A működéshez és a hirdetések testre szabásához cookie-kat használunk. Az "OK" gombbal elfogadhatod, az "Elutasítom" gombbal letilthatod a cookie kezelést. A fogaskerékre kattintva bármikor megváltoztathatod a döntésedet. Adatkezelési nyilatkozat
OK

Jo Nesbo krimik

Rendezés:

Skandináv krimi felsőfokon

Ha nagy krimi rajongó vagy és imádod a hátborzongató sztorikat, akkor ezek a Jo Nesbo művek, melyekért világszerte milliók rajonganak, csak rád várnak! Rejtélyes esetek, komoly dilemmák, elvarratlan szálak, különös eltűnések, kegyetlen gyilkosságok. Szerinted is ezek a legizgalmasabb könyvek alapkritériumai? Akkor készülj fel és mondd le az esti programjaidat, mert ezek a Jo Nesbo könyvek biztosan a kanapéhoz bilincselnek majd.

Ki is az a Jo nesbo?

A világ legelismertebb bűnügyi írója, akinek világszerte ismert regényei folyamatosan megdöntik a bestseller listákat. A könyveit eddig ötven nyelven publikálták már, ráadásul több mint 33 millió példányban értékesítették eddig a világon, sőt, van olyan regénye, amelyet már filmvászonra is álmodtak. Ha olvastál már tőle valamit, akkor pontosan tudod, mi ennek az oka. Amennyiben pedig még sosem olvastál Jo Nesbo könyveket, akkor éppen itt az ideje egy kis jóleső borzongásnak.

Mit nyújtanak a skandináv krimik az olvasónak?

Ha szereted a skandináv krimiket, akkor ezeket a műveket egyenesen imádni fogod. Hiszen ki ne vágyna egy kis izgalommal átitatott didergésre, egy könyörtelen gyilkosság okának a felgöngyölítésére, valamint némi társadalomkritikával fűszerezett alkoholra? Tipikus skandináv klisé? Lehet, de ha egyszer beleolvasol, nem tudod majd letenni.

Mit nyújtanak a Jo Nesbo könyvek az olvasónak?

Mindent, amit egy skandináv krimi nyújthat, megspékelve Harry Hole különleges személyiségével. Harry immáron két évtizede a Nesbo művek főszereplője, aki tulajdonképpen egy lehetetlen személyiség, viszont ezzel együtt képtelenség nem rajongani érte. Az első regény ahol feltűnt, a Denevérember volt, ahol Ausztráliában loholt egy sorozatgyilkos nyomában. Ennek az ügynek a felderítésével egy csapásra híres nyomozóvá vált és Norvégia első számú rendőrévé lépett elő. Innentől kezdve pedig beindul a regényeken át ívelő macska-egér játék Hole és a bűnözők között. A Csótányok című műben például Thaiföldön ered egy gyilkos nyomába, míg Nesbo Vörösbegy című harmadik művében Harry először nyomoz Norvégiában, ahol a bűnügyek mellett a szerelem is utoléri Rakel személyében, aki innentől kezdve szinte állandó szereplőként lesz jelen a regényeknek. Ha azt hiszed, hogy ennél több izgalom már nem jöhet, kösd fel a gatyádat, mert csak most jön a java. A Nemezisz című műben egy vonaton találjuk magunkat, ahol a nyomozó azt igyekszek bizonyítani, hogy nincs köze volt barátnőjének halálához, amely kapcsán rendőr társával kerülnek igen komoly összetűzésbe. A két rendőr közötti viszontagságok a Boszorkányszög című regényben is folytatódnak. A Megváltó során az üdvhadseregnél találkozhatunk a nyomozóval, aki végül egy tragédia közepén találja magát egy gyilkos üldözése közben. Persze mindez még mindig csupán a jéghegy csúcsa, hiszen számos fordulat várja még az olvasót a könyvekben és bizonyos művek esetében a filmvásznon egyaránt. Hiszen a nemrég mozikban is bemutatott Hóember című film titokzatos eltűnései és hidegvérű gyilkosságai mögött is Jo Nesbo méltán híres regénye áll. Ha kíváncsi vagy rá, mi lesz Harry Hole sorsa és eljön-e a pillanat, amikor egy bűnöző túljár az eszén, csak a könyvekből derül ki.