A működéshez és a hirdetések testre szabásához cookie-kat használunk. Az "OK" gombbal elfogadhatod, a "Beállítások" alatt letilthatod a cookie kezelést. A fogaskerékre kattintva bármikor megváltoztathatod a döntésedet. Adatkezelési nyilatkozat
Termékek Menü

3 hiba a Harry Potter sorozatban

Kelemen Szabolcs

A fikciós történetekben gyakran maradnak ellentmondások, hibák. Vannak ezek között kisebbek és nagyobbak is - most a Harry Potter könyvekkel kapcsolatos nagyobb hibák közül gyűjtöttünk össze hármat.

A mugli hadsereg A roxfort-i csata helyszíne

Miután Voldemort hatalomra került, egyre kevésbé ügyelt a látszatra. A dolog a Harry Potter könyvekben is ugyanúgy kezdődött, ahogy első hatalomra kerülésekor: először eltűnedeznek egyes a muglik, később a halálfalók is fokozódó mértékben okoztak felfordulást Londoban - nem is beszélve arról, hogy a Mágiaügyi miniszter figyelmeztette a mugli miniszterelnököt, hogy a varázsvilágban bizony gondok vannak. Tehát minden adott lett volna, hogy a muglik beavatkozzanak, mégsem tették.

Mondhatnánk persze, hogy esélytelenek lettek volna a varázslókkal szemben, de ez messze nem ennyire egyértelmű. Egyrészt Voldemort serege nem csak varázslókból állt (volt ott minden, farkasembertől kezdve trollokon át az óriásokig), másrészt a modern fegyverek garantáltan nem lettek volna teljesen hatástalanok a varázslókkal szemben. (Csak képzeljük el, hogy Voldemort seprűn próbál utólérni egy vadászgépet a hangsebesség felett... Nem csak komikus, de seprűn képtelenség is olyan gyorsan repülni.)

Egy korábban tárgyalt teória szerint a muglik egyszer már le is győzték a varázsvilágot (ezért nincs teljes kormánya a varázsvilágnak, csak egy minisztérium, ami betagozódott a mugli kormányba), vagyis valóban lenne esélyük a dolgok kordában tartására. És ha ebbe belegondolunk, a mugli hadsereg volna a erdész, aki mindenkit hazazavar az erdőből, miután kiháborúzta magát Voldemort és megmaradt szabad varázslók.

Harry Potter szemüvege

Ha belegondolunk, Harry bizony elég könnyen legyőzhető lett volna. Elég csak elvenni a szemüvegét, és máris olyan hátrányba kerül, hogy Voldemort már csak egy kávét kér. Mégse jutott eszébe nem csak a halálfalóknak, de még a Sötét Nagyúrnak magának sem.

És egyáltalán: miért kellett a Harry Potter könyvek során végig szemüvegesnek maradnia? A varázsvilág képtelen volt meggyógyítani a látását?

A trimágus tusa néző szemmel

Képzeljük csak magunkat a trimágus tusa nézőinek a helyébe. Első próba: a bajnokok egy-egy sárkánytól kell, hogy megszerezzenek egy aranytojást.

Egész izgalmas műsor, de amikor a sárkány elszabadul (márpedig elszabadul, nem tudom miért hitték, hogy egy lánc kordában tudja tartani), a nézők számára is kifejezetten életveszélyes.

Nem úgy, mint a többi versenyszám, ahol izgalmat legfeljebb a fogadás tartogat a nézők számára. A második felvonásban a bajnokok beugranak a tóba, aztán egyszer felbukkannak, a harmadikban bemennek egy labirintusba, ahonnan csak a veszetesek piros szikrái látszanak ki. Látni semmit nem lehet, a közvetítés minimális, az unalom órákon keresztül garantált. Miért mennének ki ehhez a nézők?

 

blog comments powered by Disqus