A működéshez és a hirdetések testre szabásához cookie-kat használunk. Az "OK" gombbal elfogadhatod, az "Elutasítom" gombbal letilthatod a cookie kezelést. A fogaskerékre kattintva bármikor megváltoztathatod a döntésedet. Adatkezelési nyilatkozat
OK

Vének háborúja és John Scalzi további könyvei

Rendezés:

A háború a jövőben is mocskos

John Scalzi Vének háborúja könyveiben az emberiség már kirajzott az űrbe, és a világ legtermészetesebb dolga, hogy idegen fajok tucatjait ismerjük.

Amilyen sok az ismert, idegen faj, olyan kevés viszont a lakható bolygó. Éppen ezért öldöklő háború folyik a fajok között a lakható bolygókért és minden más erőforrásért is.

Az emberiség terjeszkedését a Gyarmati Véderő felügyeli, akik a sereg feltöltéséhez nem erőszakkal soroznak be embereket, és nem is hagyományos zsoldot adnak. Helyette egy igen szokatlan módszert választottak: a kétéves szolgálatért cserébe az igencsak csábító kolóniákon való letelepedést kínálják azoknak, akik hetvenöt éves korukban beállnak a seregbe. És ez az üzletnek csak az egyik fele: mivel idős emberekkel nehéz hadba menni, állítólag valahogy meg is fiatalítják a besorozottakat – sci-firől lévén szó, sejthetjük, hogy nem varázslattal.

Itt kapcsolódik be a történet főhőse, John Perry is. Miután betöltötte hetvenötödik évét, meglátogatta a felesége sírját, majd jelentkezett a Gyarmati Véderő seregébe, remélve hogy a két évet ép bőrrel megússza, és nyugodtan élvezheti majd a a jutalmát a gyarmatokon.

A hét könyvön át tartó Vének háborúja sorozatban (amit tőlünk csomagban is meg lehet vásárolni) megtapasztalja, milyen a háború és mit ért a Gyarmati Véderő megfiatalítás alatt. Testközelből látja, milyen az, amikor a győzelemért bármi megengedett. Miközben a gátlástalanság és az önzés tapintható körülötte, ő maga megpróbálja megőrizni józan eszét és becsületét – amennyire csak egy háború közepén lehet. Elszenvedi az árulást, de társra is talál, és amikor úgy tűnik végre kiszállt és megállapodott, erővel visszarángatják a galaktikus háború arénájába.

Ha tudta volna, mi következik, valószínűleg bele sem ment volna. Vagy mégis?