A működéshez és a hirdetések testre szabásához cookie-kat használunk. Az "OK" gombbal elfogadhatod, az "Elutasítom" gombbal letilthatod a cookie kezelést. A fogaskerékre kattintva bármikor megváltoztathatod a döntésedet. Adatkezelési nyilatkozat
OK

Milyen műfajba tartozik Az idegen Diana Gabaldontól?

Sok népszerű történetre jellemző, hogy nem nyílegyenes és pofonegyszerű. Sőt, a jó történetek között előfordul a műfajok keveredése is. Na de Diana Gabaldon Az utazó c. Outlander könyv még ezek között is egyedülálló!

Abban talán mindenki megegyezik, hogy Az utazó egy regény, és egy kitalált, fiktív történetet mutat be. 

De milyen műfajok fordulnak elő Az utazóban?

A következő főbb műfajok elemei mind megtalálhatóak benne:

  • történelmi fikciónak mindenképpen tekinthető, mert valós történelmi események képezik a történet díszleteit, akár az 1743-as Skóciai eseményekre, akár a II. világháborúra gondolunk.
  • romantikus regénynek is tekinthető, Claire Randall és Jamie Fraser kapcsolata miatt
  • fantasy elemként lehet kezelni akár a babonákat - erre Claire rá is játszik, boszorkánynak kiadva magát - , de az időutazás is lehet mágikus, fantasy elem.
  • Utóbbi lehetne akár sci-fi elem is, mert ha tudományosan nincs is alátámasztva, hagyományosan sci-fi elem szokott lenni, és a szabályszerűségeit lehet vizsgálni, amikor tudomást szerzünk, hogy egynél több időutazó van. A 20. századi ismeretek visszavitele a 18. századba szintén némileg sci-fi vonás.

 

 

 

Még több: fantasy ~blog