A működéshez és a hirdetések testre szabásához cookie-kat használunk. Az "OK" gombbal elfogadhatod, a "Beállítások" alatt letilthatod a cookie kezelést. A fogaskerékre kattintva bármikor megváltoztathatod a döntésedet. Adatkezelési nyilatkozat
Termékek Menü
Itt jársz: > >

Blog

Kelemen Szabolcs
Az Alkonyat / Twilight könyvek és filmek sorrendje

Stephenie Meyer az Alkonyat / Twilight sagaval új színt vitt a romantikus vámpíros történetekbe, amivel hosszú ideig bérelt helye volt a best sellerek között, ugyanis regényei nem csak a fiatal olvasók körében népszerűek.

Lássuk, hogyan következnek egymás után az Alkonyat könyvek, és hogyan kapcsolódnak a filmekhez?

Kelemen Szabolcs
A Narnia krónikái filmek és könyvek sorrendje

C. S. Lewis a Narnia krónikáival teremtette meg a gyermekfantasy műfaját az 1950-es években. Varázslatos világa kiállta az idők próbáját, és jóval többet tartogat, mint három film!

Lássuk mit lehet tudni a Narnia krónikái könyvekről és filmekről?

Kelemen Szabolcs
Az Éhezők viadala könyvek és filmek sorrendje

Suzanne Collins Az Éhezők Viadala trilógiával a fiatalok körében elsöprő sikert aratott itthon és külföldön egyaránt.

Lássuk, hogyan következnek egymás után az sorozat részei, és hogyan kapcsolódnak a filmekhez?

Kelemen Szabolcs
A Trónok harca könyvek sorrendje

Bár a világ legnépszerűbb sorozata 2019 első félévében véget ér, Westeros története korántsem fejeződik be.

Lássuk, hogyan illeszkednek bele a világba George R. R. Martin könyvei és a TV sorozat!

Kelemen Szabolcs
Voldemort útja az első bukásig [évszámokkal] A Harry Potter sorozat kifejezetten Voldemort visszatéréséről és a második bukásáról szól, de mi az első felemelkedéséről és bukásáról szóló részleteket is összeszedtük, és a mugli történelem időrendje szerint sorba állítottuk.
Kelemen Szabolcs
Voldemort útja a második bukásig [évszámokkal]

Az egész Harry Potter sorozat Voldemort második felemelkedéséről és bukásáról szól. Mivel ez az időszak igen jól ismert a könyvekből, most csak kivonatoljuk, és időrendbe szedve tálaljuk, mit is csinált a Sötét Nagyúr, miután a csecsemő Harry-ről visszapattant varázslata...

Kelemen Szabolcs
Voldemort gyerekkora és a roxforti évek [évszámokkal]

A Harry Potter sorozat elképzelhetetetlen Voldemort nélkül. Már a roxforti évei alatt sem volt szende cserkészlány - mi pedig a mugli időszámítás szerinti időrendbe szedtünk mindent, amit ott elkövetett.

Kelemen Szabolcs
Varázslóiskolák a Roxforton kívül

A negyedik Harry Potter könyvvel háromra nő az említett varázslóiskolák száma, és a Legendás állatok sorozatból arra következtethetünk, hogy kell lennie egy varázslóiskolának az USÁ-ban is.

De csak ennyi volna? Persze, hogy nem! Lássuk, a Roxforton kívül milyen varázslóiskolák léteznek még.

Kelemen Szabolcs
Perselus Piton: áruló vagy hős? - 2. rész

Piton professzor történetét végiggondolva elég kevésen múlott, hogy ne árulóként és Dumbledore gyilkosaként vonuljon be a mágia történetébe. Ne úgy gondoljunk rá, hogy tudjuk a történet végét, hanem nézzük az egész folyamatot onnantól kezdve, hogy Voldemort először megbukott...

