A működéshez és a hirdetések testre szabásához cookie-kat használunk. Az "OK" gombbal elfogadhatod, az "Elutasítom" gombbal letilthatod a cookie kezelést. A fogaskerékre kattintva bármikor megváltoztathatod a döntésedet. Adatkezelési nyilatkozat
OK

Star Wars / Csillagok háborúja képregények

Rendezés:

Miért sikeresek a Star Wars képregények?

A Star Wars kétségtelenül a világ egyik legismertebb filmje. Sokan azonban nem tudják, hogy a Star Wars képregények forgalmazása már az első film bemutatása előtt megkezdődött. A különféle könyvek és képregények az elmúlt évtizedekben sorra váltották egymást, s a sikerük szinte minden esetben elsöprő volt. Igaz sokszor a szálak már annyira összekuszálódtak, és ellentmondtak egymásnak, hogy komoly tudás kellett ahhoz, hogy valaki a kirakós minden egyes elemét a helyére tudja tenni.

Az első Star Wars képregények még a legelső film forgatása alatt készültek el. Természetesen ekkor még egyáltalán nem volt kilátásban a film óriási sikere, így meglehetősen félve, azonban bizakodva adták ki a képregényeket. Ez részben látszott is a minőségen, ugyanis gyorsan kellett jót alkotni, ami nem teljesen sikerült. A Star Wars képregények nehézkes indulását, nehézkes folytatás is követte, ugyanakkor már jól látszott, hogy a nagyközönség rajong a történetért. Egészen a második film megjelenéséig nem beszélhetünk óriási sikerekről, azt követően viszont a Star Wars képregények teljesen átalakultak, ahogy a történetet, úgy a rajzokat illetően is. Ettől a ponttól kezdve már minden élénkebb és átláthatóbb lett. Kirajzolódott egy olyan koncepció, amely sorra nyitotta meg a lehetőségeket az alkotók előtt, akik ezeket természetesen ki is használták. A karakterek életszerűbbé és szerethetőbbé váltak, a történet pedig pillanatok alatt megával ragadta az olvasót.

A Star Wars képregények a Jedi visszatér megjelenésével ismét hanyatlásnak indultak, ugyanakkor a kiadóváltás jelentős változásokat okozott a füzetek történetében is. A képregények története során folyamatos ingadozás volt jelen, ahogy a minőséget, úgy a sikerességet illetően egyaránt. Az azonban tagadhatatlan, hogy a Star Wars képregények sorozata napjainkban is a legnépszerűbbek közé tartozik, így érdemes szem előtt tartani. Ha további információkra van szükséged a képregények kapcsán, böngéssz a weboldalunkon. Ha pedig megvásárolnál néhány füzetet, tedd meg egyszerűen és kényelmesen webáruházunk segítségével!