A működéshez és a hirdetések testre szabásához cookie-kat használunk. Az "OK" gombbal elfogadhatod, az "Elutasítom" gombbal letilthatod a cookie kezelést. A fogaskerékre kattintva bármikor megváltoztathatod a döntésedet. Adatkezelési nyilatkozat
OK

Időfutár könyv

Rendezés:

Rádiójátékból regény – avagy mi történik, ha egy hetedikes valami egészen izgalmasba keveredik?

Lássuk be, egy hetedikes lány élete nem éppen a világ legizgalmasabb sztorija, kivéve akkor, ha egy véletlen folytán belekeveredik egy izgalmas szituációba. A történet az Időfutár című rádiójátékon alapul, amelyet még 2012-ben kezdett el játszani a Kossuth Rádió. A hatalmas népszerűségnek örvendő műsorból végül többrészes könyvsorozat jelent meg, amely szintén meghódította a fiatalok és idősebbek szívét egyaránt. Hiszen nincs még egy olyan sztori, mint az Időfutár könyv, ahol nem csak egyesül a történelem, a rejtély, a kincskeresés és az internet, de számos izgalmas percet is átélhet az olvasó.

Miről szólnak az Időfutár könyvek?

A sztori főszereplője Hanna, egy hetedikes diáklány, aki rengeteget költözik édesapja munkája miatt. Most éppen Budapesten van, ahol az új iskolában nem fogadják túl szívélyesen, ráadásul az egyetlen barátnője Szegeden maradt, akivel csak Skype-on tudja tartani a kapcsolatot. Az izgalmak akkor kezdődnek, amikor Hanna egy lomtalanítás alkalmával egy régi körzőt talál, amit valami miatt többen is meg akarnak kaparintani. Így a nyomába ered egy ijesztő öregember és egy csapat öltönyös fickó is, akik miatt fenekestül felfordul a diáklány élete. Később kiderül, hogy állítólag ez a rozsdás körző vezet el a jakobinusok kincséhez, melyet a gonoszoknak sikerült is megszereznie. Innentől kezdve pedig számos bonyodalom indul útnak, melyeket nyomon követhetsz a könyvsorozat részein keresztül.

Miért remek választás ez a könyvsorozat a fiatalok számára?

Az Időfutár könyvben a számos izgalmas szál mellett betekintést nyerhetünk Hanna életébe is, aki küzd az iskolai beilleszkedéssel, az osztálytársai hozzáállásával, valamint a tanáraival is. A műben leírt történetek összefüggenek, például a történet utolsó harmadában megjelenik a múltbéli szál is, amely a második részben nyer majd különös jelentőséget. A logika és a figyelem mellett a történelem is helyet kap a sorozatban, ugyanis Kempelen Farkas egykori munkásságának, Mária Teréziának és a jakobinus mozgalomnak is központi szerepe lesz a történet felgöngyölítésében. Mivel azonban mindez modern megfogalmazásba van csomagolva, ahol a főszereplők online tartják egymással a kapcsolatot, így a lehető legkevésbé sem lesz emiatt száraz vagy unalmas as sztori.

Foglaljuk össze!

Szóval adott egy átlagos általános iskolás lány, aki küzd a hetedikes diákok általános problémáival. Mindemellett adott egy rejtély, amelynek hála olyan helyszínekre kalauzolnak el a főszereplők, mint Budapest, Bécs, Pozsony vagy Selmecbánya. Mindez kiegészül érdekes történelmi tényekkel, amelyeknek ismerete szükséges ahhoz, hogy megtalálják a jakobinusok kincsét, ahova a régi körző vezet. Mi lesz mindennek a vége? Ki találja meg végül a kincset? Mi köze van az öltönyösöknek a körzőhöz és hogy jön Mária Terézia története ehhez az egészhez? A könyvsorozatból minden kiderül!