x
Ez a honlap a működéshez és a hirdetések testre szabásához cookie-kat használ. Az "OK" gombbal elfogadhatod, a "Beállítások" alatt letilthatod a cookie kezelést. A fogaskerékre kattintva bármikor megváltoztathatod a döntésedet. Adatkezelési nyilatkozat
Termékek Menü

Szállítás és fizetés

Szállítási módok és költségek

vásárlás összértéke Átvétel Bp. Podma-niczky u. 43. Átvétel Bp. Fehérvári út 133. Futáros házhoz szállítás Pick Pack Pontos átvétel
2000 Ft alatt 390 Ft 390 Ft 990 Ft 899 Ft
2000 Ft-tól 3500 Ft-ig 0 Ft 0 Ft 799 Ft 699 Ft
3500 Ft-tól 5000 Ft-ig 0 Ft 0 Ft 749 Ft 649 Ft
5000 Ft-tól 10000 Ft-ig 0 Ft 0 Ft 699 Ft 599 Ft
10000 Ft felett 0 Ft -100 Ft 0 Ft 0 Ft

Jelenleg csak Magyarországra szállítunk. A szállítási határidők a következők:

Szállítási / átvételi mód Szállítási idő*
Személyes átvétel eLogisztika ponton (Bp. VI. ker. Podmaniczky u. 43.) 1-3 munkanap
Futáros házhoz szállítás 1-3 munkanap
Pick Pack Pont-os átvétel 1-5 munkanap
Személyes átvétel a székhelyünkön (akár a rendelés napján, 1116 Budapest, Fehérvári út 133. fsz. 4.) 0 / akár a rendelés napján (ha az utalás időben megérkezik)
A legolcsóbb szállítási mód a személyes átvétel a Budapest, Podmaniczky u. 43. alatt található eLogisztika pontban, vagy a székhelyünkön.
A leggyorsabb szállítási mód az előre utalásos személyes átvétel a székhelyünkön vagy az expressz házhoz szállítás.

Fizetési módok

A fizetési módok a következő táblázat szerint vehetők igénybe: 

fizetési mód Átvétel Bp. Podma-niczky u. 43. Átvétel Bp. Fehérvári út 133. Futáros házhoz szállítás Pick Pack Pontos átvétel
készpénz igen nem igen igen
előre utalás igen igen igen igen
bankártyás fizetés az interneten igen igen igen igen
bankkártyás utánvét nem nem nem általában
Ebben a webáruházban a következő módon fizethetsz:
  • utánvéttel: ezt akkor érdemes választani, ha a rendelés értékét a csomag kézhezvételekor szeretnéd kiegyenlíteni. Az utánvétet készpénzzel vagy bankkártyával lehet rendezni a szállítástól függően, lásd a fenti táblázatot.
  • bankkártyával az interneten: ebben az esetben az OTP felületén keresztül intézhető biztonságosan a bankkártyás fizetés. A bankkártyád adatai nem kerülnek a birtokunkba. Szinte minden hazai és külföldön kibocsátott hitelkártyát és bankkártyát elfogadunk, és nem kell OTP ügyfélnek sem lenni hozzá. Nem lehet viszont OTP SZÉP kártyával, OTP Cafeteria kártyával és a Erzsébet utalvány plusz kártyával fizetni.
  • előre utalással: a rendelés értékét rendezheted a bankszámládról indított utalással is. Az utaláshoz szükséges információkat a rendelést visszaigazoló emailben találod majd.
A fizetési módokhoz kapcsolódó kedvezmények:
  • Házhoz szállítás vagy Pick Pack Pontos átvétel esetén előre utalásnál 50 forint engedményt adunk a végösszegből.
  • A online bankkártyás fizetés kedvezménye szintén 50 Ft, függetlenül a szállítási módtól.
  • Ha a bankkártyás fizetés nem sikerül, a feljövő oldalról visszatérhetsz a pénztárba, hogy másik szállítási és fizetési módot válassz.

Fontos, hogy előre fizetésnél csak akkor kezdjük meg a rendelés teljesítését, ha a banktól megkaptuk a fizetés visszaigazolását, vagyis ennyivel később történik a rendelés teljesítése. Addig a csomag még személyesen sem vehető át.

