Itt jársz: > >

Blog

Kelemen Szabolcs
Honnan tudott Yoda a Kettő szabályáról?

A Baljós árnyak végén, a temetési jelenetnél Yoda és Windu mester beszélgetéséből kiderül, hogy Yoda tud a Kettő szabályáról.

Ráadásul úgy fogalmaz, hogy "azokból mindig kettő van, se több, se kevesebb" - vagyis elég nagy biztonsággal állítja, amit mond. Nem úgy tűnik, hogy felült volna egy pletykának.

De honnan szerezhette ezt az értesülést?

Kelemen Szabolcs
Skynet híradó I.

Miközben mindenki éli a maga életét, a Föld 7 milliárd lakosa közül nem kevés dolgozik azon, hogy robotokat és mesterséges intelligenciát fejlesszen.    
Bár Asimov víziójához képest már le vagyunk maradva, és szerencsére elmaradt a Skynet öntudatra ébredése is 1997-ben, ettől még az emberek vs. gépek meccs  korántsem lefutott - ahogy a közelmúlt hírei is mutatják.

Kelemen Szabolcs
Hogyan lett Harry Potter Voldemortabb Voldemortnál? A Horcrux J. K. Rowling varázsvilágában a legsötétebb varázslatok legsötétebbike, aminek még a létezését is minden bölcs varázsló és boszorkány igyekszik titkolni.
Valójában Voldemorton kívül alig ismert más dokumentált eset a használatáról. Az viszont biztosnak látszik, hogy a Sötét Nagyúr volt az első, aki egynél több Horcruxot készített.
Ha pedig egy kicsit mélyére ásunk, ennek meglepő következményei vannak...
Kelemen Szabolcs
Mit lehet tudni az Alien: Covenantről?

Az alien filmek alatt joggal érezhettük úgy, hogy - bár ez nem egy Star Wars komplexitású világ - azért sokkal több van benne, mint amennyit eddig filmre vittek.

A képet persze árnyalták az alien könyvek, és az is, amikor a világot összekapcsolták a predator univerzummal, de az igazi fordulatot a 2012-es Prometheus hozta el az emberek és a xenomorphok történetében. A folytatást, az Alien: Covenant-et pedig ritkán tapasztalható trailerkavalkád harangozta be, ami már önmagában is megér néhány szót.

Lássuk, mit tartogat számunkra a nemsoká megjelenő legújabb Alien film Ridley Scott rendezésében!

Kelemen Szabolcs
3 Harry Potter teória A Harry Potter sorozat egy olyan kiterjedt világot épített fel, amihez szinte csak a Csillagok háborúja fogható. Az óriási fantáziavilágok pedig mindig magukban hordozzák a megmagyarázásra váró kérdéseket, ellentmondásokat. Ezek közül válogattunk most hármat J. K. Rowling világával kapcsolatban.
Kelemen Szabolcs
3 különleges sci-fi faj

A sci-fi filmek és könyvek mindig is bővelkedtek a furábbnál-furább lényekben.

Az xenomorphtól az ewokokig tartó skála olyan széles, hogy nem volt nehéz hármat választani közülük...

Kelemen Szabolcs
Obi-wan: egy bolygónál nagyobb a tét Obi-wan Kenobi Jediként számtalan küldetésben vett részt, amikben nem ritkán ártatlanok védelmében lép fel.
Az viszont merőben szokatlan, hogy a Köztársaságot kell megakadályoznia a nagyüzemi mészárlásban egy akár még nagyobb katasztrófa elkerüléséért. Pedig a klón háborúk során ez is megtörtént.
Kelemen Szabolcs
Készül egyszer StarCraft film?

A StarCraft abban is különbözik a többi stratégiai játéktól, hogy a történetét nagyon eltalálták. A világa kellően összetett, a cselekményét átszövik a drámai fordulatok, sőt nyomokban még szerelmi szálat is tartalmaz, úgyhogy szinte kiált a megfilmesítésért .

Hogy lesz-e belőle egyszer egész estés mozi, az viszont sok mindentől függ...

Kelemen Szabolcs
Miért nem végzett Vader korábban Sidious-szal?

Sidious-szal végül Darth Vader végzett, de csak amikor A Jedi visszatérben az uralkodó a fiát, Luke-ot készült elpusztítani.

Előtte több, mint 20 évig szolgálta őt a Birodalom élén. Pedig oka éppenséggel lett volna korábban is, hogy ellene forduljon.

Vajon miért nem tette?

Kelemen Szabolcs
Resident Evil vs. World War Z

Idén két népszerű zombis film is folytatást kap: a Resident Evil (avagy Kaptár, 2017-01-26) és a World War Z (Z világháború - ha a híreknek hinni lehet, akkor 2017-06-09).

Mindegyik világa sikeres a maga módján: készült belőlük játék, film és könyv is, így megéri közelebbről is megismerni őket! [Vigyázat, spoilerek következnek]

Kelemen Szabolcs
Mitől lett ilyen jó a Zsivány egyes?

A Zsivány egyes: egy Star Wars történet kétségtelenül anyagi siker. 200 millió dolláros forgatási költsége mellett 990 millió dolláros bevételt könyvelhetett el eddig.

De elért valami mást is: bebizonyította, hogy lehet sikeres egy olyan Star Wars film is, ami komoly hangvételű, és nem a nézőszám maximálására törekszik. Azokat a rajongókat is visszacsábította a Star Wars világába, akik Jar Jar Binks és a hasonló húzások miatt csalódtak a szériában.

