A működéshez és a hirdetések testre szabásához cookie-kat használunk. Az "OK" gombbal elfogadhatod, a "Beállítások" alatt letilthatod a cookie kezelést. A fogaskerékre kattintva bármikor megváltoztathatod a döntésedet. Adatkezelési nyilatkozat

Harry Potter ajándékok: több könyv van, mint gondolnád!

Ha valaki szereti Harry Pottert, szinte minden életkorban és minden alkalomra találni neki valamilyen könyvet ajándékba a sok közül. Ha kicsit is ismered a megajándékozottat, ez a cikk biztos, hogy ad majd egy-két ötletet! Harry Potter ajándék illusztráció

Jelen sorok írásakor majdnem 60 termék található már a Harry Potter könyvek kategóriában. Ezek között találni olcsóbbakat, drágábbakat, és egész könyvcsomagokat is, amiknek áráról mindenki el tudja dönteni, hogy megfelel-e.

Lássuk, mi alapján érdemes választani:

Aki csak a filmeket látta

Azoknak, akik csak a Harry Potter filmeket látták, kézenfekvő ajándék lehet a filmek alapját képező könyv. Ezeknek a könyveknek háromféle változata létezik:

 • Keménytáblás, az eredeti, rajzos borítóval. Mind a 7 megfilmesített rész eléhető ebben a formában.

 • Puhatáblás, ami kicsit olcsóbb a keménytáblás változatnál, de sokak szerint szebb a borítója. Mind a 7 megfilmesített rész eléhető ebben a formában.

 • Illusztrált változat: fiatalabbaknak tetszhet a Harry Potter regények gazdagon illusztrált, nagy alakú változata, ami a filmektől eltérő, rajzolt képi világot tár az olvasó elé. Ebben a formában az első 4 kötet kapható.

A Harry Potter könyvsorozat részei közül itt lehet választani.

Fontos megemlíteni, hogy:

 • a hatodik és a hetedik könyvet 12 éven felülieknek ajánlják

 • van egy nyolcadik Harry Potter történet, a Harry Potter és az elátkozott gyermek. Ez jóval később játszódik, és rengeteg visszautalást tartalmaz az eredeti könyvsorozatra. Eredetileg egy színdarab volt, aminek a színházi szövegkönyvét adták ki (tehát nem regényes a formája). Csak keménytáblás változata van, a puhatáblás regények mellé is csak keménytáblás változatot tudunk csomagolni.

 • A Harry Potter varázsvilágának előzményeivel foglalkozik a "Legendás állatok" filmsorozat (ebből Dumbledore fiatalkoráról tudhatunk meg többet). Ezeknek a forgatókönyveit adták ki, ami a színházi szövegkönyvhöz hasonlóan szellősen szedett.

 • Nálunk mindegyik változat kapható előre összeválogatott csomag formájában is. A puha és keménytáblásnál a csomagoknak van olyan változata is, amiben benne van a 8. rész, és olyan is, amiből hiányzik.

8 részes, keménytáblás Harry Potter csomag

8 részes, keménytáblás Harry Potter csomag

7 részes, keménytáblás Harry Potter csomag

7 részes, keménytáblás Harry Potter csomag

8 részes, puhatáblás Harry Potter csomag

8 részes, puhatáblás Harry Potter csomag

7 részes, puhatáblás Harry Potter csomag

7 részes, puhatáblás Harry Potter csomag

Illusztrált Harry Potter könyvcsomag

4 részes, illusztrált Harry Potter csomag

Legendás Állatok forgatókönyv csomag

Legendás állatok forgatókönyv csomag

Extra tartalom Harry Potter rajongóknak

Akár olvasta a Harry Potter könyveket a megajándékozott, akár nem, az alábbiak kiegészítik az eredeti történetet, ezért rengeteg újdonságot adhatnak:

A Harry Potter könyvekben említett könyvek

A Harry Potter könyvsorozatban a varázsvilág több könyvét is említik, amiket J. K. Rowling megírt, és ki is adták. Ezek:

 • Legendás állatok és megfigyelésük: tankönyv, ami a Harry Potter könyvekben említett varázslényekről szól, gyakorlatilag egy állatos enciklopédia (két változata van, az olcsóbbik kis fekete-fehér, a drágábbik nagy színes illusztrációkat tartalmaz).

