A működéshez és a hirdetések testre szabásához cookie-kat használunk. Az "OK" gombbal elfogadhatod, az "Elutasítom" gombbal letilthatod a cookie kezelést. A fogaskerékre kattintva bármikor megváltoztathatod a döntésedet. Adatkezelési nyilatkozat
OK

Sci-fi könyvek

Rendezés:

Sci-fi könyvek (Star Wars, Asimov, Dűne ...), és tudományos-fantasztikus világokhoz kapcsolódó egyéb termékek.

A sci-fi könyvek népszerűsége töretlen

Mondhatnánk, hogy a sci-finek manapság reneszánsza van, de igazából sose hanyatlott. A moziban mostanában óriási siker Az éhezők viadala, a Csillagok között, nem is beszélve a rekordokat ostromló új Star Wars epizódról. Ugyanez volt a helyzet korábban a Mátrix-szal, vagy a Terminátorral is, de a sor a végtelenségig folytatható.

A sci-fi sikere azonban nem ér véget a filmeknél. Ezeknek egy része először könyvben született meg (mint például A marsi), Az ébredő Erő történetét pedig a megjelenés előtt és után is könyvek sora egészíti ki.
Ezek főleg azért sikeresek, mert a filmek alapját képező könyvek, vagy a filmek alapján írt könyvekkel el lehet merülni a film világában. Előfordul, hogy a könyv a lényeget kivéve teljesen más, mint a film (így volt a World War Z-vel). Sokkal gyakoribb, hogy a könyvek rengeteg olyan érdekes részletet tartogatnak, amit az olvasókon kívül senki sem ismerhet meg. Ezeket a filmekből kihagyják, vagy egyszerűen azért, mert túl hosszúra nyújtanák a filmeket, vagy azért, mert nem mutatnak jól a vásznon, vagy egyszerűen túl magasra kellene emelni miatta a korhatárt (mint pl.: az Alien, a Predator, a zombis és az egyéb horror történetek esetében).
Jóval több az olyan remek sci-fi könyv, amiből nem készült film, de ez nem von le semmit sem az értékükből. Asimovnak több robotos történetét megfilmesítették, de az Alapítvány sorozat hiába kiváló, akkor is nehezen vihető filmre, mert szinte minden epizódjában mások szerepelnek. Csillagok háborúja könyvből pedig olyan sok van, hogy lehetetlen volna mindet megfilmesíteni.
Ha könyvben olvasunk sci-fit, megérthetjük, amiről más rajongók beszélnek, olyannak képzelünk el mindent, amilyennek csak akarjuk, és olvasás közben jut idő elgondolkodni is. Utóbbira néha szükség is van a világok saját logikája miatt
Mi itt nem kötelező olvasmányokkal foglalkozunk.
Ha valamelyik könyv érdekel, vágj bele bátran!