Ez a honlap a működéshez és a hirdetések testre szabásához cookie-kat használ. Az "OK" gombbal elfogadhatod, a "Beállítások" alatt letilthatod a cookie kezelést. A fogaskerékre kattintva bármikor megváltoztathatod a döntésedet. Adatkezelési nyilatkozat
Termékek Menü
Itt jársz: > >

Blog

Kelemen Szabolcs
Voldemort útja az első bukásig [évszámokkal] A Harry Potter sorozat kifejezetten Voldemort visszatéréséről és a második bukásáról szól, de mi az első felemelkedéséről és bukásáról szóló részleteket is összeszedtük, és a mugli történelem időrendje szerint sorba állítottuk.
Kelemen Szabolcs
Voldemort útja a második bukásig [évszámokkal]

Az egész Harry Potter sorozat Voldemort második felemelkedéséről és bukásáról szól. Mivel ez az időszak igen jól ismert a könyvekből, most csak kivonatoljuk, és időrendbe szedve tálaljuk, mit is csinált a Sötét Nagyúr, miután a csecsemő Harry-ről visszapattant varázslata...

Kelemen Szabolcs
Voldemort gyerekkora és a roxforti évek [évszámokkal]

A Harry Potter sorozat elképzelhetetetlen Voldemort nélkül. Már a roxforti évei alatt sem volt szende cserkészlány - mi pedig a mugli időszámítás szerinti időrendbe szedtünk mindent, amit ott elkövetett.

Kelemen Szabolcs
Varázslóiskolák a Roxforton kívül

A negyedik Harry Potter könyvvel háromra nő az említett varázslóiskolák száma, és a Legendás állatok sorozatból arra következtethetünk, hogy kell lennie egy varázslóiskolának az USÁ-ban is.

De csak ennyi volna? Persze, hogy nem! Lássuk, a Roxforton kívül milyen varázslóiskolák léteznek még.

Kelemen Szabolcs
Perselus Piton: áruló vagy hős? - 2. rész

Piton professzor történetét végiggondolva elég kevésen múlott, hogy ne árulóként és Dumbledore gyilkosaként vonuljon be a mágia történetébe. Ne úgy gondoljunk rá, hogy tudjuk a történet végét, hanem nézzük az egész folyamatot onnantól kezdve, hogy Voldemort először megbukott...

Kelemen Szabolcs
Perselus Piton: áruló vagy hős? - 1. rész Hasonló címmel Rita Vitrol is írt könyvet a Piton professzorról - de vele ellentétben mi maradunk a tényeknél. Hajlamosak vagyunk rá úgy gondolni, hogy tudjuk a történet végét - de ha folyamatában nézzük, sokkal árnyaltabb a kép.
Kelemen Szabolcs
Harry Potter fanfiction-ök

A varázsvilág utáni sóvárgásodat már nem elégíti ki a Harry Potter könyvek újraolvasása?

Akkor a Harry Potter fanfiction-öket neked találták ki - még az is lehet, hogy az íráshoz is kedvet kapsz majd!

