A működéshez és a hirdetések testre szabásához cookie-kat használunk. Az "OK" gombbal elfogadhatod, az "Elutasítom" gombbal letilthatod a cookie kezelést. A fogaskerékre kattintva bármikor megváltoztathatod a döntésedet. Adatkezelési nyilatkozat
OK

Legendás állatok és megfigyelésük könyvek

Rendezés:

Melyik Legendás állatok és megfigyelésük könyvet válaszd?

A "Legendás állatok és megfigyelésük" cím több könyvet is takarhat, ezért érdemes lehet elolvasnod az alábbi sorokat - főleg, ha kevéssé tartod magad ismerősnek J. K. Rowling varázsvilágában.

A tankönyv

Egyrészt jelenthet egy tankönyvet, amiből Harry Potter és diáktársai tanultak a Roxfortban. A tankönyv - nem meglepő módon - legendás állatokról szól, vagyis hasonlít egy állatokról szóló biológiakönyvre (leírja, hogy az állat hogy néz ki, mit eszik stb.), azzal az eltéréssel, hogy ezek az állatok csak a varázsvilágban léteznek. Ennek több kiadása is van - egy díszesebb, gazdagon illusztrált, albumszerű (ennek egy fehérnyakú madár van a borítóján), és egy zsebkönyv méretű (zöld borító, elején egy vörös sárkánnyal), amit akárhová magával vihet az ember.

Zsebkönyv méretben kiadtak még két kötetet a Harry Potter sorozatban előforduló könyvekből: az egyik a varázslók kedvenc sportjáról szól (A kviddics évszázadai), a másik egy mesekönyv, amiből a varázsló gyerekeknek szoktak mesélni (Bogar bárd meséi). Ezek csomagban is megvásárolhatók.

A film

Másrészt a "Legendás állatok..." utalhat arra a varázsvilágban játszódó filmsorozatra, amit 2016-tól kezdve vetítettek a mozikban. A történet jóval Harry Potter születése előtt játszódik, és Voldemort helyett még egy másik gonosz, Gellert Grindelwald fenyegeti a világot - aki egykor Albus Dumbledore barátja volt. A történet fő szereplője az a Göthe Salamander, aki később a "Legendás állatok és megfigyelésük" c. tankönyvet fogja írni, de ekkortájt még csak magizoológusként a legendás lényeket kutatja - és nem mellesleg a cselekmény középpontjába cseppen. Ezeknek a filmeknek a történetét szintén meg lehet vásárolni könyvben, de nem regény, hanem forgatókönyv formájában (vagyis jóval hamarabb ki lehet olvasni, mert kevesebb részletet tartalmaz). Ezeknek a címében is szerepel az, hogy forgatókönyv.