Ez a honlap a működéshez és a hirdetések testre szabásához cookie-kat használ. Az "OK" gombbal elfogadhatod, a "Beállítások" alatt letilthatod a cookie kezelést. A fogaskerékre kattintva bármikor megváltoztathatod a döntésedet. Adatkezelési nyilatkozat
Termékek Menü
Itt jársz: > >

Blog

Kelemen Szabolcs
Még 3 hiba a Harry Potter sorozatban

A Harry Potter könyvek kisebb hibáival egy egész egész hosszú bejegyzést töltöttek meg a Wikián, de sajnos vannak átfogóbb problémák is a történetben. Most ezekből szedtünk össze egy csokorra valót.

Kelemen Szabolcs
Újabb 3 Harry Potter teória (II.) A Harry Potter könyveken keresztül csak rövid betekintést nyerhetünk a párhuzamos varázsvilágba, ezért sok kérdést nyitva marad. Nem meglepő, hogy rengeteg teóriának a táptalaja J. K. Rowling világa. Egy-egy ilyen elmélet egész hihető (valamelyiket az irónő is megerősíti), néhány másik viszont elég gyenge lábakon áll, ami remélhetőleg fel fog tűnni nektek is. (Nem mi találjuk ki őket, mi csak kommentár keretében közvetítjük.)
Kelemen Szabolcs
Ki ez a Geralt? A vaják könyvek, képregények, játékok és a The Hexer, de a készülőben lévő netflix sorozat főszereplője is Ríviai Geralt. Lássuk annak a karakternek a főbb vonásait, aki híressé tette Andrzej Sapkowski fantasy világát!
Kelemen Szabolcs
3 hasonlóság a Walking dead és a Trónok harca közt Azt hinnénk, hogy egy túlélőhorror és egy felnőtt fantasy között csak különbségek vannak, pedig ez nem igaz. Most a hasonlóságokat vesszük sorra (néhány nyilvánvaló különbségek mellett) a két legnépszerűbb, a Walking dead és a Trónok harca esetében - még az is lehet, hogy egyik rajongói kedvet kapnak a másikhoz is!
Kelemen Szabolcs
Witcher film / sorozat: ezt lehet tudni róla

A Witcher nem egy egyszerű könyvsorozat, vagy játék. Mára egy igen sikeres branddé nőtte ki magát: a witcher könyveken és játékokon kívül készült belőle képregény és egy nem túl sikeres TV adaptáció is, így nem meglepő, hogy a Netflix sorozatot akar forgatni belőle.

Most összegyűjtöttük a konkrétumokat és néhány spekulációt, amik 2018 júliusában ismerhetőek.

Kelemen Szabolcs
Mire jó egy Minecraft könyv?

A Minecraft egy hihetetlenül sikeres és egyedi játék. De vajon mit nyújthatnak a hozzá íródott könyvek?

Kelemen Szabolcs
3 hiba a Harry Potter sorozatban A fikciós történetekben gyakran maradnak ellentmondások, hibák. Vannak ezek között kisebbek és nagyobbak is - most a Harry Potter könyvekkel kapcsolatos nagyobb hibák közül gyűjtöttünk össze hármat.
Kelemen Szabolcs
Witcher vs. hagyományos fantasy A Witcher sorozat világát játékból, könyvből, filmből és képregényből is ismerhetjük. Hogy minek köszönheti népszerűségét, azt a legkönnyebb egy példán szemléltetni
Kelemen Szabolcs
A komoly fantasy világ: Vaják

Az Andrzej Sapkowski tollából született Vaják könyvek (a könyveket inkább Vajáknak, a játékot inkább Witchernek hívják) Ríviai Geralt, az egyik utolsó megmaradt Witcher kalandjairól és a számára fontos karakterekről szólnak.

Igen sikeres sorozatról van szó, amit több PC játékban, nyolc könyvben, képregényekben, és egy kevéssé jól sikerült filmen láthattuk. A legújabb mozgóképes feldolgozás még készülőben van a Netflix jóvoltából.

 

Kelemen Szabolcs
Miért olvass Walking Dead-et képregényben?

Sokan csak legyintettek, ha képregényekről volt szó, mondván, hogy ez csak a gyerekek műfaja. Aztán jöttek a Marvel filmek, amik a képregényhősökkel letarolták a mozikat, és minden második kasszasiker a Marveltől származik.

A Walking dead képregények viszont ettől szinte mindenben különböznek. A mozgóképes változatnak a Walking dead esetében is a rajzolt kiadás volt az alapja, de egyáltalán nem gyerekeknek készült, mert egy posztapokaliptikus horror történetről van szó. Ráadásul nem is egy "hőseposz", mert a szereplők nem a világukat akarják megmenteni, hanem csak túlélni egy világban, ahol vannak zombik is, és civilizáció - annak minden gátjával - megszűnt létezni.

Most végigmegyünk néhány érdekességen, amivel azok találkozhatnak, akik eddig csak a képernyőn látták.

Kelemen Szabolcs
Hogyan illenek a Star Wars világába az új képregények?