Kelemen Szabolcs
Ez az 5 legjobb varázsló Harry Potter világában Sokféle listát lehet készíteni a Harry Potter sorozatban előforduló varázslókról és boszorkányokról (pl.: melyik veszélyesebb, egy párbajban ki nyerne, stb.) - ez a lista itt kifejezetten arról szól, hogy melyik mennyire ért a varázsláshoz.
Kelemen Szabolcs
Lehet káros Harry Potter? A népszerű dolgokra nagy figyelem irányul, ezért az olyan sikeres művek, mint pl.: a Harry Potter könnyebben kapják meg a bélyeget, hogy károsak. De vajon mi igaz belőle?
Kelemen Szabolcs
Harry Potter és a Wicca Harry Potter kapcsán időről időre felmerül, hogy a boszorkányságot, vagy egyenesen a Wicca nevű vallást népszerűsíti. De mi egyáltalán a Wicca, és mi igaz az egészből?
Kelemen Szabolcs
Ezért utáljuk Dolores Umbridge-et A Harry Potter és a Főnix rendje egy új szereplőt hozott be: Dolores Umbridge-et. Először Harry tárgyalásán találkozhattunk vele (a Wizengamot előtt), majd Roxfortban is majdnem egy egész tanévet töltött el. A roxforti tanévnyitón meglátva őt azon gondolkodtam, "na ez meg mit keres itt"? Aztán kiderült...
Kelemen Szabolcs
Ezek a Harry Potter rajongás tünetei J. K. Rowling Harry Pottere popkulturális mérföldkő. Lássuk, mi mindent válthat ki a rajongóiból?
Kelemen Szabolcs
Ez a baj a Legendás állatok 2-vel Mármint a címén kívül, ugyanis már az is olyan hosszú, hogy még rövidítve is sok (Lámf2Gb? Inkább egy pendrive cikkszámának hangzik...)
Kelemen Szabolcs
Ezért nem csatlakozott Voldemorthoz Grindelwald Voldemort visszatérésekor Gellert Grindelwald (a Legendás állatok főgonosza) még életben volt, mi több, találkoztak is. Ha nagyon leegyszerűsítjük, találkozásukkor a két legnagyobb sötét mágus szívott közös levegőt, akik gonoszságuk okán egymásra kellett volna, hogy találjanak. Mégsem ez történt - lássuk, hogy miért!
Kelemen Szabolcs
The Walking Dead szereplők A The Walking Dead a világ egyik legnépszerűbb sorozata. Az eredetije egy képregény, de a színészek, akik a képernyőn keltik életre, megérdemlik, hogy megemlékezzünk róluk. Álljon itt egy lista azokról, akik részt vettek a The Walking Dead TV sorozatban:
Kelemen Szabolcs
Ez várható 2019-ben (újak, folytatódók és véget érők) 2018 elgondolkodtató év volt. A nagyok között bukott a Solo film, tarolt a Bosszúállók, úgy-ahogy kaptunk még egy adagot J. K. Rowling varázsvilágából... De kisebb csinnadratta mellett kaptunk rengeteg új Star Wars könyvet, folytatódott a Térség és a Stalker sorozat, George R. R. Martin pedig a Trónok harcának befejezése helyett egy előzménykönyvvel lepett meg minket.
Kelemen Szabolcs
Karácsonyi ajándékötletek 2018

Egy jó könyv mindig jó ajándék. Ha még nem tudod, mit adj Karácsonyra 2018-ban, segítségül álljon itt néhány tematikus ötlet:

Kelemen Szabolcs
Ez a baj Nagini előtörténetével Tévedsz, ha szerinted Voldemort kígyója nem tartogat meglepést. A "Legendás állatok és megfigyelésük 2: Grindelwald bűntettei" nem csak a cím hosszával, hanem például Nagini előtörténetével is meg fogja lepni a nézőket.
Kelemen Szabolcs
Ez árnyékolja be a Witcher világát Már éppen kezdtek jóra fordulni a Witcher körüli dolgok: forgatják a Netflix sorozatát - talán éppen Magyarországon, mert Henry Cavillt, a főhőst éppen itthon látják egész gyakran - aztán elszabadult hajóágyúként megjelenik egy hír a szerzőről...
Kelemen Szabolcs
A Han Solo film... elmegy

Sokan bukásnak tartják a májusban megjelent Han Solo filmet, pedig már bőven pozitív a mérlege (mi szeretnénk úgy bukni, hogy még abból is 120 millió dolláros profit lesz...). Az tény, hogy a forgalma össze sem mérhető a többi Star Wars moziéval, de ez lehet, hogy nem is a Han Solo film hibája. Az utolsó Jedik után több embertől hallottam, hogy ő Star Wars filmre mostantól nem vesz jegyet - tőlük esélyt sem kapott a csempész előtörténete.

Amikor a mozik vetítették, érdemtelenül kihagytuk, de most, hogy megjelenik a DVD is, ismét aktuális lett, úgyhogy lássuk mit is tud a "Solo: Egy Star Wars-történet". Vigyázat, spoilerek következnek (nem mintha 4 hónappal a megjelenés után erre sokakat kellene figyelmeztetni, de azért hátha).