A működéshez és a hirdetések testre szabásához cookie-kat használunk. Az "OK" gombbal elfogadhatod, a "Beállítások" alatt letilthatod a cookie kezelést. A fogaskerékre kattintva bármikor megváltoztathatod a döntésedet. Adatkezelési nyilatkozat
Termékek Menü

​A Star Wars univerzum könyvek sikere töretlen?

Szinte alig van manapság olyan ember a Földön, aki ne ismerné a Star Wars filmeket és könyveket. Ennek egyszerű okai vannak. A filmek, regények és képregények már évtizedek óta jelen vannak az életünkben és folyamatosan elkápráztatják a Star Wars rajongókat és az átlagembereket is.

Nincs ez másként a Star Wars univerzum könyvei kapcsán sem, amelyek egy hatalmas világot tárnak eléd. Kétségtelen, hogy napjainkban a film, mint műfaj (Te is várod a decembert?), jóval elterjedtebb a könyvnél, ugyanakkor bizonyos művek esetén a filmadaptáció, vagy épp a könyvadaptáció is ugyanolyan nagyszerű élményt nyújt. A Star Wars univerzum könyvekre ez tökéletesen igaz. Star Wars eredeti trilógia könyvek

Még az is ráveszi magát a könyvolvasásra, aki egyébként csak nagyon ritkán olvas. Hogy miért? A Star Wars kapcsán kialakult egy olyan szilárd és megtörhetetlen kultusz, amely szinte magához vonzza azokat is, akik egyébként nem vonzódnak kifejezetten a sci-fi világához. A Csillagok Háborúja trilógia, majd az azt követő (megelőző) előzménytrilógia olyan alapot képez, amely kultikussá teszi ezt a miliőt.

A Star Wars univerzum könyvek népszerűsége tehát egyáltalán nem véletlen. Természetesen a készítők részéről ehhez komoly erőfeszítésekre volt szükség. A kezdetektől parázsló viták alakultak ki az egyes történetekkel, s azok kibontakozásával kapcsolatban, s ez nem csak a készítők részéről igaz. A rajongók olykor elégedettek, néha pedig felháborodottak voltak, s ez is jól mutatja, hogy a Star Wars mekkora hatással van a könyv, játék és filmiparra.

Még napjainkban is számtalan kultikussá vált mondat kering a levegőben, s szinte mindenhol találkozhatunk velük. Olyan karakterek jellemzik a művet, akik még generációk múlva is ismertek lesznek a köztudatban. Nem kérdéses tehát, hogy érdemes a Star Wars univerzum könyveket elolvasni, mert ebben az esetben minden apró részletre fény derül, s a végső hatás még teljesebb és magával ragadóbb lesz.

Neked mi a kedvenc történeted? Melyik a legjobb könyv az univerzumból? Írd meg kommentben!

blog comments powered by Disqus