A működéshez és a hirdetések testre szabásához cookie-kat használunk. Az "OK" gombbal elfogadhatod, a "Beállítások" alatt letilthatod a cookie kezelést. A fogaskerékre kattintva bármikor megváltoztathatod a döntésedet. Adatkezelési nyilatkozat
Termékek Menü

Szállítás és fizetés

Szállítási módok és költségek

vásárlás összértéke Átvétel Bp. Podma-niczky u. 43. Átvétel Bp. Fehérvári út 133. Futáros házhoz szállítás Pick Pack Pontos átvétel FoxPost automata MPL automata Postán maradó MPL MOL/Coop postapont
2000 Ft alatt 390 Ft 0 Ft 1 299 Ft 899 Ft 899 Ft 1 299 Ft 1 499 Ft 1 499 Ft
2000 Ft-tól 3500 Ft-ig 0 Ft 0 Ft 899 Ft 699 Ft 699 Ft 1 099 Ft 1 299 Ft 1 299 Ft
3500 Ft-tól 5000 Ft-ig 0 Ft -50 Ft 849 Ft 649 Ft 649 Ft 1 049 Ft 1 249 Ft 1 249 Ft
5000 Ft-tól 10000 Ft-ig 0 Ft -100 Ft 799 Ft 599 Ft 599 Ft 999 Ft 1 199 Ft 1 199 Ft
10000 Ft felett 0 Ft -200 Ft 0 Ft -100 Ft 0 Ft 0 Ft 0 Ft 0 Ft

Jelenleg csak Magyarországra szállítunk. A szállítási határidők a következők:

Szállítási / átvételi mód Szállítási idő*
Személyes átvétel eLogisztika ponton (Bp. VI. ker. Podmaniczky u. 43.) 1-3 munkanap
Futáros házhoz szállítás 1-4 munkanap
Pick Pack Pont-os átvétel 1-6 munkanap
FoxPost automata 1-4 munkanap
MPL automata 1-5 munkanap
Postán maradó 1-5 munkanap
MPL Coop/MOL postapont 1-5 munkanap
Személyes átvétel a székhelyünkön (akár a rendelés napján, 1116 Budapest, Fehérvári út 133. fsz. 4.) 0 / akár a rendelés napján (ha az utalás időben megérkezik v. készpénzzel fizetnek)
A legolcsóbb szállítási mód a személyes átvétel székhelyünkön vagy a Budapest, Podmaniczky u. 43. alatt található eLogisztika pontban.
A leggyorsabb szállítási mód a készpénzes fizetés személyes átvétellel a székhelyünkön.

Fizetési módok

A fizetési módok a következő táblázat szerint vehetők igénybe: 

fizetési mód Átvétel Bp. Podma-niczky u. 43. Átvétel Bp. Fehérvári út 133. Futáros házhoz szállítás Pick Pack Pontos átvétel FoxPost automata MPL automata Postán maradó MPL MOL/Coop postapont
készpénz igen igen igen igen nem nem igen igen
PayPal igen igen igen igen igen igen igen igen
előre utalás igen igen igen igen igen igen igen igen
bankártyás fizetés az interneten igen igen igen igen igen igen igen igen
bankkártyás utánvét nem nem nem általában igen igen igen igen

Ebben a webáruházban a következő módon fizethetsz:

 • utánvéttel: ezt akkor érdemes választani, ha a rendelés értékét a csomag kézhezvételekor szeretnéd kiegyenlíteni. Az utánvétet készpénzzel vagy bankkártyával lehet rendezni a szállítástól függően, lásd a fenti táblázatot.
 • bankkártyával az interneten: ebben az esetben az OTP felületén keresztül intézhető biztonságosan a bankkártyás fizetés. A bankkártyád adatai nem kerülnek a birtokunkba. Szinte minden hazai és külföldön kibocsátott hitelkártyát és bankkártyát elfogadunk, és nem kell OTP ügyfélnek sem lenni hozzá. Nem lehet viszont OTP SZÉP kártyával, OTP Cafeteria kártyával és a Erzsébet utalvány plusz kártyával fizetni.
 • előre utalással: a rendelés értékét rendezheted a bankszámládról indított utalással is. Az utaláshoz szükséges információkat a rendelést visszaigazoló emailben találod majd.
 • PayPal: a megrendelés leadása után fizethetsz a népszerű PayPal segítségével is. A webáruház majd átirányít a PayPal felületére, ha ezt a fizetési módot választod.
A fizetési módokhoz kapcsolódó kedvezmények:
 • Ha nem személyes átvételt választasz, előre utalásnál 50 forint engedményt adunk a végösszegből.
 • A online bankkártyás fizetés kedvezménye szintén 50 Ft, függetlenül a szállítási módtól.
 • Ha a bankkártyás fizetés nem sikerül, a feljövő oldalról visszatérhetsz a pénztárba, hogy másik szállítási és fizetési módot válassz.

