A működéshez és a hirdetések testre szabásához cookie-kat használunk. Az "OK" gombbal elfogadhatod, az "Elutasítom" gombbal letilthatod a cookie kezelést. A fogaskerékre kattintva bármikor megváltoztathatod a döntésedet. Adatkezelési nyilatkozat
OK

Warcraft könyvek

Rendezés:

Miért a WarCraft?

A WarCraft sikerét biztos sokan próbálták már megfejteni, de leutánozni többé-kevésbe lehetetlennek tűnik.

A kezdeti siker titka...

Minden idők egyik legsikeresebb videojáték brandjének története 1994-ig nyúlik vissza. Akkor a real-time stratégiai játékokat már ismertük (pl.: előtte jelent meg a Dune II), de a WarCraft valami olyat adott, amit addig másnak nem sikerült: a világa - még a kor kezdetleges technikai színvonala ellenére - is úgy ragadta magával a játékost, ahogy az addig példátlan volt.

Pedig szinte a semmiből jött: ugyan a Blizzardnak nem ez volt az első szárnypróbálgatása, de nem volt, ami megalapozta volna a játék világát. Nem építettek egyetlen létező fantasyre sem, és ekkor még a WarCraft könyvek sem segítették a ráhangolódást.

Rajongók milliói

Az első megjelenés óta lassan egy egész generáció nőtt fel úgy, hogy közben a WarCraft-tal játszott, ezért nem túlzás játékosok és rajongók (tíz)millióiról beszélni.

Mindez talán annak is köszönhető, hogy a Blizzard hihetetlenül törekszik jót letenni az asztalra, és majdnem akkora fanatikusok dolgoznak náluk, mint maguk a játékosok (talán ennek is köszönhető, hogy a legtöbb játékuk hardverigénye is figyelembe veszi az átlagos játékosok lehetőségeit, és nem kell erőműveket venni hozzájuk). Nem üldögéltek a babérjaikon a kezdeti siker után, hanem folyamatosan újítottak – és ha nem is voltak mindenben az elsők, az biztos, hogy gyakran ők voltak a legjobbak.

Ami sikeres, az nem állhat meg

Az első részt gyorsan követte a második (immár remek grafikával), majd a teljesen háromdimenziós harmadik. Ezután a készítők egy merész húzással szakítottak a real-time stratégiával, és a WarCraftot szerepjátékká alakították. A World of WarCraft (WoW) azonban nem csak az elődöktől tért el, hanem a kor RPG-itől is: a játékosok ugyanis interneten keresztül együtt játszottak (és játszanak ma is) Azeroth gigantikus világában.

A WoW azóta számos kiegészítést kapott, de a karakterei nem rekedtek meg a világban: megjelennek a Hearthstone nevű kártyajátékban és a Heroes of the Storm nevet viselő MOBÁ-ban is.

2016-ban aztán a WarCraft betört a mainstream kultúrába is, amikor megjelent az első WarCraft film.

A filmek és a játékok közötti űrt kitöltendő pedig jelentek meg WarCraft könyvek is, hogy az offline világba is magunkkal vihessünk egy szeletet Azeroth világából.