A működéshez és a hirdetések testre szabásához cookie-kat használunk. Az "OK" gombbal elfogadhatod, az "Elutasítom" gombbal letilthatod a cookie kezelést. A fogaskerékre kattintva bármikor megváltoztathatod a döntésedet. Adatkezelési nyilatkozat
OK

Harry Potter könyvsorozat

Rendezés:

Miért éppen a Harry Potter könyvsorozat?

Harry Potter története Harry Potter és a Bölcsek köve c. könyvvel kezdődött, majd egymással versenyezve jelentek meg a könyvek és a filmek. J. K. Rowling varázsvilágának története azonban a nyolcadik filmmel nem ért véget, hanem tovább terebélyesedik.

Harry Potter mindenkinek

A Harry Potter jelenséget nehéz megkerülni, hiszen a filmsorozat valamelyik részét legalább ünnepekkor vetítik, de a könyveket is gyerekek és felnőttek egyaránt olvassák. Gyerekként rengeteg tanúságot hordoz a könyv a barátságról, a tudás és a tanulás fontosságáról vagy egyszerűen arról, hogy miért nem jó beképzeltnek lenni. Felnőttként feltűnhet, hogy mennyire olvasmányos, mennyire sodornak benne az események, és mennyi érdekes részletet tudhatunk meg (pl.: Voldemortról), amiket legalábbis terjedelmi okból ki kellett hagyni a filmekből.

Változatok

A fő könyvsorozat 7 részből áll, ami kiegészül a 2016-ban műsorra tűzött "Harry Potter és az elátkozott gyermek" című színdarab szövegkönyvével (utóbbi egy kb. 20 évvel később játszódó folytatás). A könyvek általában három kivitelben kaphatók:

  • keménytáblás, eredeti borítóval. Ebben a formában mind a 8 könyv kapható.
  • puhatáblás: az eredetinél szebb borítóval, de csak az első 7 részből.
  • gazdagon illusztrált, nagy méretű kiadás, egyelőre csak az első 4 részből.

De a sorozat itt még nem ér véget. A Dumbledore előtörténetet feldolgozó Legendás állatok sorozat forgatókönyvét szintén kiadták, ahogy rengeteg kiegészítő könyv és album is gazdagítja Harry Potter és a varázsvilág történetét.