(Vigyázat, cselekményleírást tartalmaz!)

Kelemen Szabolcs
Ilyen lett a Dűne film a Star Wars után?

A Dűne filmváltozatát csak nemrég volt alkalmam megnézni. A PC játékot (Dune II, a real time stratégiai játékok ősatyja) és a könyvet is a film előtt ismertem meg.

1984-ben mutatták be, ami azért érdekes, mert addigra olyan mozik állították magasra a sci-fi filmek mércét, mint az első Star Wars trilógia, vagy A nyolcadik utas, a Halál. Lássuk, hogy sikerült!

Kelemen Szabolcs
Mi várható 2017-ben?

2016-os visszatekintés helyett inkább vegyük górcső alá, mi várható 2017-ben!

A szórakoztató ipar csúcsra járatva ontja magából az újabbnál újabb műveket - ezért a lista szinte biztos, hogy nem lesz teljes. Remélhetőleg azért az érdekesebb sci-fi, horror és fantasy témák nem maradnak említés nélkül.

Kelemen Szabolcs
Mi ez a Zsivány egyes és miért érdemes megnézni? Ha nem követted még távolról sem, hogy mi ez az új Star Wars film, összeszedtük a vele kapcsolatos érdekesebb kérdéseket és a válaszokat.
Ha rajongó vagy, valószínűleg semmi újat nem fogsz itt olvasni, de ellenkező esetben akár kedvet is kaphatsz a film megnézéséhez :-)
Kelemen Szabolcs
Karácsonyi ajándékötletek 2016-ban Egy jó könyv mindig jó ajándék. Ha még nem tudod, mit adj Karácsonyra 2016-ban, segítségül álljon itt néhány ötlet:
Kelemen Szabolcs
Sith születik - avagy hogyan talál utódot egy Sith?

Gondolkodtál már azon, hogy hogyan találja meg az utódját egy Sith Mester akár galaxisnyi távolságról is, miközben a Sith Rend létezését titokban kell tartania?

Vagy azon, hogy ha talált is egy alkalmasnak tűnő utódot, hogyan veszi rá, hogy csatlakozzon hozzá, és hogyan oldja meg, hogy a jelölteknek ne járjon el a szája?

Kelemen Szabolcs
Miért ne kísérletezz alienekkel? A xenomorphokkal kapcsolatos kísérletek több regényben is szóba kerülnek. Az ilyen kísérletekben egy közös van: szinte kivétel nélkül katasztrófához vezetnek.
Bár ezek csak kitalált történetek, olyan jól köszön vissza belőlük az emberi természet és a butaság sokszínűsége, hogy már ezért is érdemes pár hasábot szentelni nekik.
Kelemen Szabolcs
Lehet-e hinni a Sith-ek szavának? - egy Yoda sztori Több, mint 2 éve tombol a Klón háború, aminek már ártatlanok milliói estek áldozatául.
A Jedi Rend - felocsúdva az első sokkból - tényként kezeli nem csak azt, hogy a Sith-ek nem szűntek meg létezni, hanem azt is, hogy a legújabb Sith tanítvány éppen Yoda mester kezei alatt tanult.
Ez a Jediből lett Sith, Dooku gróf pedig egy nagyon fontos ajánlattal keresi meg Yodát.
Kelemen Szabolcs
Még 3 őrült kellék Douglas Adams műveiből Douglas Adams emlékéhez méltatlan lenne, ha csak azt a 3 "találmányát" emelnénk ki munkásságából, ami a korábbi cikkben szerepelt. Álljon itt műveinek 3 másik kelléke, ami neki köszönhetően került be a köztudatba és bűn volna nem említeni őket!
Kelemen Szabolcs
Mit csinált Obi-wan Kenobi 20 évig a Tatuinon?

Obi-wan - miután megadták Padménak a végtisztességet a Naboo-n - elvitte Luke-ot a Tatuinra, ahol mostohaszülei, Owen és Beru Lars nevelték.

Bár a Jedi mester megfogadta, hogy vigyáz rá, téved, aki azt hiszi, hogy közel 20 évig csak Luke-ot figyelte távcsővel...

Miért tőlünk vásárolj? + hírlevél

Bankkártyás fizetés interneten és futárnál!
300 Ft-os kupon és 3 e-book feliratkozóknak!
Email*:
Beváltás 3000 Ft-tól. Részletek
Ingyenes szállítás
Minden vásárláshoz
  • 5% kedvezményre jogosító kód
  • Könyvjelző minden könyvhöz.
Minden 2000 Ft feletti vásárláshoz grantált ajándék.
(A Pénztárban választhatod ki.)
Szállítás Futár Átvétel Bp.
0-2.000 Ft 990 Ft 390 Ft
2.000-
3.000 Ft
849 Ft 0 Ft
3.000-
4.000 Ft
799 Ft 0 Ft
4.000-
10.000 Ft
749 Ft 0 Ft
10.000 Ft
felett
0 Ft 0 Ft
Határidő 1-4 nap* 0-2 nap
Fizetés KP,
utalás, bankkártya
Csomagolási és fizetési költség nincs. További szállítási módok.
  • 300 Ft-os hírlevélkupon. A kuponbeváltásról bővebben.
  • futárnál utalásos fizetéskor 50 Ft kedvezmény
  • online bankkártyás fizetéskor 50 Ft kedvezmény

Vásárlás regisztráció nélkül, egyszerűen >>
*expressz futárral gyorsabb

Szerzők, gyártók:
info doboz
Kérdésed van?

We also speak English!