A működéshez és a hirdetések testre szabásához cookie-kat használunk. Az "OK" gombbal elfogadhatod, az "Elutasítom" gombbal letilthatod a cookie kezelést. A fogaskerékre kattintva bármikor megváltoztathatod a döntésedet. Adatkezelési nyilatkozat
OK

Így lett vége a Walking Dead képregényeknek

A Walking Dead képregénysorozat utolsó része az a 193-as szám, ami 2019 júliusában jelent meg. De mi is történt?

Sikertsztori Részlet egy Walking Dead képregény borítójából

A Walking dead-et sikerességében csak a legnagyobbakkal lehet egy lapon említeni. 2003-tól 2019-i tartó története alatt nem csak rengeteg képregény jelent meg, hanem két, hozzá kapcsolódó TV sorozat is elindult. Miközben ezek nézettségi rekorodokat döntöttek, a Trónok harcához mérhető mennyiségű főbb karaktertől kellett búcsút vennünk mind képregényben, mint a képernyők előtt.

Ennek ellenére a befejezés körítése több, mint visszafogott volt. Robert Kirkman nem várta meg a kerek 200-as számot, és nem csaptak nagy marketingkampányt sem az utolsó résznek. Sőt, valójában egy kis porhintés tovább sokkolta az olvasókat: a 194. és a 195. rész borítótervei már nyilvánosak voltak, amikor megtudták: az a 193-as füzet a vége a történetnek, amit a legutóbb a kezükben tartottak.

Mi lett a vége?

Anélkül, hogy a történet csattanóját lelőnénk, néhány dolgot talán megoszhatunk a befejezéssel kapcsolatban.

A The Walking Deadtől sosem álltak távol a történelmi párhuzamok, és mivel úgy kezdődik, hogy a civilizáció a földbe áll, a méltó befejezése az a pont lett, ahol a civilizációt valamilyen szinten sikerül újraszervezni.

Persze jó kérdés, hogy nem merülnek-e fel olyan problémák, mint amik általánosak voltak a zombi-apokalipszis előtt, és hogy ezekre tudnak-e, akarnak-e jó választ adni a világ szereplői?

Hogyan tovább?

A sorozatok eddig sem követték betűről betűre a képregényeket, ezért azok mehetnek tovább a maguk medrében, ameddig kitart az érdeklődés.

A The Walking Dead képregények rajongói azonban jobb, ha felkészülnek: bár a 193 képregényfüzet nem tűnik kevésnek, a befejezéssel a zombis világ egy "véges erőforrássá" vált, úgyhogy javasolt nagy becsben tartani őket!

Még több: zombi ~blog