A működéshez és a hirdetések testre szabásához cookie-kat használunk. Az "OK" gombbal elfogadhatod, az "Elutasítom" gombbal letilthatod a cookie kezelést. A fogaskerékre kattintva bármikor megváltoztathatod a döntésedet. Adatkezelési nyilatkozat
OK

Vörös lázadás trilógia Pierce Brown-tól

Rendezés:

Izgalmak univerzumon innen és túl Pierce Brown tollából

A Vörös Lázadás elképesztő fordulatok, hatalmas talányok, ellenállás, csaták és egy lehetséges felszabadítás színtere, amely eseményeknek a Mars ad otthont. A kritikusok szerint olyan, mintha a szerző a római mitológia és a Trónok harca találkozásából álmodta volna meg ezt a történetet. A Vörös Lázadás trilógia, valamint a Káosz évei című művek mindegyike egy egészen elképesztő sztori közepébe invitálja az olvasót, ahonnan nagyon nehéz szabadulni. Aki ugyanis egyszer Darrow mellé szegődött, többé nem tud szabadulni mellőle.

Ki az a Pierce Brown?

A harmincas, igazán fiatal amerikai író a Vörös Lázadás trilógiával robbant be a köztudatba, amellyel minden sci-fi rajongót azonnal levett a lábáról. Nemrég pedig megjelent a sztori folytatása is, a Káosz évei, amellyel még az eddigieknél is nagyobb népszerűségre tett szert. Elmondása szerint a trilógiát részben az Antigoné ihlette, később pedig még inkább késztetést érzett arra, hogy ne zárja le az Aranyak és Vörösek történetét, hanem még mélyebbre ásson benne. A kezdetekkor számos kiadó visszautasította, mára azonban világszerte ismerik a műveit, melyekből egyes híresztelések szerint hamarosan film is születik.

Darrow, a kulcsfigura

A művek mindegyikében az ifjú Darrow a kulcsfigura, aki a Mars bolygón él és bányászként dolgozik. A célja az, hogy társaival együtt egyszer majd lakhatóvá tehesse a bolygó felszínét és többé ne kelljen a mélyben élnie gyermekeivel együtt. Azt azonban nem tudja, hogy odafenn a szabad ég alatt ekkor már élnek emberek, nem is akármilyen minőségben. Mikor elveszíti szerelmét, úgy dönt, csatlakozik a földalatti ellenálláshoz és megdönti a zsarnoki uralmat. Hogy sikerül-e neki, az a trilógia titka.

A trilógia

Nem véletlen hasonlította Brown görög drámához a művét, hiszen az első kötetben az olvasó megismerheti a szereplőket, valamint a konfliktus gyökerét, majd a második könyvben minden összekuszálódik és bonyolulttá válik. Végül a harmadik részben bekövetkezik a rég várt katarzis. Azonban ezzel nincs vége.
Az univerzum vége után

A trilógia után megjelent A káosz évei tulajdonképpen a történet folytatása, arról szól, mi történik azután, hogy az univerzum gyakorlatilag megszűnt létezni. Darrow persze ebből a kötetből sem tűnik el, akit az első kötetben tizenhat éves fiúként ismerünk meg, mára pedig már harminckét éves.  De mi lesz ennek az egésznek a vége? Lesz még valaha béke a világban?