A működéshez és a hirdetések testre szabásához cookie-kat használunk. Az "OK" gombbal elfogadhatod, az "Elutasítom" gombbal letilthatod a cookie kezelést. A fogaskerékre kattintva bármikor megváltoztathatod a döntésedet. Adatkezelési nyilatkozat
OK

Horror könyvek

Rendezés:

Horrort olvasni könyvben?

Könyvben olvasni horror történeteket lehet, hogy nem olyan, mint filmen nézni. Elképzelhető, hogy készen tálalt látvány és hangeffektek nélkül nem emelkedik úgy a pulzus és nem lüktet úgy a vér, bár ha jól van megírva, az adrenalinról sem kell lemondani . De van a horrornak olyan ága is, ahol nem az akción, vagy a látványon van a hangsúly, ennél pedig a hatás könyvben és filmen azonos. De ezen kívül a horror könyvek rejtegetnek mást is.
Előfordul, hogy a könyv teljesen más, sőt, sokkal jobb, mintha a film átirata lenne (például ilyen a World War Z könyv változata is, ami a lényeget kivéve alig hasonlít a filmre).
Amiről az Alien, Predator, vagy zombis történetek rajongói beszélnek, annak egy része sose kerül filmekbe . A könyvekben ilyet tömegével találhatsz. A leírt horrorban jut idő elmondani rengeteg érdekes részletet, ami a filmekből vagy idő szűkében marad ki, vagy azért mert a mozilátogatóknak is sok lenne (kevés hozzá a 18-as karika), vagy egyszerűen csak azért, mert ütközik a közízléssel , és nem mutatna jól a vásznon.
Másrészt az Alien és a Predator világában rengeteg történetet nem filmesítettek meg , nem is beszélve a gombamód szaporodó zombis sztoriról. Ezek a könyvek mind tovább színesítik az ismert világokat , és a lényeken kívül más ismerős szereplők is visszaköszönnek bennük. Mivel lehetetlen volna mindegyikből filmet forgatni, nagyrészük megmarad könyv formájában. (Ha csak azt vesszük, hogy Stephen King kb. 50 könyvet írt, akkor évi egy könyvet megfilmesítve is fél évszázadig el lennénk látva horrorral!)
Könyvben olvasva a horrort van idő elgondolkodni is, ami a világok saját logikája miatt jól jön , ráadásul olyannak képzeled el a világot (a hőst, a hősnőt, a többi szereplőt, a helyszínt stb.), amilyennek csak akarod.
Mi nem kötelező olvasmányokat kínálunk. Ha egy kicsit is érdekelnek a horror sztorik, vágj bele!

Persze csak ha nem félsz.