A működéshez és a hirdetések testre szabásához cookie-kat használunk. Az "OK" gombbal elfogadhatod, a "Beállítások" alatt letilthatod a cookie kezelést. A fogaskerékre kattintva bármikor megváltoztathatod a döntésedet. Adatkezelési nyilatkozat
Termékek Menü

Sci-fi könyvek

Rendezés:
Nézet:
3.995 Ft 3.192 Ft
raktáron

Sci-fi könyvek (Star Wars, Asimov, Dűne ...), és tudományos-fantasztikus világokhoz kapcsolódó egyéb termékek.

A sci-fi irodalom olvasva jó!

A sci-fi napjainkban legtöbbször a TV-k képernyőjén jelenik meg. Sorra mutatják be a legkülönfélébb témájú filmeket, így a rajongók el vannak látva minden jóval. Éppen ezért sokan megfeledkeznek a sci-fi irodalom adta lehetőségekről, pedig nem kellene. A mai generációk már sok esetben nem tudják, hogy miért is jó elolvasni egy regényt, s ez nagyrészt a digitális fejlődésnek köszönhető. Pedig az olvasás jó, sőt, nagyon jó és most el is mondjuk, hogy miért!

Egyrészt fontos különbséget tenni a film és a regény műfaja között. Teljesen más alapokon nyugszanak, viszont adott esetben, ugyanazt a történetet próbálják elmesélni. Bizonyára már te is hallottál olyan véleményeket, amelyek szerint a „film a könyv nyomába sem ért”. Ez az általános vélekedés, s ennek egyszerű okai vannak. Ez történetesen igaz a sci-fi irodalom kapcsán is. Míg a film kész tények elé állít, s a fantáziának csak a legfelsőbb rétegeit mozgatja meg, addig a regény a legmélyebb fantáziát is előcsalja és sokkal nagyobb koncentrációra ösztönöz. Emellett a sci-fi irodalom javára szóljon az a tény is, hogy sokkal több információt közöl. Egy film a maga másfél, vagy két órájában nem képes mindazt átadni, amit a könyvben leírt a szerző. A legjobb filmadaptációk is csak egy átfogó képet mutatnak az irodalmi műről.

Ez persze nem azt jelenti, hogy egyik, vagy másik műfaj jobb, vagy épp rosszabb lenne. A legjobb, ha egyszerűen azt mondjuk, hogy a sci-fi irodalom más, mint a film, s azon kívül, hogy ugyanazt a történetet próbálják átadni a szemlélőnek, teljesen másképp teszik ezt. Most biztosan feltevődik benned a kérdés, hogy akkor melyik műfajt válaszd? A legjobb, ha mindkettőt, kezdve a könyvvel. A könyv sokkal részletesebb leírást ad az adott helyszínekről, a cselekményről, a karakterek jellemvonásairól, s így jóval tágabb képet kaphatsz a történet egészéről. Mindezt persze a saját fantáziád alapján látod. A film azonban optimális esetben a szerző fantáziáját hivatott megmutatni, ami már vizuális szinten is jól összevethető a saját látásmódoddal.