A működéshez és a hirdetések testre szabásához cookie-kat használunk. Az "OK" gombbal elfogadhatod, az "Elutasítom" gombbal letilthatod a cookie kezelést. A fogaskerékre kattintva bármikor megváltoztathatod a döntésedet. Adatkezelési nyilatkozat
OK

Könyvek Neil Gaimantól

Rendezés:

Mit képviselnek a Neil Gaiman könyvek?

A Neil Gaiman könyvek különösek, önálló műfajba nehezen besorolhatóak. A Csillagpor felnőtteknek szóló fantasy, mely óriási sikert aratott filmként, de a Londonban játszódó, kategóriáját tekintve leginkább urban fantasy Sosehol is méltán örvend óriási népszerűségnek. Az áttörést az író számára mégsem ezek a művek hozták, hanem a 2000-ben díjesővel honorált Amerikai Istenek, mely még a nem sci-fi rajongók körében sem ismeretlen. Az Anamsi fiúk  a soron következő műve, mely kicsit az előbbiekben ismertetett vonalat követi: afrikai meséket vegyít a mitológia misztikus történeteivel.

A Tükör és füst, valamint a Törékeny holmik olyan novellás kötetek, melyekben kis prózái jutnak főszerephez.

Gaiman zsenialitása sokoldalúságában testesül meg. Az első sikereit például nem prózáinak köszönhette, hanem képregényeinek. Ír verseket, gyermekeknek szánt meséket, de dalszövegeket és forgatókönyveket is alkotott már. A legfrissebb értesülések szerint viszonylag sok időt töltött az író Kínában, s ez korántsem véletlen. Ha az információforrások nem tévednek, akkor a tervek szerint a következő kötet az ország mítoszáról fog szólni. Az 1960-ban Angliában, lengyel bevándorlók gyermekeként a napvilágra érkezett alkotóművész (nehezen lehetne csak írónak, vagy csak költőnek aposztrofálni) lelkesen kutatja az eredet történeteket, melyeket aztán a sci-fikből megismert izgalmas írói fordulatokkal fűszerez.

A Neil Gaiman könyvek hűséges társaid lehetnek!

Ha izgalomra vágysz, ha szívesen olvasnál olyan történeteket, melyek a valóság és a fantázia határmezsgyéjén egyensúlyoznak, akkor Neil Gaiman munkáinak gyümölcsei a te kezedbe valók!