A működéshez és a hirdetések testre szabásához cookie-kat használunk. Az "OK" gombbal elfogadhatod, a "Beállítások" alatt letilthatod a cookie kezelést. A fogaskerékre kattintva bármikor megváltoztathatod a döntésedet. Adatkezelési nyilatkozat
Termékek Menü
Itt jársz: > >

Blog

Agatha Christie: a legjobb könyvek toplistája

Agatha Christie tart néhány érdekes rekordot - pl.: a Biblia és Shakespeare után az ő műveit publikálták a legnagyobb példányszámban.

Ez nem sikerülhetett volna anélkül, hogy néhány kiemelkedő műve is született volna (csak krimiből kb. 80-at írt). Lássuk, miket tartanak a legjobbaknak!

Az Orwell: 1984 hangoskönyvről A hangoskönyvek egyre népszerűbbek, George Orwell 1984 c. regénye pedig alapmű.
Miből választhat az, aki az 1984-et szeretné hallgatni hangoskönyvben?
Kelemen Szabolcs
7 legális módszer, hogy olcsóbban olvass könyvet Szeretsz olvasni, vagy könyvet vennél ajándékba egy könyvrajongónak? Nem kell sokba kerülnie! Bár egyik-másikat a könyvesboltok nem szeretik, mi mutatunk 7 módszert is, hogyan lehet olcsóbban könyvhöz jutni!
Kelemen Szabolcs
Dan Brown hangoskönyv

A hangoskönyvek egyre népszerűbbek, Dan Brown pedig best-seller író.

Miből választhat az, aki Dan Brown hangoskönyvet szeretne hallgatni?

Kelemen Szabolcs
Dan Brown könyvei sorrendben Dan Brown igazi sikerkönyv-szerző. Művei már többszáz-millió példányban keltek el, és többet meg is filmesítettek. Tekintsük át, milyen könyvei születtek, és azok hogyan követik egymást!
Kelemen Szabolcs
Dan Brown: Eredet - vélemény 2018 egyik legjobban várt könyvek az Eredet volt Dan Brown-tól. Elolvastuk, és nem bántuk meg, de azért néhány negatívumot jogosnak érzünk vele kapcsolatban...
Kelemen Szabolcs
Az Alkonyat / Twilight könyvek és filmek sorrendje

Stephenie Meyer az Alkonyat / Twilight sagaval új színt vitt a romantikus vámpíros történetekbe, amivel hosszú ideig bérelt helye volt a best sellerek között, ugyanis regényei nem csak a fiatal olvasók körében népszerűek.

Lássuk, hogyan következnek egymás után az Alkonyat könyvek, és hogyan kapcsolódnak a filmekhez?

Kelemen Szabolcs
A Narnia krónikái filmek és könyvek sorrendje

C. S. Lewis a Narnia krónikáival teremtette meg a gyermekfantasy műfaját az 1950-es években. Varázslatos világa kiállta az idők próbáját, és jóval többet tartogat, mint három film!

Lássuk mit lehet tudni a Narnia krónikái könyvekről és filmekről?

Kelemen Szabolcs
Az Éhezők viadala könyvek és filmek sorrendje

Suzanne Collins Az Éhezők Viadala trilógiával a fiatalok körében elsöprő sikert aratott itthon és külföldön egyaránt.

Lássuk, hogyan következnek egymás után az sorozat részei, és hogyan kapcsolódnak a filmekhez?

Kelemen Szabolcs
A Trónok harca könyvek sorrendje

Bár a világ legnépszerűbb sorozata 2019 első félévében véget ér, Westeros története korántsem fejeződik be.

Lássuk, hogyan illeszkednek bele a világba George R. R. Martin könyvei és a TV sorozat!

Kelemen Szabolcs
Voldemort útja az első bukásig [évszámokkal] A Harry Potter sorozat kifejezetten Voldemort visszatéréséről és a második bukásáról szól, de mi az első felemelkedéséről és bukásáról szóló részleteket is összeszedtük, és a mugli történelem időrendje szerint sorba állítottuk.
Kelemen Szabolcs
Voldemort útja a második bukásig [évszámokkal]

Az egész Harry Potter sorozat Voldemort második felemelkedéséről és bukásáról szól. Mivel ez az időszak igen jól ismert a könyvekből, most csak kivonatoljuk, és időrendbe szedve tálaljuk, mit is csinált a Sötét Nagyúr, miután a csecsemő Harry-ről visszapattant varázslata...

Kelemen Szabolcs
Voldemort gyerekkora és a roxforti évek [évszámokkal]

A Harry Potter sorozat elképzelhetetetlen Voldemort nélkül. Már a roxforti évei alatt sem volt szende cserkészlány - mi pedig a mugli időszámítás szerinti időrendbe szedtünk mindent, amit ott elkövetett.

Kelemen Szabolcs
Varázslóiskolák a Roxforton kívül

A negyedik Harry Potter könyvvel háromra nő az említett varázslóiskolák száma, és a Legendás állatok sorozatból arra következtethetünk, hogy kell lennie egy varázslóiskolának az USÁ-ban is.

De csak ennyi volna? Persze, hogy nem! Lássuk, a Roxforton kívül milyen varázslóiskolák léteznek még.

Kelemen Szabolcs
Perselus Piton: áruló vagy hős? - 2. rész

Piton professzor történetét végiggondolva elég kevésen múlott, hogy ne árulóként és Dumbledore gyilkosaként vonuljon be a mágia történetébe. Ne úgy gondoljunk rá, hogy tudjuk a történet végét, hanem nézzük az egész folyamatot onnantól kezdve, hogy Voldemort először megbukott...

Kelemen Szabolcs
Perselus Piton: áruló vagy hős? - 1. rész Hasonló címmel Rita Vitrol is írt könyvet a Piton professzorról - de vele ellentétben mi maradunk a tényeknél. Hajlamosak vagyunk rá úgy gondolni, hogy tudjuk a történet végét - de ha folyamatában nézzük, sokkal árnyaltabb a kép.
Kelemen Szabolcs
Harry Potter fanfiction-ök

A varázsvilág utáni sóvárgásodat már nem elégíti ki a Harry Potter könyvek újraolvasása?

Akkor a Harry Potter fanfiction-öket neked találták ki - még az is lehet, hogy az íráshoz is kedvet kapsz majd!

Kelemen Szabolcs
Ez az 5 legjobb varázsló Harry Potter világában Sokféle listát lehet készíteni a Harry Potter sorozatban előforduló varázslókról és boszorkányokról (pl.: melyik veszélyesebb, egy párbajban ki nyerne, stb.) - ez a lista itt kifejezetten arról szól, hogy melyik mennyire ért a varázsláshoz.
Kelemen Szabolcs
Lehet káros Harry Potter? A népszerű dolgokra nagy figyelem irányul, ezért az olyan sikeres művek, mint pl.: a Harry Potter könnyebben kapják meg a bélyeget, hogy károsak. De vajon mi igaz belőle?
Kelemen Szabolcs
Harry Potter és a Wicca Harry Potter kapcsán időről időre felmerül, hogy a boszorkányságot, vagy egyenesen a Wicca nevű vallást népszerűsíti. De mi egyáltalán a Wicca, és mi igaz az egészből?