A működéshez és a hirdetések testre szabásához cookie-kat használunk. Az "OK" gombbal elfogadhatod, az "Elutasítom" gombbal letilthatod a cookie kezelést. A fogaskerékre kattintva bármikor megváltoztathatod a döntésedet. Adatkezelési nyilatkozat
OK

Sorrend a Luxen sorozat könyvei közt

Rendezés:

A Luxen sorozat könyveinek sorrendje és illeszkedése más könyvekhez

Bár karrierje elején Jennifer L. Armentrout sok visszautasítással találkozott, mostanra New York Times és USA Today best seller lett, és szinte minden könyvét kiadták. 

Egyik kifejezetten sikeres műve a 16 éven felülieknek ajánlott Luxen könyvsorozat, aminek azonban nem teljesen egyértelmű az olvasási sorrendje, főleg most, hogy már az összes rész elérhető.

Milyen sorrendek jöhetnek szóba a Luxen könyveknél?

Az olvasási sorrendnél adja magát rögtön két lehetőség: a történeti időrend és a megjelenés sorrendje, amik nem egyeznek meg. Azonban a sorrendet tovább bonyolítja, hogy az első 3 eredeti történetet az "Oblivion - Feledés" kötetekben megismerhetjük Daemon Black szemszögéből is. A lenti listában a sorszám az időrendben elfoglalt helyet jelenti, zárójelben az angol eredeti megjelenésének dátumát tüntettük fel.

2013-ban megvásárolták az Obszidián c. kötet megfilmesítési jogát, de ez később visszakerült az íróhoz. 

Illeszkedés a további könyvekhez, "folytatás"

Aki szeretik a Luxen könyvek világát, nem kell hiányt szenvedniük akkor sem, ha már az összeset elolvasták, ugyanis rengeteg karakter visszaköszön az Originek c. könyvsorozatban.

Az Originek 4 évvel az Ellenállás eseményei után játszódik, és Evelyn (Evie) Dasher történetét meséli el, akit a sors összehozott Luc-kel. A sorozat részei:

  1. The Darkest Star - A legsötétebb csillag [Originek sorozat 1., 2018]
  2. The Burning Shadow - Lángoló árny [Originek sorozat 2., 2019]
  3. Brightest Night - A legfényesebb éjszaka [Originek sorozat 3., 2020]
  4. The Fevered Winter [Originek sorozat 4., még nem jelent meg]

Kapcsolódó keresésekLuxen sorozat, Jennifer L. Armentrout: Luxen sorozat, Luxen sorozat sorrend, Jennifer L. Armentrout: Origin sorozat, Luxen könyvsorozat, Luxen sorozat könyvek, Luxen sorozat: Shadows, Luxen sorozat: Obszidián, Armentrout Luxen sorozat, J. L. Armentrout: Obszidián, Originek, Originek 3, Originek 2, Jennifer L. Armentrout: A legsötétebb csillag

A Luxen és Originek sorozatok könyveit az alábbi ábrán foglaltuk össze:

A Luxen és Originek sorozat könyvei sorrendjét személtető ábra