A működéshez és a hirdetések testre szabásához cookie-kat használunk. Az "OK" gombbal elfogadhatod, a "Beállítások" alatt letilthatod a cookie kezelést. A fogaskerékre kattintva bármikor megváltoztathatod a döntésedet. Adatkezelési nyilatkozat
Termékek Menü

Celaena kalandjai, avagy az Üvegtrónról röviden

Scifimarket.hu

Legyél fiatal vagy idős, teljesen mindegy, mert ez a sorozat generációkat átlépve köt le egy kényelmes fotelbe

Az Üvegtrón sorozat az amerikai szerző, Sarah J. Maas nagyszerű fantasy regénye. Az első kötet 2012 augusztusában jelent meg. A történet Celaena Sardothien-nak, egy tinédzser gyilkosnak az utazása egy korrupt országban, zsarnoki uralkodóval az élen. A történet előrehaladtával Celaena összeesküvést tár fel. A sorozat a 2018. októberi hetedik könyvvel zárul. A sorozat szerepel a New York Times Best Seller listáján. Spoileres bemutató következik!

1 - Üvegtrón Az üvegtrón sorozat főszereplőjének illusztrációja

Amikor mágia eltűnik a világból, és a hatalmat egy ördögi király veszi át, aki az üveg trónjáról dirigálja népét, egy gyilkos kerül a kastélyba. De nem azért jött, hogy megöljön valakit, hanem, hogy elnyerje szabadságát egy próbán. Ha sikerül legyőznie huszonhárom gyilkost, tolvajt és harcost egy versenyen,  ő lesz a király bajnoka és akkor szabadulhat börtönéből – hogy végre megeresse a legnagyobb gyilkost a világában. A neve Celaena Sardothien.
Az őrség kapitánya védi őt, aki legőrültebb álmaiban sem gondolta arra, hogy újra lesz egy barátja. Arra pedig végképp nem, hogy az Ő legbizalmasabb barátja ki lesz.
De valami gonosz lakozik a kastélyban. Amikor a versenytársak elkezdenek haldokolni, egyenként, Celaena személyes szabadságharcává válik, hogy megfékezze azt. A túlélésért kétségbeesett törekvéseket tesz. Azért, hogy felfedje a gonosz forrását, mielőtt elpusztítja az a világot. Az Ő világát.

2 - Éjkorona

Ő a világ valaha látott legjobb gyilkosa. De vajon hova vezeti lelkiismerete és a szíve?
Egy évig tartó kemény munka után amit Endovier sóbányáiban töltött, Celaena Sardothien tizennyolc évesen, kegyelmet nem ismerő bérgyilkosként nyerte meg a király versenyét, ezzel Ő lett az új királyi gyilkos.
Azonban, Celaena messze nem hű a koronához – van olyan titka, amelyet még a legintimebb bizalmasai előtt is rejteget. Celaena megpróbálja felderíteni az Üvegvárban eltemetett emlékeket, de közben senkiben sem bízhat. Aztán egy kimondhatatlan tragédia széttöri Celaena világát. Veszélyes erők gyűlnek össze a horizonton - olyan erők, amelyek azzal fenyegetik, hogy elpusztítják az egész világot. Celaenát választás elé állítják, kényszerítik, hogy válasszon. Döntenie kell hűség és szív között. Vajon hajlandó harcolni?

3 – A tűz örököse

Celaena elveszett és teljesen összetört. Egyetlen gondolata az, hogy megbosszulja a legkedvesebb barátja halálát, miközben kötelessége egy zsarnokot szolgálni. Ha van is bármi remény, hogy Celaena megsemmisíti a királyt, a válaszok Wendlynben találhatóak. Chaol, a királyi őrség kapitánya elküldte Celaena-t, hogy megvédje őt, de legvadabb démonai mindenhová elkísérik. Sikerül leküzdeni őket?
Vajon Celaena megtalálja az erejét? Nemcsak azért, hogy megnyerje saját csatáit, hanem sokkal fontosabb, hogy a saját embereivel szemben kell visszanyernie hiteleségét.
Az üvegtrón sorozat harmadik részében a New York Times best-seller írója, Sarah J. Maas, sokkal több akcióval, pusztító drámával és őrült romantikával teli könyvet tárt a nyilvánosság elé.

4 - Árnyak királynője

Sarah J. Maas sorozata ezzel a negyedik kötettel új magasságokat ér el. Mindent elsöprő sikert aratott vele.
Celaena Sardothien végül visszatér a birodalomba – természetesen nem vezérelheti más, mint a bosszú. Mindent megtesz a megdicsőült királyság megmentéséért.
Aelin Galathynius, a Terrasen királynője elismerte őt. De mielőtt visszaveszi trónját, harcolnia kell. Harcolni fog az unokatestvéréért, harcolni fog barátjáért, egy fiatal férfiért, aki börtönben van. És harcolni fog az emberekért, akik rabszolgái a brutális királynak, és várja az elveszett királynő diadalmas visszatérését.
Celaena epikus utazása emberek millióinak ragadta meg szívét és a képzeletét szerte a világon.

5 – Viharok birodalma

Aelin Galathynius felesküdött, hogy nem fogja visszaadni a királyságát. Különösen akkor, amikor a királynő lehet az egyetlen ember, aki képes megvédeni az udvart, ami felett újabb sötét felhők gyülekeznek. Az út során ugyan vesztett szövetségesei közül, de ugyanakkor nyert is. De most válaszút elé került. Mit és kit áldozzon fel azért, hogy megakadályozza Erilea széthullását?

Még több: ~blog fantasy
blog comments powered by Disqus