A működéshez és a hirdetések testre szabásához cookie-kat használunk. Az "OK" gombbal elfogadhatod, az "Elutasítom" gombbal letilthatod a cookie kezelést. A fogaskerékre kattintva bármikor megváltoztathatod a döntésedet. Adatkezelési nyilatkozat
OK

John Green könyvek

Rendezés:

John Green nyomában izgalmas regényeken keresztül

Nincs olyan ember, aki ne könnyezett volna a Csillagainkban a hiba olvasása közben és nincs senki, aki ne veszett volna el teljesen a Papírvárosokban. A sort pedig még hosszan sorolhatnánk, hiszen a John Green könyvek mindegyike egy egészen más dimenzióba kalauzolja az olvasót. A közös azonban mindegyik történetben ugyanaz: a regények sorai a belsőnkig hatolnak. Mivel minden történet egészen más, mindenki megtalálhatja közöttük a kedvencét. Neked melyik lesz az?

Hogy ki is az a John Green?

Ez az amerikai író először 2006-ban robbant be a köztudatba, amikor az Alaska nyomában című művével megnyerte a Printz-díjat. Ám ez még csak a kezdet volt, hiszen néhány évvel később hatodik regénye, a Csillagainkban a hiba a New York Times szerint a legeladottabb könyvek közé sorolta. Nem sokkal később Green bekerült a Time magazin szerint rangsorolt száz legbefolyásosabb ember közé. 2014-ben a Csillagainkban a hiba, 2015-ben pedig a Papírkutyák című regényét álmodták filmvászonra, melyek ilyen formában is hatalmas sikereket értek el.

Érzelmek és történetek

A könyvei között számos különböző történetet talál az olvasó, melyekről már a kezdetekkor sejthető, hogy nem mindennapi sztorikkal állunk szemben. Ebben rejlik Green egyedisége, mindig képes meglepni.
A Csillagainkban a hiba rákkal küzdő, szerelembe eső fiatalok világába kalauzol minket, akik fanyar humorral és elképesztően pimasz és kíméletlen történetnek lehetünk szemtanúi. Azt gondolod, már az elején lehet tudni a sztori végét, pedig ez korántsem igaz.

Az Alaska nyomában főszereplője egy tizenhat éves fiú, aki egy bentlakásos iskolában ismerkedik meg a dögös Alaskával. A könyv százhuszonnyolc napot dolgoz fel. Ennyi idő alatt a főhős Miles élete gyökeresen megváltozik és egy tragédia szele is a levegőben van.

A Katherine a köbön című regény egy egészen abszurd világba viszi el az olvasót. Colin Singleton ugyanis csak és kizárólag Katherine nevű csajokra bukik és csak velük jön össze. Amikor sikerül valamelyikükkel egy párt alkotni, akkor a fiút előbb utóbb biztosan kirúgják. Ez eddig tizenkilenc alkalommal történt meg. Mikor megelégeli az addigi életét, kalandos útra indul.

A Papírvárosok egyik főszereplője, Quentin Jacobsen egész életét azzal töltötte, hogy távolról csodálta a kalandvágyó Margo Roth Spiegelmant. Amikor a lány nindzsának öltözve kinyitja Quentin ablakát, bemászik rajta az életébe, és magával invitálja egy nagy fantáziával kitervelt bosszúhadjáratra, a fiú vele tart.

A Teknősök végtelen sora című regényben egy rejtéllyel találhatja szemben magát az olvasó, melyet a tizenhat éves Aza szemszögéből követhet figyelemmel. A nyomozás tétje a százezer dolláros pénzjutalom, de megéri mindez?

Bármelyikre is esik a választásod, biztos lehetsz abban, hogy már az első oldalakon teljesen kikapcsol az agyad és teljesen elveszhetsz az érzelmek és izgalmak viharában.