A működéshez és a hirdetések testre szabásához cookie-kat használunk. Az "OK" gombbal elfogadhatod, a "Beállítások" alatt letilthatod a cookie kezelést. A fogaskerékre kattintva bármikor megváltoztathatod a döntésedet. Adatkezelési nyilatkozat

A legjobb Star Wars könyvek (forgalom alapján)

A Csillagok háborújának világában játszódó regényeket sokféle módon lehet rangsorolni. Mi most nem állítanánk fel szigorú sorrendet közöttünk, inkább csak sorra veszük, hogy melyek azok, amikből a 2015-ös indulásunk óta a legtöbbet vásároltátok.

Nagyot így sem lehet tévedni, mert ezek annyira népszerűek, hogy szinte kivétel nélkül újranyomták már az első magyar megjelenésük óta mindegyiket.

Thrawn regények

Thrawn főadmirális egy kékesbőrű humanoid, nem mellesleg egy katonai géniusz, aki a Birodalom flottájának, illetve annak maradványának élén úgy is veszedelmes ellenfele a lázadóknak, hogy nem Erő használó.

Elsőként a jelenleg a Legendákba száműzött Thrawn trilógiából ismerhettük meg. Ez még a Star Wars könyvek "előző generációja" (az első rész 1991-ben jelent meg). Körülbelül 5 évvel a Jedi visszatér után kezdődött, és remekül átgondolt három köteten keresztül mutatja be az addigra legendássá vált katonai vezető - és persze Luke, Han és Leia - sorsát. Szó esik róla a Thrawn keze duológiában is, ami ezek után játszódik. Egy ideig reménykedtünk abban is, hogy ez lesz az a folytatás trilógia, amit a Disney megfilmesít.

Végül bizonyos mértékig beemelték az új kánonba is, mert megjelent a Lázadók c. sorozatban, és egy előzmény trilógiában is.

A Sith-ek eredetével foglalkozó művek

A Star Wars világának mindig is érdekesen titokzatos szereplői voltak a Sith-ek.

A Darth Plagueis c. regény első kézből tudósít arról, hogyan vált Palpatine Darth Sidious-szá, és milyen lépéseket tett az örök élet felé mestere, Darth Plagueis.

A Darth Bane trilógia - ha lehet - egy még nagyobb titokról rántja le a leplet: hogy miért csak két Sith létezik a Star Wars univerzumban? Vajon mindig így volt? Vagy volt egy pont, amikor a sok Sith-ből kettő lett, vagy a két Sith előtt nem volt egy sem?

Old Republic könyvek Az Ahsoka c. könyv borítója

Az Old Republic sikere bizonyítja a legjobban, hogy a Star Wars univerzuma milyen végtelen, és mennyi lehetőséget tartogat. A Star Wars: Knights of the Old Republic c. játékkal ugyanis az időben ugrottunk visszafelé majd' 4 ezer évet, vagyis csak a hely ugyanaz (az a bizonyos messzi-messzi galaxis), de egyik filmből ismert szereplő sem létezik, és a világot éppen egy teljesen másik konfliktus állítja feje tetejére - mégis játékosok és persze olvasók tömegét állította maga mögé.

Az Old republic könyvek közül természetesen a Revan a legnépszerűbb.

Egyedi történetek

Nem csak a könyvsorozatok népszerűek. Az önmagukban olvasható regények közül a nálunk legjobban fogyók a következők:

  • Ahsoka: Ahsoka Tano elsőként a Klónok háborúja c. egész estés animációs filmben, majd a Klónok háborúja animációs sorozatban jelent meg, de előbb-utóbb készül élőszereplős mozifilm is vele. Ő egy vöröses bőrű, nőnemű togruta, aki Anakin Skywalker tanítványaként egy igen tehetséges Jedi ígéretét hordozza - végül mégis arra kényszerül, hogy otthagyja a rendet. A regény életének azt a szakaszát dolgozza fel, amikor a Birodalom hatalomra jut, és már nem tagadhatja meg tovább a múltját...
  • Kenobi: Botorság lenne azt hinni, hogy Obi-wan Kenobi a Tatuinon töltött önkéntes száműzetésének mind a 19 évét azzal töltötte, hogy távcsővel figyelte Luke Skywalker felcseperedését. Hogy a remete mi mással üthette el az időt egy távoli sivatagbolygón, kiderül a regényből!
  • Az elveszett Sith törzs alaphelyzete szintén üdítő: 5 ezer évvel járunk a Új remény eseményei előtt, vagyis ezt sem köti egy szereplő sem a mozifilmekhez. A Sith-ekből még nem csak kettő lehet - de vajon az uralkodásra áhítozó önző Erő-használók mire mennek, amikor hajótörést szenvednek, és egy ellenséges bolygón ragadnak? Vajon mennyire képesek együttműködni?
Még több: Star Wars