A működéshez és a hirdetések testre szabásához cookie-kat használunk. Az "OK" gombbal elfogadhatod, a "Beállítások" alatt letilthatod a cookie kezelést. A fogaskerékre kattintva bármikor megváltoztathatod a döntésedet. Adatkezelési nyilatkozat
Termékek Menü

Ezért (is) lehet milliós rajongótábora a Minecraftnak

Scifimarket.hu
A Minecraft elsöprő népszerűségét sajátos dolgok (is) magyarázzák, ezek közül most egy okot és egy következményt tárunk elétek!

Hatalmas a rajongótábor Minecraft építőkocka

Napjainkban gyakran több, mint egymillió aktív felhasználó vesz részt a Minecraft játékban. A Minecraftforum.net messze a legnépszerűbb fórum, több mint 4 millió hozzászólással – kezdve a  könnyedebb témákkal, mint például új eszközök vagy a kardok esztétikai megjelenése, de vannak tippek (mit-hogyan érdemes csinálni, vagy melyik Minecraft könyv szól a témáról) és találkozhatunk komplett script leírásokkal is. A modok készítőinek jelentős tudással és tapasztalattal kell rendelkezniük a programozás terén, amit részben a fórumon is felszedhetnek és vissza is oszthatják tapasztalataikat.

Fejlesztői szemmel

Aaron Goers, 26 éves játékos, aki civilben mérnök, azt mondta, hogy több éve kezdett el játszani a Minecraft-ot. Goers, aki a Speed ​​Stacks Inc. technológiai koordinátora, több, mint 15 éve foglalkozik számítógépes játékokkal. "Ennek a játéknak a fejlődését már a nagyon korai kiegészítésektől kezdve figyeltem. Ami a nagy szoftverváltozásokat illeti, a legnagyobb és egyben valószínűleg leginkább alábecsült volt az a változás, amit az Anvil adatbázisrendszernek neveztek."
A 2012-ben bevezetett Anvil adatbázisrendszer megváltoztatta az adatok feldolgozásának és feltöltésének módját, így az Minecraft világa sokkal nagyobb és gyorsabb lett, mint korábban. Egy felhasználó számítása szerint egy Minecraft világ a Föld felszínének a nyolcszorosa, ami rendkívül fontos, mivel ezen egyre több játékosnak kell osztoznia.
Az adatbázis és a mechanika korszerűsítésével, a Minecraft legnagyobb innovációja elindult.

Minecraft a digitális világról szól, de egyre szélesebb körű az offline megjelenése

A Minecraft-ot nehéz háttérismeret nélkül játszani. A szükséges tudás egyik legnagyobb forrása nyilván az internet, annak minden előnyével (naprakész lehet, gyors, ingyenes) és hátrányával (az információ nem mindig megbízható, vagy nem teljeskörű). A milliós tábornak hála, a készítőknek megéri könyveket is kiadni a játékkal kapcsolatban. Egy Minecraft könyv (akár papír alapú, akár digitális) előnye az internettel szemben az, hogy hivatalos, átgondolt, jól szerkesztett információkat tartalmaz.

De nem csak szigorúan ismeretterjesztő könyveket adtak ki a Minecrafttal kapcsolatban: találáhatunk bennük vicceket, sőt, még regény formájú történeteket is, hogy a gép kikapcsolása után se kelljen megválni a játék világától.

Még több: ~blog
blog comments powered by Disqus