Fontos, hogy előre fizetésnél (utalás, online bankkártya, PayPal) csak akkor kezdjük meg a rendelés teljesítését, ha a banktól megkaptuk a fizetés visszaigazolását, vagyis ennyivel később történik a rendelés teljesítése. Addig a csomag még személyesen sem vehető át.

Kedvezmények

A webáruházban alkalmazott kedvezményeket itt gyűjtöttük össze.

Csomagolás

Csomagolási költséget nem számítunk fel.
Mindenképpen olyan csomagolást választunk, hogy a terméket megóvjuk a szállítás során fellépő gyakori sérülésektől. A csomagoláson kívülről látszhat a webshopunk neve.

Szállítással kapcsolatos részletes tudnivalók

1. Személyes átvétel az eLogisztika átvevőponton

Az eLogisztika átvevőponton kellemes környezetben, barátságos kiszolgálás mellett veheted át csomagjaidat a legkedvezőbb díjazással és az egyik leggyorsabb szállítással.
Az átvevőpont a 1067 Budapest, Podmaniczky u. 43-ban található. Nyitva tartás H: 12-18 óra között, K-P: 10-18 óra között. Jól megközelíthető tömegközlekedéssel (közel van a Nyugati pályaudvarhoz) és autóval is. A környéken általában jól lehet parkolni is. Telefonszám: 06 1 704-2848
Szállítási határidő: általában 1-2 munkanap (de előfordulhat, hogy 3 munkanapig tart)
Hogyan juthatsz a csomaghoz?
Az eLogisztika pont e-mailben fog értesíteni, ha a csomagod már átvehető. (Fontos, hogy az eLogisztika pont nem a mi üzletünk, ezért meg kell várni, hogy a csomagot mi odaszállítsuk!) Ezután 5 munkanap áll rendelkezésedre, hogy nyitvatartási időben átvedd a csomagot (kérésedre az 5 munkanapos időtartamot meghosszabbíthatjuk).
Az átvételhez mondd el a pultnál, hogy kinek a nevére, milyen rendelési számmal és kitől (a scifimarket.hu-tól) érkezett csomagod. (Ezek az információk a webshop visszaigazoló levelében is benne lesznek.)
Ugyanezen információk birtokában helyetted más is átveheti a csomagot, ha te személyesen nem tudsz érte menni.
Az eLogisztika ponton az utánvétes fizetés csak készpénzzel lehetséges. Előre lehet fizetni átutalással, PayPal-lal vagy interneten bankkártyával.

eLogisztika.hu átvételi pont Budapesten, a Podmaniczky u. 43-ban, a Nyugati Pályadudvarnál
 

2. Házhoz szállítás futárral

Házhoz szállítás esetén a futár az általad megadott címre viszi el a csomagot.
Szállítási határidő: a rendeléstől számítva 1-3 munkanap
Hogyan juthatsz a csomaghoz?
A futár a megadott címen 8 és 17 óra között fog keresni. Fontos, hogy a futár nem biztos, hogy tudja teljesíteni az olyan kéréseket, mint pl.: kézbesítés csak délelőtt vagy csak délután. Ezért a legbiztosabb olyan helyre kérni a szállítást, ahol 8-17 óra között végig ott tartózkodunk, vagy olyan helyre kérni a szállítást, ahol 8-17 óra között egy rokon vagy ismerős biztosan át tudja venni a csomagot. Ha egyik sem megoldható, segíthet, ha a csomagot a Pick Pack Pontra kérjük (lásd lentebb).
A csomag kiszállítása előtt a futár telefonon kapcsolatba léphet veled, illetve SMS / e-mail üzenetet küldhet. Ha a kézbesítés sikertelen, a futár másodszor is próbálkozik (erről szintén egyeztethet telefonon).
A csomagot átveheti a címzett, akit írásban meghatalmaztak, de nem utánvétes csomagot átvehet a címen működő szervezet vezetője is.
Nem utánvétes, előre kifizetett csomag esetében érdemes írásbeli meghatalmazást is adni annak, aki a csomagot átveszi.
Választható utánvétes fizetési módok: utánvétes fizetés a futárnak készpénzben. Előre lehet fizetni átutalással, PayPal-lal vagy interneten bankkártyával.