Az utóbbi időben rengeteg Star Wars képregény jelent meg a Marvel / Szukits kiadók gondozásában, és még több is várható - néhány csak tervbe van véve, valami épp most készül, és a rajongók éles késszúrásként élnek meg minden percnyi késedelmet, amikor eltolják a megjelenést...

Úgyhogy összeszedtünk néhány alapinformációt ezekről az új képregényekről. Aki elsőre legyintene, hogy ez csak képregény, annak is érdemes tovább olvasnia, mert ők is találhatnak fontos tudnivalókat lentebb. (Kifejezetten a hazai kiadású képregényekről lesz szó, némi kitekintővel az angol nyelvű eredetire.)

Kelemen Szabolcs
Még 3 Harry Potter teória (I.)

A Harry Potter könyvek számtalan szereplőt vonultat fel, és nem meglepő, hogy jópárról elméletek születnek, hiszen az eddigi 8 kötet képtelen kielégíteni az olvasók minden kíváncsiságát.

Azonban érdemes fenntartásokkal kezelni ezeket a teóriákat, mert amit egyesek biztosra vesznek, az nem több, mint a lehetséges magyarázatok egyike (ami időnként eléggé valószerűtlen is). Ameddig csak egy fantáziavilágról van szó, legfeljebb izgalmas viták lesznek belőle, de óvakodjunk a felszínes gondolkodást átvinni a való életbe.

Vigyázat, spoilerek (is) következnek!

Scifimarket.hu
George R. R. Martin: új Trónok harca könyv jön, de De ez nem a már rengetegszer ígért hatodik kötet a The Winds of Winter lesz. Ehelyett a szerző rámutatott a Targaryen-dinasztia történetére, amelyet novemberben adnak ki.
Scifimarket.hu
Mi az Üvegtrón könyvek sorrendje?

Amikor elkezded olvasni ezt a könyvet, nincsenek elvárásaid, de a történet és karakterei magával fognak ragadni.

Az Üvegtrón sorozat az amerikai fiatal szerző, Sarah J. Maas, nagyszerű fantasy regénye, amely ugyanezzel a címmel kezdődött. Az első kötet 2012 augusztusában jelent meg. A történet Celaena Sardothien-nak, egy tinédzser gyilkosnak az utazása egy korrupt országban egy zsarnoki uralkodóval. A történet előrehaladtával Celaena egy összeesküvést tár fel. A sorozat a 2018. októberi hetedik könyvvel zárul.
Scifimarket.hu
A Millenium trilógia könyveinek sorrendje Vannak könyvek, ahol nem fontos a sorrend. De Stieg Larsson Millenium sorozatát, javasolnánk, sorban olvasd - így tudod megérteni a kapcsolódásokat. Ajtó becsuk. Jöhet az izgalom!
Scifimarket.hu
Ki a Millennium sorozat zseniális főszereplője? A Millenium trilógia az a svéd díjnyertes krimi sorozat, amit a krimi kedvelőinek nem kell bemutatni, és ami Stieg Larsson halála után is tovább él David Lagercrantz tollának köszönhetően.
Kelemen Szabolcs
A Harry Potter könyvek és filmek sorrendje J. K Rowling kiterjedt varázsvilágot hozott létre, és - bár még messze nem akkora, mint a Star Wars - már nagyon sok fantázia világot kenterbe ver összetettségével. Mivel nem feltétlenül könnyű átlátni, ezért nézzük, hogyan kapcsolódnak egymáshoz és a valósághoz J. K. Rowling könyvei.

Ha minőségi scifi-re vágyik manapság valaki, akkor az Asimov könyvekkel nem igazán lehet mellé nyúlni.

Kelemen Szabolcs
Mit adott nekünk a BBC új Sherlockja? Sir Arthur Conan Doyle karaktere óriási klasszikus - nem véletlen, hogy az elmúlt 10 évben Sherlock Holmes történeteit többször is újraforgatták. És milyen jól tették!
Ha azt hinnéd, lerágott csont, csak nézz meg egy részt a BBC-s változatból. Ebben nincs annyi akció, mint Guy Ritchie félében, de egy rész után könnyen függővé válhatsz. Azon sem csodálkoznánk, ha filmsorozat nyomán más is kedvet kapna a Sherlock Holmes könyvek olvasásához.
Kelemen Szabolcs
Pozitív szereplő-e Dumbledore?

A Harry Potter könyvek kezdetén Albus Dumbledore-t úgy állítják be, hogy ő a jóságos, bölcs, öreg varázsló, aki Harry számára nagyjából nagypapát játszik: itt-ott segít Harrynek, viccelődik, és gyermeki érdeklődést mutat az édességek iránt.

Emellett ő mindenki reménye a gonosz elleni küzdelemben, és - bár megtehetné - nem tör minisztériumi babérokra, mert a Roxfort igazgatójaként megtalálta a helyét.

Gyakorlatilag ő J. K. Rowling Gandalfja... Kivéve, hogy ha közelebbről megnézzük, van neki egy igencsak sötét oldala.