A működéshez és a hirdetések testre szabásához cookie-kat használunk. Az "OK" gombbal elfogadhatod, a "Beállítások" alatt letilthatod a cookie kezelést. A fogaskerékre kattintva bármikor megváltoztathatod a döntésedet. Adatkezelési nyilatkozat
Termékek Menü

Celaena, az Üvegtrón sorozat bájos főszereplője

Scifimarket.hu

Az Endovier sötétjében egy tizennyolc éves lány életfogytiglanit kap. Ő egy képzett gyilkos, a legjobb a fajta, de végzetes hibát követett el: elkapták.

Westfall kisasszony egy üzletet kínál neki: szabadságát egy hatalmas áldozatért cserébe. Celaena-nak kell képviselnie a herceget egy halálos versenyen, amelyen a legtehetségesebb tolvajok és bérgyilkosok harcolnak. Vajon nyer vagy veszít? Megtalálja a saját útját?

Ki ő?

Celaena Sardothien egy 18 éves bebörtönzött bérgyilkos, aki lehetőséget kapott arra, hogy "elnyerje szabadságát" egy versenyen, a király udvarában. Ha sikerül - a legerősebb, legkeményebb bajnokokat (vagy gengsztereket) a föld mélyébe juttatnia, akkor nyereményként négy évet kell letöltenie a király személyes gyilkosaként, hogy végső szabadságot kapjon. Érthetően nagyon gyűlöli a királyt, de Dorian koronás herceg és legjobb barátja, a gárdisták kapitánya átsegíti őt a nehéz időszakokon.

Miért félelmetes? Celaena Sardothien, az Üvegtrón tinédzser gyilkosa

17 éves volt, amikor elfogták és elküldték a bányába. Annak ellenére, hogy kemény hírnevet szerzett magának, mint a legprecízebb „gyilkológép”, ő mégis vicces és hihetetlenül magabiztos. Imádja a könyveket és mint egy igazi lány, a divatot is követi. Ha viszont az emberi kapcsolatairól beszélünk, falba ütközünk. Még mindig összefacsarja a törött szívét az első szerelme, Sam halála.

A szerelmi szál

Sarah J. Maas első könyvében (némileg az alkonyat sorozathoz hasonlóan) egy jól megírt szerelmi háromszög van Celaena, Dorian és Chaol között. Dorian-t többször is megcsókolja, de rájön, hogy kapcsolatuk talán nem a legjobb ötlet, több okból sem. Ezek közül az egyik az ő egyre növekvő érzése a Chaol iránt, aki az edzőpartnere és egyben jóbarátja is. (Egyébként a második könyvben ez még világosabbá válik.) Egyértelmű, hogy Chaol Celaena elsődleges „célja”. Viszont előre borítékolható, hogy számtalan akadályt kell leküzdeniük ahhoz, hogy elérjék a végső boldogságot. (Az, hogy miért is nehéz a választás, talán még mindig Sam-re vezethető vissza. Hiszen bárkit is választ, árnyéka lehet csak a nagy szerelemnek. Legalább is az első időkben biztosan.)

Na de milyen a személyisége?

Nagyon szenvedélyes. Talán a hasonló könyvek női szereplői közül a legszenvedélyesebb. Különösen azon emberek iránt, akiket már megismert, akiket közel engedett magához, akiket szeret. Amikor valaki érdekli, mélyen törődik vele, bár az életében rengetegszer megtapasztalt veszteségek miatt benne van a távolságtartás is, nem szeretné újra átélni ezeket. Egyébként ez a szenvedélyes természete gyakran kiterjed az érdeklődésére is, amelyeket a könyvek, édességek és zene foglal magában. Gyakran lehet durvának vagy akár gonosznak nevezni, de nyilvánvaló, hogy nagyon szereti hazáját és barátait. Az Üvegtrón sorozat során gyakran gyötrődik, hol szellemes, gondtalan és boldog, hol zaklatott és szomorú, és ezek az egymást váltó érzelmek elképesztő dühben tudnak felszínre törni. Ezek azok a megnyilvánulások, amik miatt bajba kerül, mint például, amikor elfogják Sam Cortland meggyilkolása után bosszút akar állni. Ami viszont szinte megmosolyogtató, hogy még a gyilkossággal eltöltött ideje alatt is rendkívül aprólékos volt a megjelenésével kapcsolatban. Van egy bájos finomság abban, ahogy ragaszkodik ahhoz, hogy divatos ruhát viseljen.
Ami az erkölcsöket illeti: bár gyakran megpróbálja elnyomni magában a zűrzavaros múlt emlékeit, átlépni rajt nem teljes mértékben sikerül. Nem tolerálja az igazságtalanságokat.

De hát egy lányról beszélünk, nézzük a külső adottságokat :)

Az üvegtrón sorozat főszereplőjét különösen szépnek tartják. Hosszú, aranyszínű hajával, amely ragyog a napfényben, és ami a Tűz örököse könyvben már megrövidül. Szemei világos türkiz színűek. Teste finoman hosszú és tónusos, melyet rengeteg heg „díszít, beleértve a hátán lévőket is, amelyek azon ostortól származnak, ami az Endovier sóbányáiban csattantak rajta.

Tehát foglaljuk össze. Áll előttünk egy fiatal, rendkívül csinos lány, aki semmiben nem különbözik nő társaitól, hiszen csinos, és ugyanazok a dolgok érdeklik – divat, könyvek, édességek, - mint hasonló korú társait. Viszont ott van a gyilkos hajlam, a benne rejlő mérhetetlen düh. Az agresszivitás. Amik viszont abszolút megkülönböztetik a többi fiatal lánytól, és ami miatt az ember nem tud magában igazságot tenni, hogy akkor most  Celaena-t szeretni kell, vagy félni kell tőle?
Aki elolvassa a könyvet, az eldöntheti magának. Most csomagban is beszerezheted nálunk, ami még a pénztárcádnak is kedvez.

Még több: ~blog fantasy
blog comments powered by Disqus