Kelemen Szabolcs
Perselus Piton: áruló vagy hős? - 1. rész Hasonló címmel Rita Vitrol is írt könyvet a Piton professzorról - de vele ellentétben mi maradunk a tényeknél. Hajlamosak vagyunk rá úgy gondolni, hogy tudjuk a történet végét - de ha folyamatában nézzük, sokkal árnyaltabb a kép.
Kelemen Szabolcs
Harry Potter fanfiction-ök

A varázsvilág utáni sóvárgásodat már nem elégíti ki a Harry Potter könyvek újraolvasása?

Akkor a Harry Potter fanfiction-öket neked találták ki - még az is lehet, hogy az íráshoz is kedvet kapsz majd!

Kelemen Szabolcs
Ez az 5 legjobb varázsló Harry Potter világában Sokféle listát lehet készíteni a Harry Potter sorozatban előforduló varázslókról és boszorkányokról (pl.: melyik veszélyesebb, egy párbajban ki nyerne, stb.) - ez a lista itt kifejezetten arról szól, hogy melyik mennyire ért a varázsláshoz.
Kelemen Szabolcs
Lehet káros Harry Potter? A népszerű dolgokra nagy figyelem irányul, ezért az olyan sikeres művek, mint pl.: a Harry Potter könnyebben kapják meg a bélyeget, hogy károsak. De vajon mi igaz belőle?
Kelemen Szabolcs
Harry Potter és a Wicca Harry Potter kapcsán időről időre felmerül, hogy a boszorkányságot, vagy egyenesen a Wicca nevű vallást népszerűsíti. De mi egyáltalán a Wicca, és mi igaz az egészből?
Kelemen Szabolcs
Ezért utáljuk Dolores Umbridge-et A Harry Potter és a Főnix rendje egy új szereplőt hozott be: Dolores Umbridge-et. Először Harry tárgyalásán találkozhattunk vele (a Wizengamot előtt), majd Roxfortban is majdnem egy egész tanévet töltött el. A roxforti tanévnyitón meglátva őt azon gondolkodtam, "na ez meg mit keres itt"? Aztán kiderült...
Kelemen Szabolcs
Ezek a Harry Potter rajongás tünetei J. K. Rowling Harry Pottere popkulturális mérföldkő. Lássuk, mi mindent válthat ki a rajongóiból?
Kelemen Szabolcs
Ez a baj a Legendás állatok 2-vel Mármint a címén kívül, ugyanis már az is olyan hosszú, hogy még rövidítve is sok (Lámf2Gb? Inkább egy pendrive cikkszámának hangzik...)
Kelemen Szabolcs
Ezért nem csatlakozott Voldemorthoz Grindelwald Voldemort visszatérésekor Gellert Grindelwald (a Legendás állatok főgonosza) még életben volt, mi több, találkoztak is. Ha nagyon leegyszerűsítjük, találkozásukkor a két legnagyobb sötét mágus szívott közös levegőt, akik gonoszságuk okán egymásra kellett volna, hogy találjanak. Mégsem ez történt - lássuk, hogy miért!
Kelemen Szabolcs
The Walking Dead szereplők A The Walking Dead a világ egyik legnépszerűbb sorozata. Az eredetije egy képregény, de a színészek, akik a képernyőn keltik életre, megérdemlik, hogy megemlékezzünk róluk. Álljon itt egy lista azokról, akik részt vettek a The Walking Dead TV sorozatban:
Kelemen Szabolcs
Ez várható 2019-ben (újak, folytatódók és véget érők) 2018 elgondolkodtató év volt. A nagyok között bukott a Solo film, tarolt a Bosszúállók, úgy-ahogy kaptunk még egy adagot J. K. Rowling varázsvilágából... De kisebb csinnadratta mellett kaptunk rengeteg új Star Wars könyvet, folytatódott a Térség és a Stalker sorozat, George R. R. Martin pedig a Trónok harcának befejezése helyett egy előzménykönyvvel lepett meg minket.