A működéshez és a hirdetések testre szabásához cookie-kat használunk. Az "OK" gombbal elfogadhatod, a "Beállítások" alatt letilthatod a cookie kezelést. A fogaskerékre kattintva bármikor megváltoztathatod a döntésedet. Adatkezelési nyilatkozat
Termékek Menü

Mi várható 2017-ben?

Kelemen Szabolcs

2016-os visszatekintés helyett inkább vegyük górcső alá, mi várható 2017-ben!

A szórakoztató ipar csúcsra járatva ontja magából az újabbnál újabb műveket - ezért a lista szinte biztos, hogy nem lesz teljes. Remélhetőleg azért az érdekesebb sci-fi, horror és fantasy témák nem maradnak említés nélkül.

Star Wars 2017 és a csillagok

Akinek még nem volt alkalma megnézni a Zsivány egyest, az 2017-ben bepótolhatja, sőt néhány Zsivány egyeshez kapcsolódó könyv (pl.: a Katalizátor c. regény) is csak januárban jelenik meg. Csillagok Háborúja könyvújdonságok valószínűleg várhatók idén is (pl.: ígértek egy Thrawn főadmirálisról szóló regényt is), de korai még könyveket illető jóslásba bocsátkozni - 2016-ban is több csúszás volt a megjelenésekkel.

2017-ben kerül majd a mozikba a Star Wars VIII. epizódja, aminek az alcíme a cikk írásának pillanatában még nem ismert. Talán ez lesz az utolsó alkalom, hogy a nemrég elhunyt Carrie Fishert a mozivásznon láthatjuk.

Sci-fi

Valószínűleg a legfontosabb, hogy 2017-ben láthatjuk majd a Blade Runner 2049-et, amit Budapesten forgattak - ennek köszönhetően találkoztak annyian Harrison Forddal. Ő volt ugyanis a főszereplője az első résznek, a Philip K. Dick művén (Álmodnak-e ​az androidok elektronikus bárányokkal?) alapuló Szárnyas fejvadásznak.

Folytatódik a Majmok bolygója sorozat (A majmok bolygója: háború címmel), és idén vetítik majd a Ghost in the shell remake-jét is Scarlett Johanssonnal. Akik még nem telítődtek a képregényfilmekkel, azok biztos örülni fognak a következő Thor, Wolverine, Galaxis őrzői, Wonder Woman és Pókember filmnek is.

Fantasy

A rajongók már biztos, hogy tűkön ülve várják a Trónok harcának hetedik évadát. Jelenleg úgy tudni, hogy 2017 közepére várható és az eddigiektől eltérően csak 7 részből fog állni.

A Harry Potter univerzumában játszódó Legendás állatok és megfigyelésük c. film folytatására sajnos 2018 novemberéig várnunk kell - annyit viszont már lehet tudni róla, hogy Párizsban és az Egyesült Királyságban fog játszódni. Viszont idén érkezik a Stephen King Setét torony könyvsorozatához készült film. A sci-fi, fantasy, western és horror jegyeket is viselő történet a hetedik könyv után játszódik majd.

Horror

A horrorrajongókra jó idők járnak majd 2017-ben.

Május 19-étől lesz látható a mozikba az Alien: Covenant című előzményfilm, amiből megtudhatjuk, mi lett a sorsa a Prometheus megmaradt legénységének. A filmet Ridley Scott rendezi, és Michael Fassbender, Noomi Rapace illetve Guy Pearce mellett kb. 10-en fognak szerepelni benne - az elején...

A Resident Evil filmek végre kapnak egy lezárást, mert az év elején kerül a mozikba a Resident Evil: The Final Chapter c. film. Ezen kívül idén várható még egy játék is Resident Evil 7: Biohazard címmel. Akiknek a zombikból még nem elég, azoknak jó hír lesz, hogy 2017-ben jön a World War Z 2 is - állítólag ismét Brad Pittel a főszerepben. Az IMDB elég szűkszavú a filmet illetően, de akik olvasták a könyvet, azok tudják: az első film csak a történet töredékét dolgozta fel, rengeteg elvarratlan szál maradt még a zombik elleni háborúban.

Ezen kívül két, nagy múltra visszatekintő horror sorozat is folytatást kap idén: a Fűrész és a Péntek 13.

blog comments powered by Disqus