3. Személyes átvétel székhelyünkön

A csomagok átvehetők székhelyünkön is (1116 Bp., Fehérvári út 133. fsz. 4. - a 17-es, 41-es, vagy 47-es villamos Kalotaszeg utcai megállója), ez a leggyorsabb és legolcsóbb átvételi mód, ezért sürgős esetekre mindenképpen ezt ajánljuk.

Szállítási határidő: a csomag akár a rendelés napján átvehető
Hogyan juthatsz a csomaghoz?
A székhelyünkön való átvételt a következő feltételekkel tudjuk biztosítani:
 • készpénzzel fizetsz, vagy a számla előre utalással vagy bankkártyával rendezve lett (a délelőtti utalás délutánra általában megérkezik, tehát a délelőtt utalt rendelések valószínűleg még aznap átvehetők. A bankkártyás fizetésnél legalább 1 napot várni kell)
 • a rendelés átvehetőségéről visszaigazolást küldtünk. (Ha az utalásnak már meg kellett érkeznie, de mi mégsem küldtünk visszaigazolást, akkor lépj kapcsolatba velünk 70/565-14-22-es telefonszámon vagy e-mail-ben: scifimarket@scifimarket.hu)
 • ha a megrendelést visszaigazoltuk, akkor munkanapokon 12 és 18 óra között vehető át a csomag (ettől eltérő időpontban egyelőre nem garantálható, hogy ott leszünk, de más időpontot is egyeztethetünk). Nincs kapucsengő, de ha a 70/565-14-22-es telefonszámon jelzik a megérkezést, ajtót nyitunk.
 • az átvételnél kérni fogjuk a megrendelő nevét, és a megrendelés számát
Választható fizetési módok: készpénz, előre utalás, PayPal, online bankkártyás fizetés

4. Pick Pack Ponton való átvétel

Pick Pack Pontok üzemelnek többek között az OMV és MOL töltőállomásokon, a Relay és Inmedio üzletekben (ezek főleg közlekedési csomópontokon és bevásárlóközpontokban találhatóak), illetve a Playersroom, Sportfactory és a Playmax üzleteiben, vagyis Magyarország 170 településének 500 pontján.
Szállítási határidő: általában 1-5 munkanap, ritkán 6 munkanap
Hogyan juthatsz a csomaghoz?
A Pick Pack Pont e-mailben és SMS-ben értesít, amikor a csomag már átvehető.
Ezután a csomagot a választott átvételi pont nyitvatartási idejében veheted át, ami széles határok között változhat. OMV és MOL kutak esetében akár 0-24 óra között, egyes Relay és Inmedio üzletek korán reggeltől estig tartanak nyitva.
A csomag 5 munkanapig vehető át egy Pick Pack Ponton. Az átvehetőség idejét nem lehet meghosszabbítani!
Ha személyesen nem tudsz elmenni a csomagért, akkor más is felveheti azt.

Választható utánvétes fizetési módok: készpénzes és bankkártyás fizetés a helyszínen. Előre lehet fizetni átutalással, PayPal-lal vagy interneten bankkártyával.

 

5. FoxPost csomagautomata

A FoxPost csomagautomatái általában a nagyobb bevásárlóközpontokban találhatók. Amikor a pénztárban rákattintasz a FoxPost-os szállításra, térkép segítségével döntheted el, hogy van-e csomagautomatájuk olyan hely közelében, ahol laksz, vagy egyéb teendőid kapcsán megfordulsz.
Szállítási határidő: általában 1-4 munkanap
Hogyan juthatsz a csomaghoz?
A FoxPost e-mailben és SMS-ben értesít, amikor a csomag már átvehető. Az átvételhez szükség lesz az e-mailben / SMS-ben kapott kódra.
A csomagot bármikor átveheted, amikor az automatának helyt adó áruház nyitva tart. (Ha az automata nem áruházban van, akkor a nap bármely órájában átvehető a rendelés.)
A csomag általában 3 naptári napig vehető át.
Ha személyesen nem tudsz elmenni a csomagért, akkor más is felveheti azt a kód birtokában.

Választható utánvétes fizetési módok: bankkártyás fizetés átvételkor az automatánál. Előre lehet fizetni átutalással, PayPal-lal vagy interneten bankkártyával.

