A honlap használatával elfogadod a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatnak megfelelően. Adatvédelmi nyilatkozat Elfogadom

Mi ez a Zsivány egyes és miért érdemes megnézni?

Kelemen Szabolcs

Ha nem követted még távolról sem, hogy mi ez az új Star Wars film, összeszedtük a vele kapcsolatos fontosabb kérdéseket és a válaszokat.
Ha rajongó vagy, valószínűleg semmi újat nem fogsz itt olvasni, de ellenkező esetben akár kedvet is kaphatsz a film megnézéséhez :-)

Ez Az ébredő Erő folytatása? A Halálcsillag építése (a Zsivány egyesben)

Nem. Sőt, egy sokkal korábbi történetet dolgoz fel!

Mikor játszódik a film?

Ez a film az elsőként leforgatott Star Wars film, a Csillagok háborúja: Új remény előzményeiről szól. Kb. 19 évvel a Sith-ek bosszúja után, és közvetlenül a IV. rész előtt játszódik. Az 1977-es film elején beúszó szöveg azt írta, hogy egy csata során a lázadók megszerezték a Halálcsillag terveit. Ezt az Új reményben már tényként kezelik, míg a Zsivány egyes pont a tervek ellopásáról szól.

Ennek köszönhetően találkozhatunk pl.: Darth Vaderrel is az új filmben, ugyanis ekkor ő még ereje teljében szolgálja a Birodalmat.

Rey, Finn és Poe Dameron történetét nem is folytatják?

A Star Wars filmek folytatását se tették parkolópályára, sőt a Disney egy egész trilógiát tervez belőle. A VII. rész (Az ébredő Erő) mellé kapunk egy VIII. és IX részt is. Ha hinni lehet a terveknek, akkor VIII. részt 2017 decemberében láthatjuk, míg a IX. részt 2019-ben.

De forgatnak különálló filmeket a Star Wars univerzum érdekesebb történeteiből is - így kapjuk idén a Zsivány egyest, 2018 májusában egy filmet a fiatal Han Soloról, és ha hinni lehet a pletykáknak, akkor 2020 körül vetítik majd Boba Fett történetét.

Lesz folytatás, mondjuk Zsivány kettes címmel?

Nem valószínű, mert már gyakorlatilag van: úgy hívják, hogy Star Wars IV.: Új remény. Az IV. rész olyan közel játszódik időben a Zsivány egyeshez, hogy nem nagyon lehet a két film eseményei közé mást betuszkolni. Sőt, Kathleen Kennedy (a Lucasfilm elnöke) nyilatkozataiból úgy tűnik, hogy túlzott happy endre sem nagyon számíthatunk...

Ha úgyis tudom a végét (ellopják a Halálcsillag terveit), akkor miért érdemes megnézni?

Bár a végkifejlet ismert, az oda vezető út egyáltalán nem. Hogy mekkora áldozattal jár a tervek ellopása, az átértékelheti az Új reményt is. De a végkifejlettől eltekintve elég jó mozinak tűnik, remek látvánnyal (pl.: pálmafák között kommandózó lépegetők!), és új hősökkel, akik felbukkanhatnak későbbi filmekben is.

A film fogadtatása nagyon jó, szinte mindenki pozitívan nyilatkozott róla. De helyettünk beszéljen inkább a számtalan trailer egyike:

 

blog comments powered by Disqus
Miért tőlünk vásárolj? + hírlevél

Bankkártyás fizetés interneten és futárnál!
300 Ft-os kupon és 3 e-book feliratkozóknak!
Email*:
Beváltás 3000 Ft-tól. Részletek
Ingyenes szállítás
Minden vásárláshoz
  • 5% kedvezményre jogosító kód
  • Könyvjelző minden könyvhöz.
Minden 2000 Ft feletti vásárláshoz grantált ajándék.
(A Pénztárban választhatod ki.)
Szállítás Futár Átvétel Bp.
0-2.000 Ft 990 Ft 390 Ft
2.000-
3.000 Ft
799 Ft 0 Ft
3.000-
4.000 Ft
749 Ft 0 Ft
4.000-
10.000 Ft
699 Ft 0 Ft
10.000 Ft
felett
0 Ft -100 Ft
Határidő 1-4 nap* 0-2 nap
Fizetés KP,
utalás, bankkártya
Csomagolási és fizetési költség nincs. További szállítási módok.
  • 300 Ft-os hírlevélkupon. A kuponbeváltásról bővebben.
  • futárnál utalásos fizetéskor 50 Ft kedvezmény
  • online bankkártyás fizetéskor 50 Ft kedvezmény

Vásárlás regisztráció nélkül, egyszerűen >>
*expressz futárral gyorsabb

Szerzők, gyártók:
info doboz
Kérdésed van?

We also speak English!