Kedvezmények

A webáruházban alkalmazott kedvezményeket itt gyűjtöttük össze.

Csomagolás

Csomagolási költséget nem számítunk fel.
Mindenképpen olyan csomagolást választunk, hogy a terméket megóvjuk a szállítás során fellépő gyakori sérülésektől. A csomagoláson kívülről látszhat a webshopunk neve.

Szállítással kapcsolatos részletes tudnivalók

1. Személyes átvétel az eLogisztika átvevőponton

Az eLogisztika átvevőponton kellemes környezetben, barátságos kiszolgálás mellett veheted át csomagjaidat a legkedvezőbb díjazással és az egyik leggyorsabb szállítással.
Az átvevőpont a 1067 Budapest, Podmaniczky u. 43-ban található. Nyitva tartás H: 12-18 óra között, K-P: 10-18 óra között. Jól megközelíthető tömegközlekedéssel (közel van a Nyugati pályaudvarhoz) és autóval is. A környéken általában jól lehet parkolni is. Telefonszám: 06 1 704-2848
Szállítási határidő: általában 1-2 munkanap (de előfordulhat, hogy 3 munkanapig tart)
Hogyan juthatsz a csomaghoz?
Az eLogisztika pont e-mailben fog értesíteni, ha a csomagod már átvehető. (Fontos, hogy az eLogisztika pont nem a mi üzletünk, ezért meg kell várni, hogy a csomagot mi odaszállítsuk!) Ezután 5 munkanap áll rendelkezésedre, hogy nyitvatartási időben átvedd a csomagot (kérésedre az 5 munkanapos időtartamot meghosszabbíthatjuk).
Az átvételhez mondd el a pultnál, hogy kinek a nevére, milyen rendelési számmal és kitől (a scifimarket.hu-tól) érkezett csomagod. (Ezek az információk a webshop visszaigazoló levelében is benne lesznek.)
Ugyanezen információk birtokában helyetted más is átveheti a csomagot, ha te személyesen nem tudsz érte menni.
Az eLogisztika ponton az utánvétes fizetés csak készpénzzel lehetséges. Előre lehet fizetni átutalással vagy interneten bankkártyával.

eLogisztika.hu átvételi pont Budapesten, a Podmaniczky u. 43-ban, a Nyugati Pályadudvarnál
 

2. Házhoz szállítás futárral

Házhoz szállítás esetén a futár az általad megadott címre viszi el a csomagot.
Szállítási határidő: a rendeléstől számítva 1-3 munkanap
Hogyan juthatsz a csomaghoz?
A futár a megadott címen 8 és 17 óra között fog keresni. Fontos, hogy a futár nem biztos, hogy tudja teljesíteni az olyan kéréseket, mint pl.: kézbesítés csak délelőtt vagy csak délután. Ezért a legbiztosabb olyan helyre kérni a szállítást, ahol 8-17 óra között végig ott tartózkodunk, vagy olyan helyre kérni a szállítást, ahol 8-17 óra között egy rokon vagy ismerős biztosan át tudja venni a csomagot. Ha egyik sem megoldható, segíthet, ha a csomagot a Pick Pack Pontra kérjük (lásd lentebb).
A csomag kiszállítása előtt a futár telefonon kapcsolatba léphet veled, illetve SMS / e-mail üzenetet küldhet. Ha a kézbesítés sikertelen, a futár másodszor is próbálkozik (erről szintén egyeztethet telefonon).
A csomagot átveheti a címzett, akit írásban meghatalmaztak, de nem utánvétes csomagot átvehet a címen működő szervezet vezetője is.
Nem utánvétes, előre kifizetett csomag esetében érdemes írásbeli meghatalmazást is adni annak, aki a csomagot átveszi.
Választható utánvétes fizetési módok: utánvétes fizetés a futárnak készpénzben. Előre lehet fizetni átutalással vagy interneten bankkártyával.

 

3. Expressz házhoz szállítás

Ez a szállítási mód átmenetileg nem választható.

