A működéshez és a hirdetések testre szabásához cookie-kat használunk. Az "OK" gombbal elfogadhatod, a "Beállítások" alatt letilthatod a cookie kezelést. A fogaskerékre kattintva bármikor megváltoztathatod a döntésedet. Adatkezelési nyilatkozat
Termékek Menü

3 érdekesség Coruscantról

Kelemen Szabolcs

A Köztársaság és a Galaktikus Birodalom fővárosa nem hagyományos város. A Coruscantot övező érdekességekből válogattunk most hármat.

Coruscant "nem kicsi" Coruscanti látkép

A bolygó felülete egyetlen összefüggő várost alkot (hasonlóan Asimov Trantorához). Ezt Galaktikus városnak hívják. 3 holdja van, egy év 365 napból és egy nap 24 standard órából áll.

Felszínét borzasztó magas épületek tarkítják . Az épületek annyira magasak, hogy a napból egyetlen aprócska foton sem téved a felszín közelébe. (Ezért van a Star Wars filmek minden felszíni jelenetében - napszaktól függetlenül - mesterséges világítás.)

A bolygónak 1000 milliárd lakosa van , akiknek 68%-a humanoid. Míg a szegények akár a felszín alá is kényszerülhettek, a gazdagoknak még a klón háborúk tombolása idején sem kellett lemondaniuk a felsőbb szintek által kínált luxusról

Coruscant közel ezer évig volt a Köztársaság és a Birodalom fővárosa. Sokezer évvel a Star Wars filmek kora előtt Coruscanton élt a taung faj, akik a mandaloriak ősei.

A Sith szentély

A Sith-ek nem akkor vetették meg a lábukat előszört Coruscanton, amikor Palpatine magához ragadta a hatalmat. Már jóval Darth Bane előtt éltek Sith-ek Coruscanton, egyszer pedig megszállták a bolygót . A kiűzetésük után a Jedik szándékosan az ő lerombolt szentélyük helyére húzták fel a templomukat .

A Jedik nem sejtették, hogy ott az érzékeiket el fogja tompítani az Erő sötét oldala . Darth Sidious viszont tökéletesen tisztában volt ezzel, és ki is élvezte minden előnyét: szinte az utolsó pillantig meg tudta őrizni inkognitóját.

A hatalom megszerzését követően Palpatine a Jedi templomban rendezkedett be - némi átalakítás után.

A Zillo sárkány tombolása

A Zillo sárkányok pikkelyei szinte minden fegyver számára áthatolhatatlanok , ezért Palpatine jó ötletnek tartotta, hogy megvizsgálják , és a klónhadsereg páncélját ennek alapján módosítsák.

Az egyetlen megmaradt példányt Coruscantra szállították tanulmányozás céljából. (Általában Alien regények kezdődnek így... Mikor tanulják már meg, hogy veszélyes állatot nem viszünk lakott bolygóra?)

Mivel az élő állaton folytatott kísérletek sikertelenek voltak, Palpatine utasítást adott az állat elpusztítására. Csakhogy ezt a sárkány megneszelte, és ámokfutásba kezdett a bolygón ...

blog comments powered by Disqus