A működéshez és a hirdetések testre szabásához cookie-kat használunk. Az "OK" gombbal elfogadhatod, a "Beállítások" alatt letilthatod a cookie kezelést. A fogaskerékre kattintva bármikor megváltoztathatod a döntésedet. Adatkezelési nyilatkozat
Termékek Menü

J. R. R. Tolkien könyvei

Rendezés:
Nézet:

J. R. R. Tolkien személyében a fantasy alapműveinek alkotóját tisztelhetjük. A Tolkien könyvek olyan gondossággal festik le Középfölde világát, amihez fogható talán nincs is. Szinte mindennek ismert a háttere: a birodalmaknak lejegyzett történelme, a fontosabb családoknak ősi időkig visszavezetett családfája, egyes népeknek pedig valóságosságig kidolgozott nyelve van, a helyszínek pedig idealizáltan meseszerűek.

Tolkien műveiben tetten érhető a kereszténység, de a skandináv és a kelta mitológia elemei is. Hősei páratlanok, gonoszai ősiek és szinte legyőzhetetlenek, a történetei pedig monumentálisak - nem véletlen, hogy a fantasyről mindenkinek elsőként Tolkien jut eszébe.

Tagadhatatlanul a legismertebb műve A gyűrűk ura, amit 1937 és 1949 között írt, de itthon 1981-ig várni kellett a megjelenésére. 2001 és 2003 között vetítették a mozikban a nagyszabású filmváltozatot (amik A Gyűrű szövetsége, A Két Torony és A Király visszatér alcímeket kapták), és ez nem csak közönségsikert aratott, hanem számos Oscar díjjal is jutalmazták. Azonban, mint minden könyvadaptációnál, itt is igaz, hogy a könyv nem azonos a filmmel. A gyűrűk ura könyvváltozata jóval több a filmnél, és nem pusztán azzal, hogy térképet vagy érdekes részleteket ad a történethez: a megfilmesítés során a készítők - terjedelmi okokból - egész fejezeteket voltak kényetelenek kihagyni. Már csak ezért is érdemes elolvasni a könyvet.

A Tolkien könyvek másik legismertebbike a Hobbit, ami A gyűrűk ura előtt játszódik, és bár sok szereplő visszaköszön belőle, inkább önálló történet, mint előzmény. Ennek szintén készült film változata - meglepő módon három részben, miközben egyetlen könyvről van szó. A Hobbit könyv nálunk több változatban is kapható, az egyik a regény tartalmazza, a másik a regényen túl rengeteg illusztációval és jegyzettel van ellátva a legnagyobb rajongók számára.

De Tolkien életműve nem ér véget a két megfilmesített klasszikusnál: a világ mitológiáját a Szilmarilokból ismerhetjük meg (ez többet árul el Szauron eredetéről is), és sok egyéb művét is számon tartják, amiknek jelentős része kapható nálunk.

A Scifimarket-nél állandó akciók mellett vásárolhatsz kényelmesen, online, de ha arra van szükséged a könyvedet akár ma is átveheted kedvezményes áron! Mi csak raktárról szállítunk, hogy minél hamarabb megkapd, amit rendeltél. Tekintsd meg készletünket webáruházunkban!