A működéshez és a hirdetések testre szabásához cookie-kat használunk. Az "OK" gombbal elfogadhatod, a "Beállítások" alatt letilthatod a cookie kezelést. A fogaskerékre kattintva bármikor megváltoztathatod a döntésedet. Adatkezelési nyilatkozat
Termékek Menü

Henry Cavill fogja játszani Geraltot. Örülünk?

Kelemen Szabolcs

Ez a nap is eljött: már tudjuk, ki fogja játszani Geraltot a Netflix Witcher sorozatában. A hír nem kicsit szólt, mi pedig a bejelentés óta azon gondolkozunk, hogy vajon jó ez nekünk?

Ki lehetett volna még?

Mióta kitudódott, hogy a Netflix sorozatot készít a Witcher könyvek és a játék alapján, rengeteg találgatás látott napvilágot, hogy ki játszhatná el Geraltot és a többi kulcsszereplőt.

A főszerepre felmerült Viggo Mortensen (Aragornt játszotta A Gyűrűk urában) és Nikolaj Coster-Waldau (Jaime Lannister a Trónok harcából) neve, akik mind voltak már fantasy hősök - egyiken sem lepődtünk volna meg. Egyesek Luke Evanst is emlegették (ő volt Íjas Bard, A hobbit: Az öt sereg csatájában), de inkább a Halálos iramból ismerős. Valahogy manapság minden főszerepnél elhangzik Idris Elba neve (sok filmben játszott, de főleg Heimdallként ismerhetjük a Marvel filmekből), aki ugyan remek színész, de erre a szerepre nem biztos, hogy a leghitelesebb jelölt.

Érdekes választás lett volna Colin Farrel is, na nem a Förtelmes főnökök tenyérbemászó Bobby Pellittje okán, hanem sokkal inkább az In Bruges tépelődő bérgyilkosa miatt.

Ami Henry Cavill ellen szól Henry Cavill és egy Geralt ábrázolás

Valljuk be, Henry Cavill kiválasztása nem kicsit meglepő, több okból is. A neve szinte összeforrt Superman karakterével, aki számára lehetetlen szinte nem is létezik - ellentétben Geralttal, aki nagyon is korlátok között kell, hogy éljen. Ráadásul a színész az eddigi Geralt ábrázolásokra semmilyen szögből sem hasonlít.

Első ránézésre inkább a modellkedést feltételeznénk róla, mint hogy egy barlangban kosszal és vérrel kenje össze magát - ahogy mondjuk egy Witcher könyv szerint illene.

Pozitívumok

Azért meg lehet látni a szereplőválasztásban néhány pozitívumot is.

Egyrészt úgy hírlik, hogy új Superman filmet egy jó darabig nem forgatnak, így könnyebb lesz eltekinteni attól, hogy "Geralt" nemrég még a felhőkarcolók között repkedett. Emiatt a döntés is érthetőbb Cavill szempontjából: tovább kell lépnie, ráadásul Geralt szerepében éppen a képregényhősi skatulyából szabadul ki.

Másrészt ha volt keret leszerződtetni Cavillt, valószínű, hogy nem spórolnak máson sem. Vagyis reménykedhetünk benne, hogy a sorozat a kornak megfelelően igényes kivitelű lesz (talán megtöri a játékadaptációs filmek annyiszor emlegetett átkát is? - bár itt egy Witcher könyv is erős mentőövet jelenthet). De az is pozitívum, hogy a cikk írásának pillanatában Henry Cavill Budapesten tartózkodik, sőt, a sajtó egyes képviselői azt is tudni vélik, hogy pont a Witcher sorozat forgatása miatt. Az azért nem lenne rossz, ha nálunk forgatnák, nem igaz? Főleg hogy a Trónok harcából egy képkockát sem vettek fel Magyarországon, Horvátországban viszont annál többet. (Mondjuk, hogy mit forgathatnak most, amikor még csak Geralt szerepére választottak színészt, az rejtély. Lehet, hogy kacsa az egész?)

Fotó: By Gage Skidmore, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=41600875

 

blog comments powered by Disqus