Ez a honlap a működéshez és a hirdetések testre szabásához cookie-kat használ. Az "OK" gombbal elfogadhatod, a "Beállítások" alatt letilthatod a cookie kezelést. A fogaskerékre kattintva bármikor megváltoztathatod a döntésedet. Adatkezelési nyilatkozat
Termékek Menü
Itt jársz: > >

Blog

Kelemen Szabolcs
Lehet káros Harry Potter? A népszerű dolgokra nagy figyelem irányul, ezért az olyan sikeres művek, mint pl.: a Harry Potter könnyebben kapják meg a bélyeget, hogy károsak. De vajon mi igaz belőle?
Kelemen Szabolcs
Harry Potter és a Wicca Harry Potter kapcsán időről időre felmerül, hogy a boszorkányságot, vagy egyenesen a Wicca nevű vallást népszerűsíti. De mi egyáltalán a Wicca, és mi igaz az egészből?
Kelemen Szabolcs
Ezért utáljuk Dolore Umbridge-et A Harry Potter és a Főnix rendje egy új szereplőt hozott be: Dolores Umbridge-et. Először Harry tárgyalásán találkozhattunk vele (a Wizengamot előtt), majd Roxfortban is majdnem egy egész tanévet töltött el. A roxforti tanévnyitón meglátva őt azon gondolkodtam, "na ez meg mit keres itt"? Aztán kiderült...
Kelemen Szabolcs
Ezek a Harry Potter rajongás tünetei J. K. Rowling Harry Pottere popkulturális mérföldkő. Lássuk, mi mindent válthat ki a rajongóiból?
Kelemen Szabolcs
Ez a baj a Legendás állatok 2-vel Mármint a címén kívül, ugyanis már az is olyan hosszú, hogy még rövidítve is sok (Lámf2Gb? Inkább egy pendrive cikkszámának hangzik...)
Kelemen Szabolcs
Ezért nem csatlakozott Voldemorthoz Grindelwald Voldemort visszatérésekor Gellert Grindelwald (a Legendás állatok főgonosza) még életben volt, mi több, találkoztak is. Ha nagyon leegyszerűsítjük, találkozásukkor a két legnagyobb sötét mágus szívott közös levegőt, akik gonoszságuk okán egymásra kellett volna, hogy találjanak. Mégsem ez történt - lássuk, hogy miért!
Kelemen Szabolcs
The Walking Dead szereplők A The Walking Dead a világ egyik legnépszerűbb sorozata. Az eredetije egy képregény, de a színészek, akik a képernyőn keltik életre, megérdemlik, hogy megemlékezzünk róluk. Álljon itt egy lista azokról, akik részt vettek a The Walking Dead TV sorozatban:
Kelemen Szabolcs
Ez várható 2019-ben (újak, folytatódók és véget érők) 2018 elgondolkodtató év volt. A nagyok között bukott a Solo film, tarolt a Bosszúállók, úgy-ahogy kaptunk még egy adagot J. K. Rowling varázsvilágából... De kisebb csinnadratta mellett kaptunk rengeteg új Star Wars könyvet, folytatódott a Térség és a Stalker sorozat, George R. R. Martin pedig a Trónok harcának befejezése helyett egy előzménykönyvvel lepett meg minket.
Kelemen Szabolcs
Karácsonyi ajándékötletek 2018

Egy jó könyv mindig jó ajándék. Ha még nem tudod, mit adj Karácsonyra 2018-ban, segítségül álljon itt néhány tematikus ötlet:

Kelemen Szabolcs
Ez a baj Nagini előtörténetével Tévedsz, ha szerinted Voldemort kígyója nem tartogat meglepést. A "Legendás állatok és megfigyelésük 2: Grindelwald bűntettei" nem csak a cím hosszával, hanem például Nagini előtörténetével is meg fogja lepni a nézőket.
Kelemen Szabolcs
Ez árnyékolja be a Witcher világát Már éppen kezdtek jóra fordulni a Witcher körüli dolgok: forgatják a Netflix sorozatát - talán éppen Magyarországon, mert Henry Cavillt, a főhőst éppen itthon látják egész gyakran - aztán elszabadult hajóágyúként megjelenik egy hír a szerzőről...
Kelemen Szabolcs
A Han Solo film... elmegy

