány nélkül [Trónok harca]

Amikor a Vadak megostromolták a Falat, láttuk, hogy frontális támadással elég nehéz rajta átjutni. Ha a támadást nem is tudja visszaverni az Éjjeli őrség, még akkor is durván meg tudja ritkítani az ostromló sereget.

Az Éjkirály mégis a Fal ostromát választja, de neki volt egy hatalmas előnye a Vadakhoz képest: rendelkezett egy sárkánnyal.

A helyében persze mi is a sárkányt használtuk volna, de mi lett volna, ha nincs olyan szerencséje, hogy összeakad egy sárkánnyal, amit a szolgálatába állít?

Kelemen Szabolcs
Nácik, 3 részre szakadt USA és 2 Emmy díj

Gondolkoztál már azon, hogy milyen kevésen múlhat a történelem alakulása? Hogy egy apró változás milyen végzetes következményekkel járhat a világ egészére nézve? Az alternatív történelemről szóló sztorik visszatérő motívuma a II. világháború. Mi lett volna, ha a tengelyhatalmak győznek, vagy mi lett volna, ha Hitler nem is kerül hatalomra?

A nácik győzelméről szóló történetek között akad egy igazi gyöngyszem, amit már meg is filmesítettek, és két Emmy díjat nyert. Ez a történet nem más, mint Az ember a fellegvárban.

Kelemen Szabolcs
Ez az 5 legostobább varázsló Harry Potter világában A Harry Potter univerzumban temérdek varázslóval ismerkedhettünk meg. Néhányan egész magas fokon űzik a mágiát, mások kevésbé.
Frics úr éppenséggel kvibli és Hagrid sem a varázsképességeivel ad a legtöbbet a történethez, de akadnak olyan szereplők is a Harry Potter szériában, akik a szerény varázsképességeiket még hibák tucatjaival is tetézik.
Most közülük gyűjtöttünk össze ötöt. Nem egy személyiség a valóságból is ismerős lehet, de ez persze csak a véletlen műve :-)
Kelemen Szabolcs
Ezt teheted, ha máris hiányzik a Trónok Harca Véget ért a Trónok harcának 7. évada, és az is előfordulhat, hogy 2018-ban nem is kapunk új részt.
Mit tehet az egyszeri rajongó, hogy csillapítsa éhségét, ameddig a sárkányok ismét felszállnak?
Kelemen Szabolcs
Ezért élte túl Harry a második Avada Kedavrát is

Harry a hetedik rész szerint a Tiltott rengetegben találkozik Voldemorttal, aki nem sokkal később a halálhozó Avada Kedavra átkot olvassa rá. Harry összeesik, és a King's Crosson találja magát. Itt Dumbledore elmagyarázza neki, hogy a Sötét Nagyúr benne lakozó lélekrésze elpusztult, viszont dönthet úgy, hogy visszatér az élők közé, hogy folytassa a küzdelmet.

Vajon mitől hatott Harrynél úgy halálos átok, hogy mégis kapott egy második lehetőséget? Több válasz is elképzelhető.

Kelemen Szabolcs
Ettől közönségkedvenc Darth Maul

Darth Maul-nak nem jutott nagy szerep a Baljós árnyakban, rajongói nyomásra mégis bekerült a Klónok háborúja sorozatba és a Lázadókba is. Mindezt annak ellenére, hogy borzasztó nehéz volt folytatni a történetét miután Obi-wan kettévágta.

Jelmezes eseményeken is rengetegen öltöznek Darth Maul-nak, pedig elég sok áldozatot kíván a jelmeze - éppen ezért adja magát a kérdés: mitől ilyen népszerű ez a figura?
 

Kelemen Szabolcs
Ezért lett Jaime Lannister sokak kedvence

A Lannister ikerpár fiatalabb tagja a Trónok harcának kezdetén meglehetősen ellenszenves alak volt - mintha miatta találták volna ki a szót: tenyérbemászó. Azóta viszont hosszú utat járt be, és mostanra az egyik legnépszerűbb karakter lett (az IMDB közönségszavazása szerint hatodik, maga mögé utasítva pl.: Kisujjat, Lord Varyst, és Jorah Mormont-ot). Hogyan jutott idáig?

 

Kelemen Szabolcs
3 szarvashiba, ami miatt Voldemort alulmaradt Lehet, hogy a Sötét nagyúr volt minden idők legnagyobb feketemágusa, de ha végiggondoljuk, milyen hibákat követett el, a veszedelmes gonosz renoméja komoly csorbát szenved.
Arról persze véletlenül sincs szó, hogy hirhedtségére valamilyen jócselekedet vetne árnyékot, arról viszont igen, hogy bizonyos lépései érthetetlenek, sőt, inkább butaságnak számítanak.
Kelemen Szabolcs
Miért neked való a Trónok harca? A több, mint 20 éve útjára indult Trónok Harca lassan minden könyves és TV-s díjat besöpört már.
... nade miért érdekelhet ez Téged?