A működéshez és a hirdetések testre szabásához cookie-kat használunk. Az "OK" gombbal elfogadhatod, a "Beállítások" alatt letilthatod a cookie kezelést. A fogaskerékre kattintva bármikor megváltoztathatod a döntésedet. Adatkezelési nyilatkozat
Termékek Menü

Assassin's Creed: válassz oldalt!

Kelemen Szabolcs

... van egy harc, ami évezredek óta tart két titkos társaság között. Szinte egyidős az emberiséggel.

Egyik oldal sem válogat túlzottan a módszerek között - de akkor mi is a különbség közöttük?

A templomosok

Ahogy azt az assassin's creed könyvekből is tudhatjuk, a magát Templomosoknak nevező titkos szervezet más néven a keresztes háborúk előtt is létezett. Egészen a bibliai Káinig vezetik vissza eredetüket.

Céljuk egy új világrend és új világ kialakítása, ahol béke van, és megszűnnek azok a problémák, amiket az emberi butaság okoz: a gyűlölet, az erőszak, a háborúk, mivel az új világban mindenki felvilágosult és bölcs. Csakhogy ezt azzal akarják elérni, hogy megszüntetik az emberiség szabad akaratát, és beavatott diktátor kasztként a Templomosok akarnak irányítani mindenkit.

Bár politikai befolyásuk is egész nagy, céljukat főként az édeni részek közé tartozó ereklyék (amiket az a faj hozott létre, amik a Földet az emberiség előtt népesítette be) összegyűjtésével próbálják elérni, amik óriási hatalmat adnak az emberi akarat felett.

Ebben van segítségükre az Abstergo nevű nemzetközi vállalat, ami kifelé azt a látszatot mutatja, hogy egy gyógyszercég, miközben rengeteg modern technológiát kifejlesztéséért felel. Egyik találmányuk az Animus, amiben egy ember az ősei emlékeit élheti újra. Úgy próbálnak az ereklyék nyomára bukkanni, hogy olyan embereket rabolnak el, akiknek az ősei bizonyíthatóan érintkeztek az édeni részekkel, és az újraélt emlékekből kísérlik meg kitalálni, azok hol lehetnek a jelenben.

Nemritkán asszaszinok leszármazottait vetik alá a kezelésnek, akik a szerkezet túlhasználata miatt az ősök képességeinek birtokába kerülnek a való világban is, de fennáll a megőrülés és az agykárosodás veszélye is.

Az asszaszinok Asszaszinok az Alvilág c. könyv borítójáról

Az asszaszinok neve bár baljóslatú, valójában a céljaik igen magasztosak, és nagyon hasonlítanak Templomosok céljaira. Ők is egy békés, utópisztikus világot akarnak elérni, csak teljesen más eszközökkel. Az asszaszinok abban hisznek, hogy az emberiség szabad akaratából is létre tud hozni egy jobb világot, ha hagyják fejlődni. Semmi szükség diktátorokat ültetni az emberek nyakába, ezért az asszaszinok a történelem során nem csak a Templomosok, hanem általában a zsarnokság ellen is küzdöttek.

A cél elérése érdekében gyakran ugyanazokat az ereklyéket próbálják megszerezni, mint a Templomosok, de ők csak azért, hogy biztonságba helyezzék, hogy az örök ellenségük ne haszhálhassa fel. Ennek során szükséges lehet kiszabadítani az Abstergo foglyait is, hiszen ők vihetnek közelebb az édeni részekhez - ezzel kezdődik az első játék is.

Hogy mennyire állnak jól a saját céljuk elérésében? Az akciódús assassin's creed könyvek és játékok nyilván nem az emberiség fejlődését szolgáló iskola-, és kórházépítéseket, vagy ehhez hasonlókat mutatják be - viszont átélhetjük, hogy legalább van egy szervezet, amelynek eddig sikerült megakadályozni, hogy a Templomosok átvegyék az uralmat a Földön.

Te melyik oldalhoz csatlakoznál?

blog comments powered by Disqus