A működéshez és a hirdetések testre szabásához cookie-kat használunk. Az "OK" gombbal elfogadhatod, a "Beállítások" alatt letilthatod a cookie kezelést. A fogaskerékre kattintva bármikor megváltoztathatod a döntésedet. Adatkezelési nyilatkozat
Termékek Menü

5 ikonikus színész a sci-fi világából

Kelemen Szabolcs

Lehet az alapmű bármilyen brilliáns, ha rossz színészekkel viszik cellulózra, az eredmény pocsék lesz.

Most öt olyan színészt válogattunk össze, akikkel remek sci-fi filmeket forgattak, sőt, páran igazi toplistásak!

Patrick Stewart Patrick Stewart a Star Trekben

Sir Patrick Stewartról manapság valószínűleg az idősebb prof. Charles Xavier ugrik be a legtöbb embernek, pedig több sci-fiben is játszott. Ezek közül talán a legfontosabb Jean-Luc Picard kapitány szerepe a Star Trek univerzumból, ami annyira jellegzetes, hogy gyakran még internetes mémekben is felbukkan. De az X-men filmeken kívül ő játszotta Gurney Halleck-et is David Lynch 1984-es Dűne filmjében is.

Sigourney Weaver

Bár szerepelt a filmtörténelem egyik legnagyobb kasszasikerében, az Avatárban is (ami történetesen szintén sci-fi), és többször kölcsönözte a hangját tudományos-fantasztikus témájú filmekhez (pl.: Wall-E), Sigourney Weaver egyértelműen az Alien franchise-zal írta be magát a sci-fi történelmébe.

182 cm-es magasságával, és karakteres arcával mintha rá szabták volna Ellen Ripley szerepét: ő az az erős nő, akit nem bénít félelem, aki egy gyerek védelmében farkasszemet néz a megtestesült halállal is, sőt, feláldozza magát, hogy megóvja az emberiséget valami még nagyobb borzalomtól.

Arnold Schwarzenegger

A testépítőből színésszé előlépett osztrák tölgy tehetségét lehet vitatni, de az biztos, hogy a Terminátor az ő izmai és álla nélkül nem lenne ugyanaz. Másrészt ha az ember kiborgot alakít, nincs feltétlenül szükség Oscar-díjas alakításra, főleg, ha azzal az egy mondattal is bevésődik mindenki emlékezetébe, hogy "Visszatérek".

A Terminátor sorozaton kívül több sikeres sci-fiben is főszerepet kapott, mint pl.: a Philip K. Dick művén alapuló Emlékmás, a Predator, és a Hatodik napon.

Bruce Willis

A tesztoszteron vonalán tovább haladva nem hagyhatjuk szó nélkül Bruce Willist sem, aki azegyszerűbb akciófilmek mellett a sci-fikből is jócskán kivette a részét.

Bár karrierje viszonylag későn indult be, azóta igen gyakran örvendezteti meg a közönséget olyan remek karakterekkel, mint pl.: Korben Dallas az Ötödik elemből, akihez fogható túsztárgyaló kevés akad galaxisszerte...
Láthattuk komolyabb szerepben is, pl.: két kiváló időutazós moziban (12 majon, Looper) vagy a Hasonmásban, viszont szerepelt az Armageddonban is, ami ... olyan lett, amilyen.

Harrison Ford

Végül, de a legkevésbé sem utolsó sorban említsük meg mindenki kedvenc pilótáját és csempészét, Harrison Fordot. Egyértelmű, hogy a Csillagok háborújának eredeti színészi gárdájából ő vitte a legtöbbre, és óriási karriert futott be a 4 Star Wars filmen kívül is. Sci-fi terén szerepelt még az Orson Scott Card Végjáték c. regényéből forgatott, azonos című filmben, és főszerepet játszott a Szárnyas fejvadászban is (ennek a második részét hazánkba forgatják!).

Érdekesség, hogy a való életben magánpilóta engedéllyel rendelkezik repülőgépre és helikopterre egyaránt. Ráadásul egy egész csinos gépparkot is felhalmozott, amivel időnként felcsap légimentőnek is!

blog comments powered by Disqus