Expressz házhoz szállítás esetén a munkanapokon 17:00-ig feladott rendeléseket még aznap átadjuk az MPL-nek, és azt következő munkanapon kézbesítik.
Szállítási határidő: általában* 1 munkanap
Hogyan juthatsz a csomaghoz?
A csomag kiszállítása előtt SMS-ben vagy e-mailben kaphatsz tájékoztatást az MPL-től.
A futár a megadott címen 8 és 17 óra között fog keresni. Ha a kézbesítés sikertelen, a futár egy értesítőt hagy hátra, vagy ha keres telefonon, akkor egyeztet a második kézbesítési kísérlet helyéről és idejéről. A következő munkanapon újból megkísérlik a kézbesítést. Ha ez is sikertelen, akkor egy értesítőt hagynak hátra, amin feltüntetik, hogy melyik postahelyen és meddig vehető át a csomag (meddig őrzik).
Ha személyesen nem tudod átvenni a csomagot, akkor helyetted átveheti azt egy veled egy háztartásban élő felnőtt hozzátartozód, vagy más személy is, ha adsz neki meghatalmazást.
Választható utánvétes fizetési módok: készpénzes és bankkártyás fizetés a futárnak. A futárnak átvételkor jelezni kell, ha bankkártyával szeretnél fizetni. Előre lehet fizetni átutalással vagy interneten bankkártyával.

 

4. Pick Pack Ponton való átvétel

Pick Pack Pontok üzemelnek többek között az OMV és MOL töltőállomásokon, a Relay és Inmedio üzletekben (ezek főleg közlekedési csomópontokon és bevásárlóközpontokban találhatóak), illetve a Playersroom, Sportfactory és a Playmax üzleteiben, vagyis Magyarország 170 településének 500 pontján.
Szállítási határidő: általában 1-5 munkanap
Hogyan juthatsz a csomaghoz?
A Pick Pack Pont e-mailben és SMS-ben értesít, amikor a csomag már átvehető.
Ezután a csomagot a választott átvételi pont nyitvatartási idejében veheted át, ami széles határok között változhat. OMV és MOL kutak esetében akár 0-24 óra között, egyes Relay és Inmedio üzletek korán reggeltől estig tartanak nyitva.
A csomag 7 naptári napig vehető át egy Pick Pack Ponton. Ha meg szeretnéd hosszabbítani az átvehetőséget, azt neked kell jelezni a Pick Pack Pontok ügyfélszolgálatán (tőlünk ilyen kérést nem fogadnak el).
Ha személyesen nem tudsz elmenni a csomagért, akkor más is felveheti azt.

Választható utánvétes fizetési módok: készpénzes és bankkártyás fizetés a helyszínen. Előre lehet fizetni átutalással vagy interneten bankkártyával.

5. Személyes átvétel székhelyünkön

A csomagok átvehetők székhelyünkön is (1116 Bp., Fehérvári út 133. fsz. 4. - a 17-es, 41-es, vagy 47-es villamos Kalotaszeg utcai megállója), ez a leggyorsabb átvételi mód, ezért sürgős esetekre ajánljuk.

Szállítási határidő: a csomag akár a rendelés napján átvehető
Hogyan juthatsz a csomaghoz?
A székhelyünkön való átvételt a következő feltételekkel tudjuk biztosítani:
  • a számla előre utalással vagy bankkártyával rendezve lett (a délelőtti utalás délutánra általában megérkezik, tehát a délelőtt utalt rendelések valószínűleg még aznap átvehetők)
  • a rendelés teljesíthetőségéről visszaigazolást küldtünk. (Ha az utalásnak már meg kellett érkeznie, de mi mégsem küldtünk visszaigazolást, akkor lépj kapcsolatba velünk 70/565-14-22-es telefonszámon vagy e-mail-ben: scifimarket@scifimarket.hu)
  • ha a megrendelést visszaigazoltuk, akkor munkanapokon délután 14 és 17 óra között vehető át a csomag (ettől eltérő időpontban egyelőre nem garantálható, hogy ott leszünk, de más időpontot is egyeztethetünk). Nincs kapucsengő, de ha a 70/565-14-22-es telefonszámon jelzik a megérkezést, ajtót nyitunk.
  • az átvételnél kérni fogjuk a megrendelő nevét, és a megrendelés számát
Választható fizetési módok: utánvéttel nem tudsz fizetni, csak előre utalással vagy az interneten bankártyával.
 
*ha a termék megtalálható raktárunkban. A raktáron nem lévő termékek szállítási határidejére bizonytalan.
blog comments powered by Disqus