A működéshez és a hirdetések testre szabásához cookie-kat használunk. Az "OK" gombbal elfogadhatod, az "Elutasítom" gombbal letilthatod a cookie kezelést. A fogaskerékre kattintva bármikor megváltoztathatod a döntésedet. Adatkezelési nyilatkozat
OK

Harry Potter könyvcsomagok

Rendezés:

Milyen változatban léteznek a Harry Potter könyvcsomagok?

J. K. Rowling varázsvilága jóval többet jelent, mint a 7 megfilmesített könyv. Ha nem vagy teljesen tisztában Harry Potter történetével, nehéz lehet eligazodni a könyvek és könyvcsomagok között, ezért próbálunk némi támpontot adni.

A fő történetszál könyvei

Az eredeti Harry Potter történet háromféle kivitelben kapható:

  • strapabíró keménytáblás kiadás, eredeti borítóval
  • puhatáblás kiadás, az előbbinél szebb borítóval (és nem mellesleg olcsóbban)
  • illusztrált, nagyméretű kiadás (csak az első 4 könyvet adták ki ilyen formában)

A 7 megfilmesített regényt követte a nyolcadik könyv, a Harry Potter és az elátkozott gyermek c. színdarab szövegkönyve. Így csomagban kapható kemény és puhatáblás kivetelben az 1-7, és az 1-8 könyv, illetve az első négy könyv illusztrált változata:

Kiegészítők és előzmények

A varázsvilág és Albus Dumbledore előtörténetét dolgozza fel a Legendás állatok c. filmsorozat, aminek a forgatókönyvét szintén kiadták. Ez található meg a Legendás állatok - Harry Potter előzmény - könyvcsomagban.

Ezen kívül csomagban kapható néhány Harry Potter témájú kiegészítő album, és külön érdekességként az eredeti Harry Potter sorozatban említett három könyv a varázsvilágból: A kviddics évszázadai (a varázslók kedvenc sportjáról), a Bogar bárd meséi (egy mesekönyv varázsló gyerekeknek) és a szintén Legendás állatok és megfigyelésük címet viselő tankönyv, amiből a varázslényekről tanultak Harryék a Roxfortban.