 •  Bogar bárd meséi: a varázsló gyerekeknek ebből a könyvből mondtak mesét. 6 mese található benne, amik közül A három testvér meséja a 7. Harry Potter filmben fontos szerepet kap. Fekete-fehér illusztrációkkal.

 • A kviddics évszázadai: ez a varázslók kedvenc sportjával, a kviddiccsel foglalkozó "sportenciklopédia". A játék története, szabályok, csapatok stb. Fekete-fehér illusztrációkkal.

Ez a 3 kiegészítő könyv csomagban is kapható.

Harry Potter kiegészítő könyvcsomag

Harry Potter kiegészítő könyvek csomagban

További mesék J. K. Rowlingtól

A fentebb említett Bogar Bárd meséin és a megfilmesített 7 regényen kívül J. K. Rowling közreműködésével születtek más mesék is, pl.: a Harry Potter és az elátkozott gyermek ("8. Harry Potter könyv, lásd fent), és a Harry Potter világától teljesen független Az Ickabog, valamint A karácsonyi malac.

Ha vannak Harry Potteres kedvencei

Ha a megajándékozott túlságosan is jól ismeri Harry Potter világát, és a Roxfort házait, jó eséllyel örülni fog az első Harry Potter regény díszkiadásának. Ebből 4 változat született, a Roxfort házainak megfelelően és az első három könyv érhető el ilyen formában:

A Harry Potter és a bölcsek kövéhez (1. könyv):

A Harry Potter és a titkok kamrájához (2. könyv):

A Harry Potter és az azkabani fogolyhoz (3. könyv):

A Harry Potter és a Tűz serlegéhez (4. könyv):

A díszkiadás nem csak abban tér el a hagyományostól, hogy más a borítója, vagy hogy a lapok szélét a kapcsolódó ház színei díszítik, hanem abban is, hogy tartalmaz:

 • fekete-fehér illusztrációkat

 • Roxfort térképet

 • a házhoz kapcsolódó bevezető fejezetet

 • a regény utáni fejezetek a ház híres öregdiákjait méltatják,

 • találhatunk benne kvízt is

A választáshoz csak azt kell tudni, melyik a megajándékozott kedvenc háza?

Harry Potter albumok

Rengeteg kiegészítő infomációt tudhat meg a Harry Potter világából a megajándékozott a következő albumokból:

Aki nem olvas sokat

Ha egy egész regényt nem biztos, hogy elolvasna az, akinek ajándékot keresünk, válaszhatunk olyan könyvekből, amik rövidebb szövegeket tartalmaznak. Ilyenek pl.:

Idősebbeknek

Akik szerették Harry Pottert és az írónő stílusát, de már idősebbek, azoknak érdekesek lehetnek J. K. Rowling egyéb művei is:

 • A Cormoran Strike könyvek egy igen sikeres krimi sorozat, amit a BBC meg is filmesített (szerzőként Robert Galbraith lehet a borítón, de ez J. K. Rowling írói álneve)

Cormoran Strike könyvcsomag

Comoran Strike krimi könyvcsomag

Diplomaosztóra

2008-ban a Harvard egyetem végzősei előtt a Harry Potter szerzője mondott beszédet, amit ki is adtak egy illusztrált könyvecskében "Az élet dolgai" címmel.

A borító szerint "nem csak azoknak ajánljuk, akik most kezdik felnőtt életüket, hanem bárkinek, aki úgy érzi, fordulóponhoz ért, és szeretne kicsit szebben, bátrabban, szabadabban élni".

Akinek fontos a jótékonyság

Akinek fontos a jótékonyság, az a 3 Harry Potter kiegészítő könyvvel két legyet is üthet egy csapásra: nem csak extra Harry Potter tartalom található bennük (ahogy fentebb írtuk), hanem a megvásárlásukkal nemes célt is támogathatunk:

A jótékony célról a könyvek hátlapján lévő tájékoztatást idéztük.

Egy jó tanács

Szerintünk vásárlás előtt érdemes megnézni a könyvek kivitelét is a termékoldalon (pl.: kemény-, vagy puhatáblás-e a borító, hány oldal, mert vannak kifejezetten rövidek is, van-e illusztráció, ezt fentebb is írjuk), hogy biztos olyan legyen a választott könyv, amire számítunk.