6. MPL csomagautomatás átvétel

A MPL csomagautomatái vegyesen fordulnak elő bevásárlóközpontokban, és forgalmas közlekedési csomópontokban. Amikor a pénztárban rákattintasz az MPL csomagautomatás átvételre, térkép segítségével döntheted el, hogy van-e csomagautomatájuk olyan hely közelében, ahol laksz, vagy egyéb teendőid kapcsán megfordulsz.
Szállítási határidő: általában 1-5 munkanap
Hogyan juthatsz a csomaghoz?
A MPL e-mailben és SMS-ben értesíthet, amikor a csomag már átvehető. Az átvételhez szükség lehet a címzett telefonszámára, és egy kódra, ami az átvehetőségről kapott SMS-ben / e-mailben található.
Ha az automata az utcán található, a nap bármely órájában átveheted a csomagot. Ha az automata egy áruházban van, akkor csak az áruház nyitva tartási ideje korlátozza az átvételt.
A csomag általában 2 munkanapig vehető át.
Ha személyesen nem tudsz elmenni a csomagért, akkor más is felveheti azt a telefonszám és a kód birtokában.

Választható utánvétes fizetési módok: bankkártyás fizetés átvételkor az automatánál. Előre lehet fizetni átutalással, PayPal-lal vagy interneten bankkártyával.

7. Postai átvétel (MPL)

Ha futárral esélytelennek tűnik a csomagod kézbesítése, rendelhetsz úgy is, hogy a csomagot a szinte minden településen megtalálható postahivatalba kézbesítsék. A postahivatalt a pénztárban egy térképes kereső segítségével választhatod ki.
Szállítási határidő: általában 1-5 munkanap
Hogyan juthatsz a csomaghoz?
A MPL e-mailben és SMS-ben értesíthet, amikor a csomag már átvehető.
Ezután a csomagot a választott postahivatal nyitvatartási idejében veheted át, ami széles határok között változhat.
A csomag 5 munkanapig vehető át.
Ha személyesen nem tudsz elmenni a csomagért, akkor más is felveheti azt (de meghatalmazásra szükség lehet).

Választható utánvétes fizetési módok: készpénzes és bankkártyás fizetés a postahivatalban. Előre lehet fizetni átutalással, PayPal-lal vagy interneten bankkártyával.

8. MPL MOL/Coop postapontos átvétel

A MOL kutak és a Coop üzletek egy része csomagátadással is foglalkozik. Ha postahivatal helyett ezek jobban útba esnek, vagy a nyitvatartásuk szimpatikusabb, akkor rendelheted ezek egyikére is - a választást itt is térképes kereső segíti a pénztárban.
Szállítási határidő: általában 1-5 munkanap
Hogyan juthatsz a csomaghoz?
A MPL e-mailben és SMS-ben értesíthet, amikor a csomag már átvehető.
Ezután a csomagot a választott átvételi pont nyitvatartási idejében veheted át, ami széles határok között változhat.
A csomag általában 2 munkanapig vehető át.
Ha személyesen nem tudsz elmenni a csomagért, akkor más is felveheti azt (de meghatalmazásra szükség lehet).

Választható utánvétes fizetési módok: készpénzes és bankkártyás fizetés az üzletben. Előre lehet fizetni átutalással, PayPal-lal vagy interneten bankkártyával.

 

Expressz házhoz szállítás

Ez a szállítási mód átmenetileg nem választható.

Expressz házhoz szállítás esetén a munkanapokon 17:00-ig feladott rendeléseket még aznap átadjuk az MPL-nek, és azt következő munkanapon kézbesítik.
Szállítási határidő: általában* 1 munkanap
Hogyan juthatsz a csomaghoz?
A csomag kiszállítása előtt SMS-ben vagy e-mailben kaphatsz tájékoztatást az MPL-től.
A futár a megadott címen 8 és 17 óra között fog keresni. Ha a kézbesítés sikertelen, a futár egy értesítőt hagy hátra, vagy ha keres telefonon, akkor egyeztet a második kézbesítési kísérlet helyéről és idejéről. A következő munkanapon újból megkísérlik a kézbesítést. Ha ez is sikertelen, akkor egy értesítőt hagynak hátra, amin feltüntetik, hogy melyik postahelyen és meddig vehető át a csomag (meddig őrzik).
Ha személyesen nem tudod átvenni a csomagot, akkor helyetted átveheti azt egy veled egy háztartásban élő felnőtt hozzátartozód, vagy más személy is, ha adsz neki meghatalmazást.
Választható utánvétes fizetési módok: készpénzes és bankkártyás fizetés a futárnak. A futárnak átvételkor jelezni kell, ha bankkártyával szeretnél fizetni. Előre lehet fizetni átutalással, PayPal-lal vagy interneten bankkártyával.

 
*ha a termék megtalálható raktárunkban. A raktáron nem lévő termékek szállítási határidejére bizonytalan.
blog comments powered by Disqus