A működéshez és a hirdetések testre szabásához cookie-kat használunk. Az "OK" gombbal elfogadhatod, a "Beállítások" alatt letilthatod a cookie kezelést. A fogaskerékre kattintva bármikor megváltoztathatod a döntésedet. Adatkezelési nyilatkozat
Termékek Menü

Agatha Christie: a legjobb könyvek toplistája

Agatha Christie tart néhány érdekes rekordot - pl.: a Biblia és Shakespeare után az ő műveit publikálták a legnagyobb példányszámban.

Ez nem sikerülhetett volna anélkül, hogy néhány kiemelkedő műve is született volna (csak krimiből kb. 80-at írt). Lássuk, miket tartanak a legjobbaknak!

Egy toplista a sok közül TOP 5-ös lista - illusztráció

Természetesen minden ilyen sorrend mérhetetlenül szubjektív. Most a The Guardian listájának első 5 helyezettjét vesszük sorra:

  1. Az Ackroyd-gyilkosság: Roger Ackroyd egy levélből végre megtudja, ki zsarolja a nőt, akit szeret, de mire az utolsó sorhoz ér, már elvágták a torkát. Nem az első Poirot regény, amiben a legendás szereplőt már visszavonultából szólítja az ügy.
  2. Ház a világ végén: Poirot a védelmébe vesz egy nőt, aki valahol messze, a tengerpartnál él - de hiába, mert így is gyilkosság történik. A gyilkos azonban nem menekülhet, mert ezek után elvi kérdéssé válik a tette a híres nyomozó számára.
  3. Gyilkosság az Orient Expresszen: Egy gyilkosság, és 12 utas a külvilágtól elzárva. Az egyikük biztosan a tettes, de a kapcsolataik szövevényes hálójából vajon hogy sikerül kibogozni, hogy melyikük az? A többször is nagy sikerrel megfilmesített Poirot könyvből kiderül!
  4. Az ABC gyilkosságok: bizarr sorozatgyilkosság borzolja a kedélyeket: az áldozatok között úgy tűnik, csak annyi a kapcsolat, hogy a neveik ABC sorrendben következnek egymás után. Mihez kezd ezzel egy Poirot kaliberű nyomozó?
  5. Tíz kicsi néger: 10 egymásnak ismeretlen vendég érkezik egy villába a rejtélyes háziúr meghívására. Mindnek van titkolnivalója - de nem sokáig, mert a számuk apránként fogyni kezd.

De melyek az olvasók szerint a legjobbak?

Ha van személyes kedvenced, lentebb szavazhatsz rá:

 

Még több: krimi
blog comments powered by Disqus