A működéshez és a hirdetések testre szabásához cookie-kat használunk. Az "OK" gombbal elfogadhatod, a "Beállítások" alatt letilthatod a cookie kezelést. A fogaskerékre kattintva bármikor megváltoztathatod a döntésedet. Adatkezelési nyilatkozat
Termékek Menü

3 rajongói teória Snoke fővezérről

Az ébredő Erő nagy hatalmú, új szereplője Snoke, akiről viszont szinte semmit sem tudtunk meg a filmből . Nem csoda, hogy megindultak a találgatások arról, hogy ki is lehet ő, elvégre lehet, hogy még 3 évet kell várnunk, hogy fény derüljön minden titkára.

Mi most 3 kevésbé ismert lehetőséget sorolunk fel a származását illetően .

Mit tudunk Snoke fővezérről? Snoke fővezér hologramja

Amit Az ébredő Erőből biztosan tudunk róla, azok a következők:

  • Ő az Első Rend vezetője , amit a Birodalom maradékából épített fel. Szinte korlátlan erőforrásokkal rendelkezik (pl.: Starkiller bázis építtetése).
  • Erő használó . A legnagyobb hatalmat az erő sötét és világos oldalának egyensúlyában látja (ami elég új gondolat, tekintve, hogy a Jedik és a Sith-ek is évezredekig megelégedtek az egyik oldallal). Kapcsolatban áll a Ren lovagokkal. Kylo Rent Luke Skywalker ellen fordította, és a film idejében már Ő képezi Kylot, aki engedelmeskedik neki.
  • Magas, vékony, és a fejét sérülések tarkítják .
  • A megjegyzéseiből arra lehet következtetni, hogy elég sokat tud a korábbi filmek történéseiről .

Snoke azonos az Operátorral

Az egyik teória szerint Snoke személye megegyezik az Utóhatás című könyvben szereplő Operátorral . (Ez a könyv nem sokkal a Jedi visszatér után játszódik, és a hivatalos kánonhoz tartozik.)

Az Operátor kilétét homály fedi, valódi nevéről és fajáról nem esik említés. Amit tudni lehet róla, az az, hogy hímnemű , az egyik utolsó szupercsillagromboló parancsnoka volt , továbbá Palpatine-hoz hasonlóan gátlástalan, számító, és manipulatív .

A teóriát erősíti az Operátor névtelensége, hogy a Birodalmat szolgálta, a személyiségjegyek, és hogy a kánonhoz tartozik. A teóriát viszont gyengíti, hogy az Operátor Erő használatáról nem esik szó és gátlástalan, névtelen birodalmiakból nem valószínű, hogy ő lenne az egyetlen... Ilyen alapon több tízezren szóba jöhetnek, mint potenciális Snoke.

Ki más lenne, mint Darth Plagueis?

A kánonnak számító A Sith-ek bosszúja szerint Darth Plagueis

  • rá tudta venni a midikloriánokat , hogy életet hozzanak létre,
  • akik fontosak voltak neki, azokat meg tudta óvni a haláltól
  • de nem említik, milyen fajba tartozik

Készült egy könyv is róla és Palpatine-ról , ami rengeteg részlettel gazdagítja kettejük történetét. Eszerint:

  • Ő egy munn fajba tartozó férfi , akik (Snoke-hoz hasonlóan) magasak, vékonyak, bár a munnok arca a képek szerint hosszúkásabb, mint Snoke-é a filmben.
  • Snoke-hoz hasonlóan hajlamos óriási hologramot használni - ez látszik a könyv borítóján is.
  • Halhatatlan akart lenni , és meg akarta szakítani a Kettő szabálya miatti Sith rivalizálást. Ez viszont ütközött Palpatine érdekeivel, aki a Sith Mester akart lenni.

Innen válik érdekessé a történet: mi van, ha Palpatine leszámolt Darth Plagueis-szel, de ő a midikloriánok segítségével visszatért a halálból , és szépen megvárta, míg legyőzője a fűbe harap? Ez magyarázná Snoke sérüléseit, és az Erő beható ismeretét.

A teóriát gyengíti, hogy a könyv jelenleg nem része a hivatalos kánonnak , de ezen bármikor egy tollvonással változtathatnak.

Snoke az Inkvizítor

Az inkvizítorokat első sorban a kánonnak számító Rebels sorozatból ismerhetjük.

Ők olyan Erő használók, akik a Birodalom szolgálatában kutatják fel a megmaradt Jediket . A körükben nagy tisztelet övezi Darth Vadert, de nem Sith-ek . Eddig elég sok hasonlóságot mutatnak a Ren lovagokkal, ugye? Nem csak az egy-egy elleni harcban jók. Ha a feladatuk megkívánja, el tujdák látni nagyobb csillagrombolók parancsnoki feladatait is . A sorukból kinőhetett egy Snoke-hoz hasonló nagyságú vezető is.

A Rebels sorozatból megismert Inkvizítor a Pau’an fajba tartozó férfi, és Snoke-hoz hasonlóan magas, vékony testalkatú. Feladata szerint a főhősökre, Ezrára és Kananra vadászik, de a második évadban látszólag meghal. Mivel konkrétan a halálát nem mutatják, elképzelhető, hogy túlélte a romboló megsemmisülését, és ez megmagyarázná eltorzult külsejét is.

blog comments powered by Disqus