Sokan bukásnak tartják a májusban megjelent Han Solo filmet, pedig már bőven pozitív a mérlege (mi szeretnénk úgy bukni, hogy még abból is 120 millió dolláros profit lesz...). Az tény, hogy a forgalma össze sem mérhető a többi Star Wars moziéval, de ez lehet, hogy nem is a Han Solo film hibája. Az utolsó Jedik után több embertől hallottam, hogy ő Star Wars filmre mostantól nem vesz jegyet - tőlük esélyt sem kapott a csempész előtörténete.

Amikor a mozik vetítették, érdemtelenül kihagytuk, de most, hogy megjelenik a DVD is, ismét aktuális lett, úgyhogy lássuk mit is tud a "Solo: Egy Star Wars-történet". Vigyázat, spoilerek következnek (nem mintha 4 hónappal a megjelenés után erre sokakat kellene figyelmeztetni, de azért hátha).

Kelemen Szabolcs
Henry Cavill fogja játszani Geraltot. Örülünk? Ez a nap is eljött: már tudjuk, ki fogja játszani Geraltot a Netflix Witcher sorozatában. A hír nem kicsit szólt, mi pedig a bejelentés óta azon gondolkozunk, hogy vajon jó ez nekünk?
Kelemen Szabolcs
Ezért NE olvass vaják könyvet

A vaják könyvek szép sikereket tudhatnak maguk mögött: azon túl, hogy az eredeti formátumból is rengeteget vásároltak, a PC játékok is hasítanak, és TV sorozatot is készít belőle a Netflix.

Mégsem ajánlott mindenkinek az olvasásuk - lássuk miért?

Kelemen Szabolcs
Variációk sárkányokra II.: Tolkien

A Hobbit történetének egyik fő mozgatórugója az, hogy Smaug, a sárkány elfoglalta Erebornt, a törpök föld alatti városát.

Tolkien világának sárkányairól is innen tudhatjuk meg a legtöbbet - de mit is?

Kelemen Szabolcs
Variációk a jövő háborújára: a vének

A Vének háborúja sorozat John Scalzitól az alaphelyzetében sem hétköznapi - hát még a folytatás!

 

Kelemen Szabolcs
Harry Potter és a szerencsétlen 13-as Nagy hódolói vagyunk a jól átgondolt filmes és egyéb teóriáknak. Találtunk egy Harry Potter teóriát, ami elsőre nem tűnik nagy számnak, de nagyon illik a történetre, akár szándékosan lett elrejtve a történetben, akár a véletlen műve.
Kelemen Szabolcs
Ezt érte el a WarCraft

1994-et írtunk. Már ismertük a Dune II-t, a Settlerst, a Cannon Foddert. Valami hiányzott belőlük. A Command & Conquernek, a Red Alertnek és a StarCraftnak még se híre, se hamva, ugyanis egy fontos mérföldkőnek még el kellett érkeznie:

 

 

Scifimarket.hu
Minecraft: néhány alapinformáció szülőknek

A gyereked számítógépen valami hiperegyszerű grafikájú kockákat pakol órákon át, esetleg nem átall ezzel foglalkozni telefonon és könyvekben sem?

Ne aggódj, nem vagy egyedül. A jelenség okozóját Minecraft-nak hívják, amiről néhány alapinformációt megosztunk itt, és most.

Kelemen Szabolcs
Assassin's Creed: válassz oldalt!

... van egy harc, ami évezredek óta tart két titkos társaság között. Szinte egyidős az emberiséggel.

Egyik oldal sem válogat túlzottan a módszerek között - de akkor mi is a különbség közöttük?