A működéshez és a hirdetések testre szabásához cookie-kat használunk. Az "OK" gombbal elfogadhatod, az "Elutasítom" gombbal letilthatod a cookie kezelést. A fogaskerékre kattintva bármikor megváltoztathatod a döntésedet. Adatkezelési nyilatkozat
OK

Arsène Lupin könyvek letöltése pdf-ben ingyen - 3 fontos információ

Kelemen Szabolcs

Csábító lehet Arsène Lupin könyveket letölteni pdf-ben, hiszen ingyenes, kevés helyet foglal el a polcon, és sok más egyéb könyvvel együtt könnyen magaddal viheted. Csakhogy itt van 3 bökkenő:

1. A minőség

A legtöbb ingyenesen letölthető pdf-et papír könyvből készítik úgy, hogy széttépik lapokra, és laponként beszkennelik - ez alól valószínűleg az Arsène Lupin könyvek sem kivétel. 

  • előfordul, hogy a szkennelt lapokat egyből összefűzik egy dokumentummá, amivel az a probléma, hogy túlságosan nagy lesz a dokumentum és pl.: keresni sem lehet benne (mert a szöveg képként van beágyazva).
  • máskor a szkennelt lapokat feldolgozzák egy szövegfelismerő programmal. Ez viszont időnként hibázik, és egyes betűket másra cserél, amitől a szöveg nem mindenhol lesz érthető.

Az így nyert e-könyv nem alkalmazkodik a képernyő szélességéhez (telefonon pl.: nehézkes lehet olvasni), míg a kifejezetten erre kitalált formátumok a képernyő méretétől függően akár át is tördelhetik a szöveget.

2. A veszélyek

Az ingyenes letöltést kínáló oldalak általában nem tartoznak az internet legmegbízhatóbb szegletei közé. 

Lehetnek rajtuk vírusok vagy más ártó szándékú programok, és ezek támadhatnak olyan link mögül is, ami valójában egy hirdetés, de letöltési linknek álcázza magát.

Az ilyen veszélyek elkerülése miatt is jobb kerülni az Arsène Lupin könyvek ingyenes letöltését, vagy legalább használjunk jó vírusirtót!

3. A nyilvánvaló, de...

Az ingyen letöltött könyvek nagy része nem legális, mert pl.: szerzői jogokat sért. 

Nem csak a kereskedő vagy a kiadó nem keres rajta, hanem az sem aki lefordította, és az sem, aki megírta - pedig ha tetszett a könyv, utóbbiak igazán megérdemelnének pár forintot, nem?

A jó hír az, hogy ha pusztán az olcsóság miatt töltenéd le a Arsène Lupin könyveket pdf-ben, mi 7 módszert tudunk neked javasolni, amivel legálisan és olcsón lehet könyvet olvasni.
Még több: krimi