Ez a honlap a működéshez és a hirdetések testre szabásához cookie-kat használ. Az "OK" gombbal elfogadhatod, a "Beállítások" alatt letilthatod a cookie kezelést. A fogaskerékre kattintva bármikor megváltoztathatod a döntésedet. Adatkezelési nyilatkozat
Termékek Menü

Isaac Asimov Alapítvány könyvei

Rendezés:
Nézet:

Asimov Alapítvány könyvei már a sci-fi klasszikusai közé tartoznak, de még ma is aktuálisak. Megjelenése előtt rengeteg sci-fi történet volt egy kaptafára készült ponyva, ahol vagy idegenek támadták meg a Földet, vagy az ember által alkotott robot támadt Frankenstein szörnyéhez hasonlóan alkotójára.

Ebbe az állóvízbe kavart örvényeket az orosz származású amerikai író, Isaac Asimov. Az ő robotjait három (majd négy) törvény korlátozta, amik elvileg az ember engedelmes szolgájává tették a gépeket. Ez az alaphelyzet viszont nem kötötte meg az író kezét, csak sokkal érdekesebb történetek írására sarkallta őt.

Miután bebizonyosodott a robotokról, hogy az emberi fejlődést zsákutcájához vezetnek, a robotmentes emberi társadalom előre tör, és megtelepszik az egész univerzumban, majd létre jött a Galaktikus Birodalom. A robotok viszont az Alapítvány sorozat legvégén, egy zseniális átkötéssel visszaköszönnek.

Az űr benépesítése után új kihívással szembesül az emberiség: az emberi történelem félresiklása miatt létrehozzák az Alapítványt, akik rendelkeznek az emberiség teljes tudásával - de semmi mással. A Seldon terv szerint minden konfliktusuk előre kiszámított, és minden konfliktusnak egyetlen, logikusan kikövetkeztethető megoldása van. Ezek nem öncélú feladványok: azért kell mindig az Alapítványnak győzedelmeskednie, hogy a Birodalom bukása utáni zűrzavaros, és barbársággal teli időszakot a minimálisra korlátozzák.

A megoldásra eddig mindig rájöttek, még ha a kezdetben tudósokból álló csoportnak gyökeres változásokon is kellett átesnie. De vajon elég-e az emberiség és az Alapítvány sikeréhez, hogy a zseniális Hari Seldon pontosan kiszámította a következő ezer évet és mindent eltervezett? Van-e B terv arra az esetre, ha Hari Seldon elképzelései csődöt mondanak? És ha van B terv, csak egy van belőle?

Asimov Alapítvány köteteiben biztos kézzel vezeti az olvasót és mindig a cselekményre fókuszál. Sosem válik unalmassá, ezért érthető módon nincs különösebben szüksége reklámra sem.
Válogass kedved szerint!