A működéshez és a hirdetések testre szabásához cookie-kat használunk. Az "OK" gombbal elfogadhatod, a "Beállítások" alatt letilthatod a cookie kezelést. A fogaskerékre kattintva bármikor megváltoztathatod a döntésedet. Adatkezelési nyilatkozat
Termékek Menü

Így jutottak volna át a Falon sárkány nélkül [Trónok harca]

Kelemen Szabolcs

Amikor a Vadak megostromolták a Falat, láttuk, hogy frontális támadással elég nehéz rajta átjutni. Ha a támadást nem is tudja visszaverni az Éjjeli őrség, még akkor is durván meg tudja ritkítani az ostromló sereget. Trónok harca - a Fal és az Éjjeli őrség egy tagja

Az Éjkirály mégis a Fal ostromát választja, de neki volt egy hatalmas előnye a Vadakhoz képest: rendelkezett egy sárkánnyal.

A helyében persze mi is a sárkányt használtuk volna, de mi lett volna, ha nincs olyan szerencséje, hogy összeakad egy sárkánnyal, amit a szolgálatába állít?

Úsznak-e a zombik?

A hetedik évadban Euron Greyjoy szájából el is hangzik a kérdés: tudnak-e az élőholtak úszni? Ő biztos arra célzott, hogy a szigetén nyugta lenne a holtak seregétől, de sajnos ki kell ábrándítsuk: az élőholtak, ha úszni nem is tudnak, a víztől valószínűleg nem csak nem lesz bajuk, de simán elközlekednek benne.

Azt láttuk, hogy kihúzták Viserion testét egy jeges tóból. A láncokat a holtak elég nehezen kötötték volna rá a vízbe merülés nélkül, vagyis erre képesek. Megfulladni biztos nem fognak (hiszem már halottak). A víztől legfeljebb tovább rohadnak, de az sem számít igazán, mert a mágia egyben tartja őket.) Másrészt a sci-fi/fantasy irodalomban is előfordul, hogy zombik vízben mozognak. A World War Z könyv változatában például a tenger fenekén simán átsétáltak egyik szigetről a másikra, és az első dokumentált fertőzést is egy tóban úszva kapta el valaki.

Meglepetésszerű támadás

Ha az élőholtaknak nem lesz bajuk a víztől, nem nehéz kitalálni, hogyan juthatnak át a Falon. Egyszerűen lemerülnek a vízbe a Jég-, vagy a Fóka öbölben, a tenger fenekén sétálnak néhány (talán 10) mérföldet, megkerülik a falat, és kimásznak a partra a Fal túloldalán, ahol az Éjjeli őrség már nem veszi észre őket. Nem veszítenek egy csontvázat sem, de ezen kívül is van még egy nagy előnye az egésznek: az első támadásuk hidegzuhanyként fogja érni északot.

De hogyan lett sárkánya az Éjkirálynak?

Sokkal jobb kérdés, hogy minek köszönheti az Éjkirály, hogy szert tett egy sárkányra? Ehhez az kellett, hogy körülzárják (és ne leöljék) Havas Jont és csapatát, Daenerys értesüljön róla, a megmentésére siessen, de az Éjkirály ott legyen, hogy végezzen a sárkánnyal és feltámassza.

Vagyis "véletlenül" a holtak serege az Éjkirállyal az élén éppen a környéken járt, a kis csapat "szerencséjére" egy futár el tudod menekülni, mielőtt körülvették őket, és "valamiért" nem rohanták le őket, amíg a segítség megérkezett. Ugyanis miután körülvették őket a holtak, azok vártak, és csak akkor támadtak, amikor már Daenerys a közelben volt. De mire is vártak? Hogy éhen haljanak Jonék? Vagy tudták, hogy jönni fog egy sárkány? (Vagy féltek, hogy beszakad a tó? De hát halottak, és a tó ellenére később mégis támadtak.)  A Trónok harcától idegen lenne ennyi véletlen. Viszont az egész értelmet nyer, azzal, hogy az Éjkirály - ha nem is pontosan - de előre látta a jövőt, amihez elvileg meglehettek a képességei.

Azt viszont még az Éjkirály jövőbe látása sem magyarázza, hogy miért elégedett meg egyetlen sárkány megölésével, vagy hogy miért nem végzett Havas Jonnal és Daenerys-szel - ez ugyanis a lehetősége meglett volna rá, és a közelgő háborúban biztos javítana az esélyein.

Még több: Trónok Harca
blog comments powered by Disqus