A működéshez és a hirdetések testre szabásához cookie-kat használunk. Az "OK" gombbal elfogadhatod, a "Beállítások" alatt letilthatod a cookie kezelést. A fogaskerékre kattintva bármikor megváltoztathatod a döntésedet. Adatkezelési nyilatkozat
Termékek Menü

Lesz film a Harry Potter és az elátkozott gyermekből?

Kelemen Szabolcs

Harry Potter kalandjait utoljára 2011-ben láthattuk mozivásznon. A hétrészes könyvsorozat után viszont 2016-ban megjelent a Harry Potter és az elátkozott gyermek, amit először színházi közönség, majd az olvasók élvezhettek. Bár a könyv a 2016-os Karácsony slágerterméke volt, film még nem készült belőle. Vajon mikor láthatjuk a mozikban?

Amit a nyolcadik Harry Potter történetről tudni érdemes

Anélkül, hogy lelepleznénk a cselekményt, annyit nem árt tudni, hogy a történet többször utal az eredeti hétrészes sorozat eseményeire. Emiatt Harry, Hermione, és Ron továbbra is fontos szerepet játszanak, bár a középpontban a következő generáció áll. A színdarabban az eredeti triót már nem Daniel Radcliffe, Emma Watson és Rupert Grint játszotta.

Másrészt a színházi változat iránti lelkesedés alig csökkent a közben eltelt egy év alatt, még mindig éppen csak lehet jegyet kapni rá. Emiatt, ha készül is színházi filmfelvétel, az még sokáig nem lesz széles körben elérhető. (És az azért mégsem lesz mozifilm.)

Ami a film elkészítése mellett szól... A Harry Potter és az elátkozott gyermek borítója

Tetszik, vagy sem, a filmek üzleti vállalkozások (is). Szerencsére a Harry Potter név nagyon jól cseng, ha pénzről van szó: a színdarab első jegyeiért egyesek horrorisztikusan magas összeget is hajlandóak voltak kifizetni, és a Harry Potter és az elátkozott gyermek könyv változata is hiánycikké vált a 2016-os Karácsony előtt - vagyis a nyolcadik (kilencedik?) Harry Potter filmben valószínűleg lenne anyagi potenciál.

Az is mindenképpen jó előjel, hogy az eredeti filmek mögött álló Warner Brothers már megtett néhány jogi lépést a megfilmesítés felé - mindezt annak ellenére, hogy J. K. Rowling egyszer úgy nyilatkozott, hogy sosem lesz film a nyolcadik részből.

... és ami akadályozza

Az első probléma a film megrendezésével kapcsolatban az, hogy a színdarabnak anyagilag hátrányos lenne, ha a film azelőtt jelenne meg, hogy a darabot leveszik a műsorról (kevesebben akarják majd színházban megnézni, ha van mozifilm).

Ezen kívül két dolog mindenképpen hátráltatja a filmre vitelt. Egyrészt a varázsvilág és a Harry Potter széria előzményeit feldolgozó Legendás állatok sorozat forgatása most is folyik. A következő rész 2018-ra várható, de még folytatása is lesz! A profit maximalizálása szempontjából pedig nem előnyös két hasonló témájú filmet egyszerre futtatni a mozikban, ezért valószínűleg a film csak Legendás állatok sorozat után készülhet el.

Másrészt az eredeti főszereplők már továbbléptek. Daniel Radcliffe folyamatosan azért küzd, hogy ne skatulyázzák be a fiatal varázsló szerepébe, és csak a pénzért nem valószínű, hogy újra eljátssza Harryt. A Hermionét alakító Emma Watson is elég jól megvan a Harry Potter nélkül, ezért könnyen lehet, hogy az új filmben nélkülöznünk kellene őket. De ki tudja, talán 5-10 év múlva, amikor Daniel Radcliffe hozzáöregszik a 8. könyvbéli szerepéhez, már leszámol az előítéletekkel és újra eljátssza Harryt?

Még több: Harry Potter
blog comments powered by Disqus