A működéshez és a hirdetések testre szabásához cookie-kat használunk. Az "OK" gombbal elfogadhatod, a "Beállítások" alatt letilthatod a cookie kezelést. A fogaskerékre kattintva bármikor megváltoztathatod a döntésedet. Adatkezelési nyilatkozat
Termékek Menü

3 ok, amiért egy zombiapokalipszis kudarcra van ítélve

Kelemen Szabolcs

A horrorfilmek kedvelt témája a zombiapokalipszis . Egyesek szerint, még ha ki is törne egy, a valóságban nem kell tőle tartanunk .

3 okot gyűjtöttünk össze , ami miatt egy zombi invázió kudarcra van ítélve.

Ok 1: sebesülések Zombiapokalipszis: ellenérvek

Köztudott, hogy a zombik nem éreznek fájdalmat . Egyesek szerint ez az ő szupererejük, de jobban belegondolva inkább egy kétélű fegyver.

Az élő embert ugyanis a fájdalom tartja vissza attól, hogy még nagyobb sebesülést szedjen össze.

Ezzel szemben egy zombi nem foglakozik azzal, ha megsérül, hanem megy tovább, egyenesen a következő sebesülés felé . Levágta egy gép a karját? Oda se neki, levágatja a másikat is! Leesett a felüljáróról, és eltört a lába? Mindegy, kúszik tovább, a szakadék felé!

Összefoglalva: egy zombiféle élőhalott rövid időn belül mozgásképtelenre amortizálja magát .

Ok 2: a környezet és az állatok

Miért tudta az ember meghódítani az egész bolygót? Hogyan úszta meg 7 milliárd ember, hogy ragadozók zsákmányává váljon?

Gyorsabbak és erősebbek lennénk a vadállatoknál? Jobban harcolnánk, mint egy oroszlán vagy tigris? (Ok, Chuck Norris igen, de belőle csak egy van...)

Nem.

Az ember azért bírt el a természetes ellenségeivel, mert

  • elkezdett eszközöket használni , és
  • legalább annyira megtanult gondolkodni, hogy összehangoltan tudjon védekezni ellenük.

Történetesen a zombik egyikre sem képesek. Ezért aztán egy csoszogó hústömeg könnyen a ragadozók prédájává válhat .

Persze mifelénk kevés ragadozó kószál szabadon (főleg farkas és medve). Az is elképzelhető, hogy csak a dögevők fanyalodnak zombihúsra.

De akkor még mindig ott vannak a legyek , akiknek a bomló hús egy terített asztal. A zombik nem hajtják el magukról, a lárvák pedig könnyen megtelepednek a testen. Innentől már csak idő kérdése, hogy a lárvák felfalják, ami még megmaradt .

Ok 3: a meleg

A zombik teste folyamatos oszlásban van. Ez a meleggel együttesen két módon is végezhet velük :

Ismert tény, hogy a bélflóránkban rengeteg baktérium tenyészik. Ezeknek a baktériumoknak a szaporodását viszont már nem tartja kordában az immunrendszer, hiszen a gazdatest elhalálozott. A burjánzó baktériumok rengeteg gázt fejlesztenek. (A vízből kifogott holttestek is ettől püffednek fel.) A párás, meleg idő pedig annyira rásegít erre a gázképződésre, hogy a tetem idővel felrobban .

A száraz, meleg időben az élő embernek folyamatos folyadékutánpótlásra van szüksége, különben kiszárad. Egy élőhalott azonban erről mit sem tud, ezért keresztülmegy a kiszáradás összes fázisán egészen addig, amíg mozgásképtelenné aszalódik.

Magától megoldódik?

Ezek szerint elég lehet néhány hétre bezárkózni, és hagyni, hogy magától megoldódjon a probléma?

Talán.

Valószínűbb, hogy néhány elég sokáig megmarad. Ellenük éberségre és fegyverre lesz szükség .

Még több: zombi ~blog
blog comments powered by Disqus