A működéshez és a hirdetések testre szabásához cookie-kat használunk. Az "OK" gombbal elfogadhatod, az "Elutasítom" gombbal letilthatod a cookie kezelést. A fogaskerékre kattintva bármikor megváltoztathatod a döntésedet. Adatkezelési nyilatkozat
OK

Trónok harca és George R. R. Martin könyvei

Rendezés:
A Tűz és jég dala nevű fantasy sorozatot George R. R. Martin 1991-ben kezdte írni. Az első részét Trónok harca címmel 1996-ban adták ki az USÁ-ban, de magyarul csak 2003-ban jelent meg.
Könyvként is jelentős sikereket ért el, de a világhírt mégis annak köszönhette, hogy a HBO 2007-ben megvette a megfilmesítés jogát, ami után az első rész 2011-ben került adásba. (A TV sorozatot az első részről szintén Trónok harcának nevezték el.) Ezzel egy olyan sikertörténet vette kezdetét, ami minden korábbi rekordot megdöntött.
A Trónok harca egy olyan sorozat, amit a középkor ihletett, de meg is újítja a fantasy műfaját. Sztori hihetetlenül szerteágazó, és ennek megfelelően rengeteg szereplője van, illetve rengeteg helyszínen játszódik. Kell is, hogy sok szereplője legyen, mert nem ritkán még a legszimpatikusabbak is úgy hullanak, mint a legyek - és a legkevésbe természetes halállal.
Középkorisága átszövi az egész világot: találkozni gyógyíthatatlan betegségekkel, brutalitással, és a szexualitást is nyíltan ábrázolják benne. A jó és a rossz nem különül el egyértelműen, és kevés bűn létezik, amit ne követnének el a korrupciótól a gyilkosság számtalan vállfaján át a vérfertőzésig bezárva.
A könyv monumentális történetét lehetetlen volt teljességében filmre vinni. Éppen ezért a leendő olvasó rengeteg részletet tudhat meg Westeros és Essos világáról, nemkülönben a szereplőkről és cselekményről.