A működéshez és a hirdetések testre szabásához cookie-kat használunk. Az "OK" gombbal elfogadhatod, a "Beállítások" alatt letilthatod a cookie kezelést. A fogaskerékre kattintva bármikor megváltoztathatod a döntésedet. Adatkezelési nyilatkozat
Termékek Menü

Mi lesz Jar Jar Binks-szel Az ébredő Erőben?

Kelemen Szabolcs
2015. 06. 07. 12:13:05

A Time magazin cikke szerint J.J. Abrams (a VII. rész rendezője) azt nyilatkozta, hogy "gondoltam rá, hogy Jar Jar Binks csontvázát odarakom valahová a sivatagba". Vagyis ha hinni lehet a rendezőnek, akkor Jar Jar sorsa elég csúnya fordulatot vett valamikor: a sivatagban kimúlni nem éppen kellemes halálnem. Elgondolkodtató, miért tenne ilyet a rendező?

Jar Jar Binks csúf véget ér?

Ki ez a Jar Jar Binks?

Jar Jar a Naboo bolygón élő gungan fajba tartozik. Először a Baljós árnyakban jelent meg, de feltűnt A klónok támadásában, A Sith-ek bosszújában és a Clone Wars sorozatban is. Híresebb cselekedetei közé tartozik, hogy ő nyújtotta be a Palpatine kancellárt teljhatalommal felruházó indítványt a galaktikus szenátusban. Mégsem emiatt emlékeznek rá annyian, hanem mert borzalmas ügyetlensége ellenére mindent túlélt, sőt gyakran meg is jutalmazták.

Megítélése

Jar Jar Binks-szel kapcsolatban kevés Star Wars rajongó tud semleges maradni. Sokan egy aranyos, szerethető karaktert látnak benne, de valószínűleg a többség szerint csak egy fölösleges kolonc, aki aláássa az előzmény trilógia komolyságát (idézet a Hollywood hírügynökségtől):

Nem nagy rejtély, miért került bele a filmekbe: az ok a pénz. Miatta ültek be többen a moziba ("Kutyával és gyerekkel mindent el lehet adni." - gyerek már volt (Anakin), kutya helyett pedig jött Jar Jar). Jól fogyott a sok Jar Jar-os ajándéktárgy is (lejjebb néhány kép a bizarrabbakról). Cserébe szereztek jó pár kellemetlen percet a vérbeli Csillagok Háborúja rajongóknak.

Bizarra Jar Jar Binks-es ajándéktárgyak

Bizarr Jar Jar Binks-es ajándéktárgyak: a felső cukoradagolónak a nyelve van szopogatható cukorból. A második egy olyan papucs, aminek Jar Jar van az orrán. (Mondjuk akik nem szerették, azok felvéve rugdushatják vele a falat... Feltéve, hogy kapható felnőtt méretben is :-)

Miért fontos Jar Jar sorsa?

A gunganek átlagosan 65 évig élnek, míg Az ébredő Erő állítólag 66 évvel játszódik Jar Jar első feltűnése után. Az eredeti trilógiában Jar Jar meg sem jelent, a hetedik rész idejére pedig már valószínűleg természetes halált is halhatott volna, úgyhogy akár békén is hagyhatnák ezt a szálat.

Aki szerette Jar Jar-t, annak biztos nem lesz jobb kedve attól, hogy a szörnyű vég a sivatagban érte utól. Aki nem szerette, azoknak meg ettől nem lesz jobb az előzmény trilógia. Azt az időt nem adja vissza semmi.

De talán utalhat arra, hogy a legújabb trilógia komolyabban veszi magát.

blog comments powered by Disqus