A működéshez és a hirdetések testre szabásához cookie-kat használunk. Az "OK" gombbal elfogadhatod, a "Beállítások" alatt letilthatod a cookie kezelést. A fogaskerékre kattintva bármikor megváltoztathatod a döntésedet. Adatkezelési nyilatkozat
Termékek Menü

Mire jó egy Minecraft könyv?

Kelemen Szabolcs

A Minecraft egy hihetetlenül sikeres és egyedi játék. De vajon mit nyújthatnak a hozzá íródott könyvek?

Leírások Minecraft építőelem

A leírások esetében nem akarjuk elhallgatni a könyv formátum hátrányait. A könyv nem egy digitális média, de még csak nem is 21. századi. A Minecraft folyamatosan változik, viszont egy könyv a kinyomtatás után nem frissül, vagyis csak azt a tudást tartalmazhatja, ami a nyomdába kerüléskor aktuális volt.

Viszont egy Minecraft könyv szerkeszthető úgy is, hogy az általában érvényes maradjon - főleg, hogy ha a Mojang hivatalos kiadványáról van szó. A könyvet ráadásul kézbe lehet venni, miközben a Minecraft fut, szemben az internetes vagy PDF-es leírásokkal, amikre átváltogatni még PC-n sem feltétlenül kényelmes, hát még konzolon vagy telefonon.

Egy könyvben kiadott leírásban találhatsz olyan tippeket, amiket máshol nem, ráadásul átmegy egy kiadási folyamaton - egyszóval rendesen átgondolják. Ennek köszönhetően összefüggő, és garantáltan van eleje, közepe, vége, míg az internetes anyagoknál a (finoman szólva) különböző minőségű leírások közül magunknak kell válogatni.

Regények

Van helyszín, vannak szereplők, és vannak történések is - miért ne lehetne a Minecraft világában játszódó regényt is írni?

Valójában amikor túlélő, vagy kaland módban játsszuk, egy történetben veszünk részt (Pl.: mint Robinson Cruseo), ahogy a Youtube-os tutorial videóknak is van egy története (még ha nem is túl izgalmas). A regények ettől csak annyiban különböznek, hogy a sztori érdekesebbre van megírva, és könnyebb elmerülni vele a Minecraft világában, miközben felvillathat olyan dimenziókat is a játékról, amikre nem feltétlenül gondolnánk. Persze a Minecraft regényeket inkább érdekességnek tartjuk, mint kötelező darabnak.

+1

Mivel a Minecraft könyvek (is) téglatest alakúak, és papírból vannak, egy vérbeli Minecraftosnak biztos, hogy van más ötlete a hasznosításra. De azért lehet, hogy előtte mégis megéri elolvasni őket :-)

Még több: ~blog
blog comments powered by Disqus