A működéshez és a hirdetések testre szabásához cookie-kat használunk. Az "OK" gombbal elfogadhatod, a "Beállítások" alatt letilthatod a cookie kezelést. A fogaskerékre kattintva bármikor megváltoztathatod a döntésedet. Adatkezelési nyilatkozat
Termékek Menü

Han Solo első felesége nem Leia!

Kelemen Szabolcs

A Marvel új Star Wars képregénysorozata egy eddig ismeretlen részlettel korbácsolta fel a kedélyeket: Han Solonak volt egy felesége Leia előtt.

A képregényről

Miután a Star Wars és a Marvel univerzum is a Disney kezébe került, szinte magától értetődött, hogy új Star Wars képregénnyel lepjék meg a rajongókat. Nem is kellett rá tovább várni, mint 2015.

A Han Solo első feleségét felvillantó rész írója Jason Aaron (részt vett a Thor, a Wolverine és a Szellemlovas készítésében), rajzolója pedig John Cassaday (Amerika kapitány, X-men), és a történet valamikor az IV. (Új remény) és a V. film (A Birodalom visszavág) között eltelő 3 év alatt játszódik.

A legérdekesebb rész az, amikor Han Solo Leia hercegnő társaságában utazva összefut Han első feleségével, Sana Soloval, aki igen harcias természet és nagyon rossz néven veszi, hogy férje egy hercegnővel utazgat...

Mit jelent ez?

Han Solo és második felesége, Leia hercegnő Miután a Disney megvásárolta a Star Wars univerzumot, úgy rendelkeztek, hogy az új Star Wars kánon csak a 6 filmből, a Clone Wars sorozatból és a 2014-04-25 után készült történetekből áll. Vagyis pl.: minden korábbi Han Soloról szóló könyv a kánonon kívülre került, viszont ez a mostani képregény Han Solo hivatalos előtörténetének számít.

Szerintem a képregény nem tünteti fel negatív színben Han Solot. Nincs szó arról, hogy Han Solo megcsalta volna a feleségét, hiszen az V. részig Han és Leia között nincs még túlzott szimpátia sem. Ezen kívül ha a képregény nem akar ellentmondásba kerülni a filmekkel, akkor a jövőben jönnie kell egy fordulatnak, ami miatt Han és Sana házassága véget ér még " A Birodalom visszvág " előtt.

Miért...?

A Star Wars világ rengeteg lehetőséget kínál új történetekre. A Sith-ek, a Jedik, a droidok, a klónok, az ismeretlen világok, a fegyverek és a bűnözők mind-mind jó alap lennének egy új sztorihoz, ezért számomra érthetetlen, miért kellett egy ennyire szappanoperaszerű fordulathoz bevetni?

Biztos, hogy a rajongók pont erre vártak? Vagy talán az egész csak egy marketingfogás, hogy még többen beszéljenek a Star Warsról, most, hogy készül "Az ébredő Erő"?

blog comments powered by Disqus