A működéshez és a hirdetések testre szabásához cookie-kat használunk. Az "OK" gombbal elfogadhatod, a "Beállítások" alatt letilthatod a cookie kezelést. A fogaskerékre kattintva bármikor megváltoztathatod a döntésedet. Adatkezelési nyilatkozat
Termékek Menü

Mi ez a Zsivány egyes és miért érdemes megnézni?

Kelemen Szabolcs

Ha nem követted még távolról sem, hogy mi ez az új Star Wars film, összeszedtük a vele kapcsolatos fontosabb kérdéseket és a válaszokat.
Ha rajongó vagy, valószínűleg semmi újat nem fogsz itt olvasni, de ellenkező esetben akár kedvet is kaphatsz a film megnézéséhez :-)

Ez Az ébredő Erő folytatása? A Halálcsillag építése (a Zsivány egyesben)

Nem. Sőt, egy sokkal korábbi történetet dolgoz fel!

Mikor játszódik a film?

Ez a film az elsőként leforgatott Star Wars film, a Csillagok háborúja: Új remény előzményeiről szól. Kb. 19 évvel a Sith-ek bosszúja után, és közvetlenül a IV. rész előtt játszódik. Az 1977-es film elején beúszó szöveg azt írta, hogy egy csata során a lázadók megszerezték a Halálcsillag terveit. Ezt az Új reményben már tényként kezelik, míg a Zsivány egyes pont a tervek ellopásáról szól.

Ennek köszönhetően találkozhatunk pl.: Darth Vaderrel is az új filmben, ugyanis ekkor ő még ereje teljében szolgálja a Birodalmat.

Rey, Finn és Poe Dameron történetét nem is folytatják?

A Star Wars filmek folytatását se tették parkolópályára, sőt a Disney egy egész trilógiát tervez belőle. A VII. rész (Az ébredő Erő) mellé kapunk egy VIII. és IX részt is. Ha hinni lehet a terveknek, akkor VIII. részt 2017 decemberében láthatjuk, míg a IX. részt 2019-ben.

De forgatnak különálló filmeket a Star Wars univerzum érdekesebb történeteiből is - így kapjuk idén a Zsivány egyest, 2018 májusában egy filmet a fiatal Han Soloról, és ha hinni lehet a pletykáknak, akkor 2020 körül vetítik majd Boba Fett történetét.

Lesz folytatás, mondjuk Zsivány kettes címmel?

Nem valószínű, mert már gyakorlatilag van: úgy hívják, hogy Star Wars IV.: Új remény. Az IV. rész olyan közel játszódik időben a Zsivány egyeshez, hogy nem nagyon lehet a két film eseményei közé mást betuszkolni. Sőt, Kathleen Kennedy (a Lucasfilm elnöke) nyilatkozataiból úgy tűnik, hogy túlzott happy endre sem nagyon számíthatunk...

Ha úgyis tudom a végét (ellopják a Halálcsillag terveit), akkor miért érdemes megnézni?

Bár a végkifejlet ismert, az oda vezető út egyáltalán nem. Hogy mekkora áldozattal jár a tervek ellopása, az átértékelheti az Új reményt is. De a végkifejlettől eltekintve elég jó mozinak tűnik, remek látvánnyal (pl.: pálmafák között kommandózó lépegetők!), és új hősökkel, akik felbukkanhatnak későbbi filmekben is.

A film fogadtatása nagyon jó, szinte mindenki pozitívan nyilatkozott róla. De helyettünk beszéljen inkább a számtalan trailer egyike:

 

blog comments powered by Disqus