A működéshez és a hirdetések testre szabásához cookie-kat használunk. Az "OK" gombbal elfogadhatod, a "Beállítások" alatt letilthatod a cookie kezelést. A fogaskerékre kattintva bármikor megváltoztathatod a döntésedet. Adatkezelési nyilatkozat

Ezért nem jó a vége A szolgálólány meséje könyvnek

Scifimarket

Margaret Atwood: A szolgálólány meséje c. disztópikus regénye nagyjából ott végződik, ahol a Hulu sorozat első évada is. Idézzük fel, miért is érdekes ez a befejezés?

Így ér véget a könyv

Fredé elmondja Nick-nek, hogy úgy gondolja teherbe esett. Nem sokkal ezután a titkos rendőrség egyenruháját viselő férfiak érkeznek a házba, hogy elvigyék Fredét. Illusztráció Margaret Atwood A szolgálólány meséje c. könyvének borítójáról

Egy kisbusz vár rájuk, és Nick azt mondja Fredének, hogy bízzon ezekben az emberekben, és menjen velük. Fredé sem abban nem biztos, hogy Nick tagja-e az ellenállásnak, sem abban hogy az egyenruhások valóban a titkosrendőrség emberei, vagy az ellenállók, mégis beül az autójukba.

Innentől a sorsának alakulása bizonytalan.

Mi ezzel a baj?

Nem hiszem, hogy így bárkinek a tetszését elnyerné A szolgálólány meséje könyv vége, és nem csak azért, mert egy disztópiához ritkán jár happy end. Miután idáig végigéltük a történetet, érthető az igényünk a folytatásra, vagy a megnyugtató lezárásra, de helyette csak egy gigantikus cliffhangert kaptunk.

A Hulu sorozata is elengedi Fredé szálát, alig esik szó róla az első évad után.

A szolgálólány meséje könyv epilógusából megtudjuk, hogy Fredé a történetét kazettára rögzítette, vagyis valószínűsíthető, hogy életben maradt (hacsak nem a könyv eseményei során készítette a felvételt, úgy, hogy arról nem esett szó).

A következő könyv ("Testamentumok") pedig 15 évvel később veszi fel az események fonalát, ráadásul 3 új főszereplővel. Szerencsére ebből legalább érintőlegesen megtudhatjuk, mi lett Fredé sorsa... Azért szerencsére, mert aki ma áll neki olvasni a 2019-es folytatást, nem kell 34 évet várnia azokhoz hasonlóan, akik 1985-ben az első rész első kiadását olvasták.