A működéshez és a hirdetések testre szabásához cookie-kat használunk. Az "OK" gombbal elfogadhatod, az "Elutasítom" gombbal letilthatod a cookie kezelést. A fogaskerékre kattintva bármikor megváltoztathatod a döntésedet. Adatkezelési nyilatkozat
OK

Stalker könyvek

Rendezés:

Ezt művelné velünk a találkozás egy idegen cilizációval?

Képzelj el egy idegen civilizációt, ami annyira fejlett, hogy nem értünk semmit, ami velük kapcsolatos.

A stalker könyvekben ilyen idegen lények jártak a Földön.

Rejtély, hogy kik voltak.

Rejtély, hogy mit akartak.

Rejtély, hogyan jöttek ide és hogyan mentek el,

Nem találkoztak senkivel.

Amit tudunk róluk, hogy utánuk itt maradtak a zónák., ahol szokatlan jelenségek zajlanak: néha csak az ismert utak tűnnek el (hogy másutt megjelenjenek), néha a fizika billen ki a megszokott kerékvágásból, de könnyen az ott járó emberek életét is követelheti. Emellett a zónákban ismeretlen, már-már varázslatosnak is beillő tárgyak rejtőznek – amik vagy őrülten hasznosak, vagy őrülten veszélyesek, esetleg csak szimplán érthetetlenek.

A zónákkal kapcsolatba hozható halálesetek miatt katonák akadályozzák a ki-, és bejutást (tűzparancs mellett), de a stalkerek a külső és a belső veszélyeket vállalva rendszeresen járnak a zónába.

Ha egy stalkert kérdezel, miért megy a zónába úgy is, hogy sokan nem térnek vissza közölük, valószínűleg a pénzt hozza fel indokként, ugyanis vannak emberek, akik vagyonokat fizetnek a zónából hozott tárgyakért. De vajon tényleg ez az ok?

A stalker könyvek korántsem csak rejtélyes helyeken tett képtelen látogatásokról szólnak. A zónák még azoknak az embereknek a sorsát is beárnyékolják, akik nincsenek közvetlen kapcsolatban velük. Tudósok próbálnak rájönni az összefüggéseire. Tönkre teheti a stalkerek családját, miközben bűnözők élősködnek rajtuk. A hatóságok a saját játszmáikat űzik. A zóna a stalkerek minden mozzanatát gigantikus jelentőségűre nyújthatja, és a legjobbat, vagy a legrosszabbat hozza ki belőlük.

A könyvsorozat közül a Piknik az árokparton című, Arkagyij és Borisz Sztrugackij által írt regény alapján készítette legendás Sztalker című filmjét Andrej Tarkovszkij – azonban a könyv és film között legalább annyi különbség található, amennyi a hasonlóság.