A működéshez és a hirdetések testre szabásához cookie-kat használunk. Az "OK" gombbal elfogadhatod, a "Beállítások" alatt letilthatod a cookie kezelést. A fogaskerékre kattintva bármikor megváltoztathatod a döntésedet. Adatkezelési nyilatkozat
Termékek Menü

​Miért izgalmasak az Alien könyvek?

Az Alien könyvek már az első könyv megjelenése óta szinte töretlen sikernek örvendenek, s ez nem is csoda, ugyanis már-már egyfajta kultuszt alakítottak ki maguk körül.

Hasonlóképp történt ez például a Csillagok Háborúja könyvek és képregények esetén is. Aki szereti azt a világot, az nagy valószínűséggel nem csak a filmeket keresi majd, hanem a könyveket is, és hamar rákap az ízükre. Nincs ez másként az Alien könyvek esetén sem. Igaz, hogy ebben az esetben inkább a filmek azok, amelyek az első benyomást tették a későbbi olvasókra, de ez nem jelenti azt, hogy a könyvek ezáltal kisebb értéket képviselnének. Alienek nem csak filmekben

Köztudott tény, hogy a könyv, mint médium, sokkal több információt képes közölni az egyes helyszínekről, szereplőkről és szinte mindenről, amire a vizuális eszközök nem képesek. A film a maga másfél, két órás terjedelmével sajnos nem képes elegendő mennyiségű információt adni, vagy épp túl sokat közöl, ahhoz képest, amit a néző fel tud dolgozni ennyi idő alatt. Tehát a film jóval gyorsabb, látványosabb, viszont felületesebb, s ez tökéletesen igaz az Alien könyvek és filmek kapcsán is. Teljesen más képet kap az olvasó az idegen bolygókról, a civilizációról, a különféle lényekről, amikor azokat a leírásuk alapján elképzeli. Természetesen egy adaptáció abban az esetben lenne valóban tökéletes, ha a képzelet egyezne a filmben látottakkal, de ez szinte lehetetlen. Nincs két olyan ember, aki ugyanazt vizionálja. Ez már önmagában is kifejezetten izgalmassá teszi a könyvet. Természetesen az Alien könyvek esetén is mindez tökéletesen igaz. A trilógia, vagy épp az utána következő egyedi könyvek is olyan egyedi élményt nyújtanak, amit a filmekkel elképzelhetetlen átélni.

Ez persze nem azt jelenti, hogy az Alien könyvek jobbak, mint a filmek, vagy fordítva. Egyszerűen más élmény, amit mindenképp érdemes megtapasztalni.

Ha tehát a filmek nagy rajongója vagy, de még soha nem volt a kezedben az Alien könyvek közül egy sem, böngéssz a kínálatunkban és válaszd ki a számodra leginkább megfelelő könyveket!

Még több: Alien ~blog
blog comments powered by Disqus