A működéshez és a hirdetések testre szabásához cookie-kat használunk. Az "OK" gombbal elfogadhatod, a "Beállítások" alatt letilthatod a cookie kezelést. A fogaskerékre kattintva bármikor megváltoztathatod a döntésedet. Adatkezelési nyilatkozat
Termékek Menü

3 részlet Han Solo múltjából

Kelemen Szabolcs

Aki egy kicsit is elmerül a Star Wars Expanded Universe-ben, páratlan részletességű világot talál. Han Soloval kapcsolatban nem csak az 3 érdekesség Han Soloról előtörténetét ismerhetjük meg, hanem olyan pletykákra is bukkanhatunk, mint pl.: wookiek nevelték fel, vagy az, hogy a neve alatt két önéletrajzot is kiadtak... Ezek az információk vitathatóak, ellentétben a következő 3 dologgal:

1. Gyerekkor

Han korán árvaságra jutott, és első emléke az, hogy egy Garris Shrike nevű bűnöző beveszi a bandájába . Koldulásra kényszerítették, majd később megtanították lopni és ahogy idősebb lett, bevették a nagyobb szabású csalásokba is.

Sokáig a családnevét sem tudta , mert Garris úgy gondolta, könnyebb irányítani, ha semmi sem köti a múltjához. Főleg akkor, amikor az ember a patinás Solo családhoz tartozik, akik egykor Corelia uralkodóit adták. (Valószínűleg róla másolták az Űrgolyhók főszereplőjét is...)

Han megpróbálta felkutatni családját, de nem járt sok sikerrel: a két megmaradt Solo közül az egyik megőrült, a másik pedig egyszerűen Garris Shrike kezére adta a szabadulni próbáló Hant.

Az első wookie -val is Garris Shrike bandájában találkozott: Dewlanna vigyázott rá, tanította, és ápolta, amikor beteg volt. Megtanulta tőle a wookie-k nyelvét is. Amikor Han végleg el akart szökni Garris karmai közül, Dewlanna feláldozta magát. Han ekkor fogadta meg, hogy ha csak teheti, segíteni fog a wookie-kon.

2. A Birodalom szolgálatában

Han Solo egyik fiatalkori álma volt, hogy a Carida Akadémián kitanulja a repülés minden fortélyát . Múltja miatt nem vették volna fel, ezért új személyazonossággal jelentkezett. Az osztály egyik legjobbjaként végzett, és rögtön hadnagyként kezdett szolgálni a Birodalmi Csillagflottánál.

Birodalmi katonai karrierje igen rövid életű volt . Az egységük birodalmi építkezéseket és rabszolgákat felügyelt. Egy küldetésük során találtak egy elhagyatott rabszolga-szállító hajót, ahonnan a rabszolgák már megszöktek, de a pilótafülkében találtak egy sérült wookie-t: Csubakkát. Hannak parancsba adták, hogy végezzen a wookieval, de ő ezt megtagadta és inkább a felettesét bénította meg, hogy eleget tegyen a wookie-k felé tett fogadalmának.

Han - már rangjától megfosztva - Csubakkával és több másik wookieval egy coruscanti építkezésen találja magát. Egy napon Csubakka dühében rátámadt a parancsnokra, és a kavarodásban Han Soloval együtt megszöktek .

Csubakka életadósságot fogadott Hannak, a fejére pedig vérdíjat tűztek ki. Nem először, de nem is utoljára :-)

3. A zombi kaland

Han Solo és Csubakka egy rosszul sikerült vállalkozás után a Birodalom vendégszeretetét volt kénytelen élvezni a "Tisztogató" nevű börtönhajón . A hajó hajtóműve elromlott egy lakatlan rendszer kellős közepén, és a birodalmiak jó ötletnek tartották, hogy egy közelben sodródó, elhagyatott birodalmi hajóra szálljanak át alkatrészért.

A látszólag üres hajóról kiderült, hogy a császár titkos biológiai kísérleteinek színhelye volt. A tudósok kudarcot vallottak, és kreálmányuk, egy vírus elszabadult, élőhalottá változtatva a legénységet. Mire a Tisztogató expedíciója észbe kap, már behurcolták a vírust a saját hajójukra is, és elszabadul a pokol.

Han és Csubakka kiszabadul, és a még élőkkel együtt versenybe szállnak a mentőkapszulákért , mert már tudják: nem a halál a legrosszabb, ami velük történhet...

blog comments powered by Disqus