A működéshez és a hirdetések testre szabásához cookie-kat használunk. Az "OK" gombbal elfogadhatod, az "Elutasítom" gombbal letilthatod a cookie kezelést. A fogaskerékre kattintva bármikor megváltoztathatod a döntésedet. Adatkezelési nyilatkozat
OK

Ki ez az Ambrózy Richárd?

Scifimarket

Böszörményi Gyula nagy sikerű krimisorozatának főszereplője Ambrózy Richárd.

Álljon itt egy összefoglaló róla, ami nem lesz mindenre kiterjedő, hogy hagyjunk némi újdonságot az olvasóknak is.

A nyomozó Részlet a Leányrablás Budapesten c. első Ambrózy báró esetei könyv borítójából.

A 19.-20. század fordulójának Budapestjén élt a Böszörményi Gyula által kitalált karakter, Ambrózy Richár báró.

A város kevés magándetektíveinek egyike, de közülök a legjobb. Olyan eseteket is ki tud bogozni, amit a rendőrség nem - és mint általában a magánnyomozók, olyankor kerül a képbe, amikor a hatóságok tehetetlenek.

1894-ben, az Ambrózy Báró eseteinek fő cselekménye előtt elveszítette bal karját, és azt rebesgetik, vele együtt a lelkének azt a részét is, ami gyengédségre lenne képes. Természete zord, és a modorán is lenne mit csiszolni, nem beszélve arról, hogy néha még azokat is bántja, akik szeretik.

A segéd

Ahogy a legtöbb nagy nyomozónak, úgy Ambrózy Richárdnak is van egy társa (Sherlock Holmeshoz és Watsonhoz, Cormoran Strikehoz és Robin Ellacotthoz, Derrickhez és Harryhoz hasonlóan...)

Történetesen ez a társ a jóeszű Hangay Emília (Mili), aki szinte mindenben ellentéte mesterének, viszont rengeteget kell még tanulnia tőle.

Ismerd meg a bárót közelről...

Ambrózy Richárdról a legtöbbet talán néhány tőle származó idézet árul el:

– Bolondnak lenni a fiatalok előjoga – mondta halk sóhajjal. – Maguk ketten azonban kissé túlzásba viszik.
– Hányszor kértem már, Mili, hogy ne kóricáljon folyton szanaszét? Mégis mit gondol, meddig bírom erővel, hogy furton fúrt megmentsem magát?
– Amíg figyel rám és megteszi – feleltem csendesen –, nincs félnivalóm, Richárd. Azután pedig… Hát kit érdekel, hogy mi lesz azután?
– Mili kedves, ön holnap délelőtt a fiammal együtt felmegy a villa tetőteraszára, hogy madártávlatból csodálhassa meg Pest látképét, s aztán felállva a kő mellvédre, szépen leveti magát a mélybe! Nos, mit szól hozzá, jó lesz így?!

... többi pedig az olvasóra vár az Ambrózy báró esetei sorozatban.